Hlavní obsah
Cestování

Nebaví vás už zahraniční destinace? Navštivte Kamencové jezero, které je rájem západních Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Kamencové jezero se nachází nedaleko Chomutova a je bezesporu jedním ze světových unikátů. Toto nádherné přírodní údolí přivítá návštěvníky svou neuvěřitelně krásnou scenérií, ale také zázračnou léčivou vodou, která slouží k osvěžení těla i ducha.

Článek

Vzniklo zatopením dolů

Již od pradávných dob byly minerální prameny a termální vody spojovány s léčebnými účinky. Kamencové jezero se však vyjímá svou jedinečností. Najdete ho v Chomutově. Jako přírodní útvar je jedinečné a i ve světovém měřítku ojedinělé. Vzniklo zatopením dolů, v nichž se těžil kamenec a síra. Nachází se v nadmořské výšce 337 metrů na severovýchodním okraji Chomutova. Je široké 240 m a dlouhé 676 m. Jeho voda obsahuje řadu minerálů a stopových prvků, které mají blahodárný vliv na lidský organismus. Návštěvníci mohou v jezeře nejen plavat a relaxovat, ale také si dopřát přírodní léčebnou terapii, která může pomoci zmírnit různé zdravotní potíže.

Jezero vyhledávají návštěvníci z různých částí Evropy

Každé léto navštíví jezero tisíce návštěvníků nejen z okolí, ale také z celé České republiky a dalších koutů Evropy. Kromě přírodního koupaliště s upravenými písečnými plážemi, se Kamencové jezero může pochlubit největším plovoucím molem u nás, které měří téměř 100 metrů a boční ramena tvoří několik samostatných bazénů. Část mola je věnována i těm nejmenším, kde se můžou radovat a užívat si v dětským bazénku. Příjemná teplota vody je dalším velkým lákadlem Kamencového jezera. I když se nacházíme v chladnějším klimatickém pásmu, termální prameny udržují vodu stále teplou, což nám zajišťuje dokonalý komfort. Proto se zde lidé mohou koupat po celý rok, což je velmi příjemné. Léčebné účinky teplé vody příznivě působí na svaly a klouby, jsou neocenitelné a proto je Kamencové jezero vyhledáváno nejen rekreanty, ale také lidmi trpícími revmatismem či jinými chronickými onemocněními.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Široké sportovní vyžití

Ovšem Kamencové jezero není pouze jen o léčivé vodě. Okolní prostředí je stejně fascinující, jako samotná teplá voda. Malebná krajina, zalesněné kopce a klidná atmosféra poskytují dokonalý únik z hektického městského života. Návštěvníci mohou prozkoumat okolní turistické trasy, projet se na kole nebo si jednoduše vychutnat piknik v přírodě. Sportovním nadšencům udělá radost pestrá nabídka sportovního vyžití, jako je minigolf, plážový volejbal, streetball, nebo nohejbal. Projet se také můžete na šlapadlech, lodičkách či paddleboardu.

Ideální místo pro načerpání síly a energie

Poblíž areálu se nachází také aquapark, hřiště pro děti a lanové centrum. Z Kamencového jezera se procházkou dostanete do zoologická zahrady, která určitě nadchne dospělé i děti. Za návštěvu stojí i historické centrum města. V areálu se nachází několik restaurací s  posezením a stánky s rozmanitým sortimentem. Ať už jste milovníkem léčebných koupelí, přírodních krás, nebo jednoduše hledáte místo k relaxaci, Kamencové jezero u Chomutova má co nabídnout. Světový unikát spojující léčivou vodu s nádherným prostředím je ideálním místem pro obnovu síly a energie, ať už jste návštěvníkem z blízkého kraje či zahraničí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz