Hlavní obsah
Cestování

Podzimní kouzlo Česka: Kam vyrazit za poznáním krás a prožitím neskutečných zážitků

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Říjen je skvělý měsíc na výlety po Česku! Letní davy už jsou pryč a všude je tak nějak víc klidu. Navíc ta podzimní atmosféra má něco do sebe. Pojďme se podívat na pár míst a akcí, které by vám v říjnu neměly uniknout.

Článek

Historický šmrnc s podzimní příchutí

Karlštejn, jak ho neznáte

Karlštejn je prostě klasika, ale v říjnu je to úplně jiný level. Ty lesy kolem hradu hrají všemi barvami a ten výhled do krajiny? A víte, co je nejlepší? V říjnu tam mají speciální prohlídky s průvodcem v dobových kostýmech.

Foto: Pixabay/Public domain

Krumlov bez davů

Český Krumlov je v říjnu mnohem klidnější, ale pořád se tam toho děje dost. Od konce září do půlky října tam probíhají Svatováclavské slavnosti – spousta kultury a zábavy. A zámecký park v podzimních barvách. To je něco pro romantické duše.

Podzimní kouzlo na zámku Loučeň

Je to kousek od Prahy a stojí to za to. Zámek vypadá jak vystřižený z pohádky. Na podzim úplná paráda – stromy hrají všemi barvami, až oči přecházejí. Prohlídka zámku vás určitě dostane. A jestli se chcete pobavit, určitě vyzkoušejte bludiště v zámecké zahradě

Příroda v plné parádě

České Švýcarsko, jak ho neznáte

Jestli jste ještě nebyli v Českém Švýcarsku, tak v říjnu je na to ideální čas. Ty pískovcové skály obklopené barevnými lesy, to je prostě pastva pro oči. Můžete se projít k Pravčické bráně nebo se projet na lodičkách v soutěskách Kamenice. Romantika jako vyšitá!

Foto: Pixabay/Public domain

Adršpach v mlze

Adršpašské skály jsou v říjnu mnohem méně zaplněné turisty, ale o to víc tajemné. Představte si ty ranní mlhy mezi skalními věžemi – to je atmosféra.

Kulturní nezapomenutelné zážitky

Praha ve světlech

Od 10. do 13. října se Praha promění v jednu velkou světelnou show. Signal Festival rozsvítí ulici a historické budovy moderním uměním. Je to fakt cool způsob, jak spojit prohlídku památek s něčím úplně novým.

Kaštanové hody

Jestli máte rádi kaštany, tak 19. října musíte do Nasavrk. Tam se koná tradiční oslava úrody jedlých kaštanů. Můžete ochutnat různé kaštanové dobroty a užít si pravou podzimní atmosféru.

Foto: Pixabay/Public domain

Polívkování na náplavce

Na Smíchovské náplavce v Praze se bude konat další ročník Polívkování. Přibližný datum je zatím 26.10.2024, většinou to bývá koncem října. Je to super příležitost ochutnat různé druhy polívek a užít si pohodičku na břehu Vltavy.

Pár tipů na závěr

Radši si všechno zarezervujte dopředu. V říjnu bývá často omezená kapacita. Počasí může být nevyzpytatelné, tak si nezapomeňte vzít teplé oblečení a deštník. Podívejte se po výhodných mimo sezónních slevách na vstupné. Můžete ušetřit pěkné peníze.

Tak co, už víte, kam vyrazíte? Ať už si vyberete cokoli, určitě si to užijete. Říjen je prostě top měsíc na objevování krás Česka. Tak šťastnou cestu a užijte si to!

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz