Hlavní obsah

Roman Vojtek je doma za trapáka. Šok přijde, až budou děti dospělé

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jef Kratochvil, CC BY-SA 3.0 CZ , via Wikimedia Commons

Herec Roman Vojtek je pyšný otec čtyř úžasných dětí. Pro své potomky by udělal cokoliv a sám přiznává, že ve výchově to není on, kdo hraje roli přísného rodiče. Dokonce je doma za trapáka, jak o sobě jednou prozradil.

Článek

Roman Vojtek je podruhé ženatý. S první manželkou, produkční Terezou Janoušovou, se oženil v roce 2009. Spolu mají dceru Editu a syna Benedikta. Manželství se však po deseti letech rozpadlo. V roce 2019 se oženil podruhé, a to s o patnáct let mladší herečkou a zpěvačkou Petrou Vraspírovou. Společně vychovávají své syny Nathaniela a Vincenta.

Herec je prý doma za trapáka

Období dospívání představuje náročnou etapu jak pro rodiče, tak pro jejich potomky. Ani oblíbený herec Roman Vojtek, který je otcem čtyř dětí, není výjimkou. Přestože by pro své děti udělal cokoliv, někdy si prý přijde, že je doma za trapáka. Herec si navíc zachovává mladistvý elán, a přesto se i on potýká s problémy, které přináší puberta jeho dětí.

Roman Vojtek otevřeně přiznává, že není příliš přísným otcem. „Myslím, že nelze být přísný otec a kamarád v jednom, musí se to tak trochu dávkovat podle situace, ale bohužel moc přísný táta nejsem,“ svěřil se v rozhovoru Extra.cz. Uvědomuje si, že by mohl být důslednější, ale zároveň chápe, jak obtížné je najít rovnováhu mezi přísností a kamarádským přístupem.

Herec popisuje, jak se mění jeho vztah s nejstarší dcerou Editou, která jako jeho první dítě vstupuje do puberty. „Je to zvláštní, když z mého pohledu obrazně jsem jeden den její miláček a druhý den už maličko spíš trapný, vlastně za trapáka, jak říká dcera,“ posteskl si. Tato proměnlivost vztahu je typickým znakem dospívání, kdy se děti snaží vymezit vůči rodičům a najít vlastní identitu.

To nejhorší ho teprve čeká

Roman Vojtek si uvědomuje, že ho čekají další náročné dny a vypjaté situace. Zejména není připraven na to, až jeho dcera si najde chlapce a začne randit. „Je to pro mě jako pro tátu šok, když dcera začne dospívat, ale myslím, že to nejhorší mě teprve ještě čeká, jako třeba to, až moje dcera začne randit s nějakým chlapcem,“ přiznal.

I když je Roman Vojtek známý svou energií a pozitivním přístupem k životu, i on se potýká s běžnými rodičovskými starostmi. Jeho upřímnost a otevřenost v diskusi o výzvách rodičovství během puberty může být pro mnohé rodiče uklidňující a inspirativní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz