Hlavní obsah

Michal David přiznal manželskou krizi. Spekuluje se o rozvodu kvůli jeho nevěře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Jeden z nejúspěšnějších českých zpěváků Michal David poprvé po čtyřiceti letech manželství otevřeně promluvil o tom, že ne vždycky v jejich vztahu bylo všechno sluncem zalité.

Článek

Přestože jejich vztah působí navenek idylicky, zpěvák přiznal, že to nebylo vždy jednoduché. „Krize samozřejmě byly, ale nikdy jsme neuvažovali o rozchodu. Vždy jsme to nakonec zvládli,“ svěřil se David v rozhovoru pro Super.cz.

Nejtěžší zkouškou byla smrt dcery

Překvapivě dodal, že i jeho nevěra paradoxně vztahu prospěla. Michal David má nemanželského syna Petra s jednou ze svých fanynek, ke kterému se veřejně přihlásil až v jeho dospělosti. Dnes mají dobrý vztah, i když se kvůli Davidovu pracovnímu vytížení nevídají příliš často. Marcela Davidová svému muži dokázala odpustit a dnes už na něj podle svých slov nežárlí. „Za ty roky jsem už nad věcí,“ uvedla pro iDNES.cz. Manželé se shodují, že nejtěžší zkouškou pro jejich vztah byla tragická smrt dcery Michaely, která v pouhých devíti letech podlehla leukémii.

„Přes veškerou péči odborníků to nezvládla,“ vzpomíná smutně zpěvák. Tato bolestná zkušenost však pár ještě více stmelila. Zpěvák přiznal, že těžké chvíle prožívali i během jeho pěvecké pauzy. „Když jsem měl pěveckou pauzu, peněz moc nebylo. Byly to náročné časy, ale ale překonali jsme je.“ Společně se také starali o vnuka Sebastiana, když jejich druhá dcera Klára studovala v Americe.

Pro svou ženu složil píseň

Michal David vidí klíč k dlouhodobému vztahu v toleranci a vzájemném respektu. „Člověk musí umět dělat kompromisy, a hlavně se k sobě chovat slušně. My se nehádáme, a když něco řešíme, tak s čistou hlavou a bez emocí,“ prozrazuje svůj recept na spokojené manželství. K výročí čtyřiceti let od seznámení složil David pro svou ženu speciální píseň s názvem Náš cíl. „Je o nás. Napsal jsem i text, což jsem nikdy předtím neudělal,“ říká hrdě zpěvák. Příběh Michala a Marcely Davidových ukazuje, že i celebrity mohou překonat manželské krize a udržet dlouhodobý vztah. Klíčem je podle nich vzájemná tolerance, komunikace a hlavně schopnost odpouštět.

Michal David otevřeně promluvil o různých krizích, které s manželkou Marcelou během let překonali. „Krize samozřejmě byly, ale nikdy jsme neuvažovali o rozchodu. Vždy jsme to nakonec zvládli,“ svěřil se David ve svém rozhovoru. Zpěvák přiznal, že těžké chvíle prožívali i během jeho pěvecké pauzy. „Když jsem měl pěveckou pauzu, peněz moc nebylo. Byly to náročné časy, ale společně jsme je překonali.“ Překvapivě dodal, že i jeho nevěra paradoxně vztahu prospěla, ale několikrát byl na stole rozvod, ke kterému málem došlo. Jak uvádí deník AHA, v jednu chvíli se dokonce rodina dělila o majetek, což jejich fanoušky skutečně překvapilo a některé znervóznilo. „Nebudu zacházet do detailů, ale myslím, že ta zkušenost náš vztah dokonce posílila.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz