Hlavní obsah

Těžký osud Vilmy Cibulkové: Bojovala se závislostí, pokusila se o sebevraždu a dceru vyhodila z domu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto.cz/Zakoupená licence

Vilma Cibulková se uvnitř svého nitra prala s mnoha démony. Když se dala dohromady s Miroslavem Macháčkem, vše se ještě zhoršilo. Ovšem ani pak neměla na růžích ustláno.

Článek

Usmívá se, kudy chodí a život bere s lehkostí. Byly ale doby, kdy Vilma Cibulková zažívala opravdu nepěkné pocity. A za všechno mohli hlavně její partneři, kvůli nimž si mnohdy sáhla na úplné dno. Skandální byl nejen její vztah se starším hercem a režisérem Miroslavem Macháčkem, ale i ponižující nevěra manžela Miroslava Etzlera s mladičkou zpěvačkou.

Problémům čelila už během studií

Není žádným tajemstvím, že herečka, z níž se mužům vždy podlamovala kolena, bojovala dlouho se závislostí na alkoholu. K pití poprvé přičichla během studií na DAMU. Začalo to nevinnými dýchánky se spolužáky, jenže to se pak Vilmě občas začalo vymykat z rukou. Jako například tehdy, když si jako čerstvá absolventka DAMU měla jít vyzvednout do Rudolfina diplom. Večer předtím se ale po premiéře tak opila, že nebyla ani schopná chodit. „Tatínek mi dal pěstí hned mezi dveřmi, maminka mě odtáhla do vany, kde ze mě rvala šaty, které mi na tu příležitost ušila, já si je nebyla schopná sama ani zapnout. Navlíkli mě do tepláků a poslali mě do Lidic, abych viděla opravdové lidské utrpení,“ svěřila dnes už se smíchem.

Skončila v Bohnicích

Na DAMU se navíc seznámila také s o jednačtyřicet let starším hercem Miroslavem Macháčkem, který její problémy s pitím ještě prohloubil. Život s ním byl totiž pořádně těžký. Nejenže byl cholerik, pedant a puntičkář, ale ani k alkoholu neměl daleko. A tak pili spolu. „Bylo to osudové setkání, které se vymyká jakémukoli popisu. Zdrhla jsem ale ve chvíli, kdy mě nejvíce potřeboval,“ svěřila se otevřeně s tím, že kdyby s ním zůstala, zřejmě by se upila k smrti. Macháček byl v té době vážně nemocný a nebylo s ním už k vydržení. Ovšem po jejich rozchodu se u ní začaly projevovat deprese, až z toho skončila v Bohnicích na oddělení sebevrahů, protože si podřezala žíly.

Nasekal obrovské dluhy

Krátce před jeho smrtí se stihla vdát za právníka Zbyška Rychtaříka, kterému porodila dceru Šimonu. Kdekdo si myslel, že ji rodinný život změní. Stal se však pravý opak. Odešla z Národního divadla, a navíc zjistila, že manžel stačil nasekat několikamilionové dluhy. Štěstí ji ale nepotkalo ani s další osudovou láskou, kolegou Miroslavem Etzlerem. Stejně jako ona i on měl problémy s alkoholem, a tak v tom začala zase lítat ve velkém. Když společně nastoupili na léčbu, blýskalo se na lepší časy. Osud v té chvíli ale opět zaúřadoval.

Foto: Oldřich Pernica, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Dceru vyhodila na ulici

Její dcera byla léta svědkem toho, jak její matka a nevlastní otec bojují se závislostí. Sama jednou neodolala a vyzkoušela drogy. Pak začala užívat pervitin a jeden čas to s ní vypadalo opravdu špatně. Ačkoli to herečce rvalo srdce, musela ji vyhodit z domu. Nevěděla, kde je a co dělá, dokonce zda je ještě vůbec naživu. Takové trápení by nepřála žádné matce. Ovšem to, co Vilma tehdy udělala, bylo asi to nejlepší. Šimona se totiž dala dohromady, podstoupila léčbu a z drog by měla být úspěšně venku. Byla to ale právě závislost dcery, která údajně vrazila klín mezi ní a Etzlera. Ten se jednoho dne neudržel a na natáčení se spustil s Radkou Pavlovčinovou.

O románku psala všechna média

O jejich románku psala tehdy snad všechna média napříč Českem a výsledkem nebylo nic jiného než rozvod. Po rozvodu zářila Vilma Cibulková opět štěstím. Po jejím boku se začal objevovat sympatický muzikant Pavel J. Ryba. Vypadalo to na lásku jako trám a herečka se netajila tím, že konečně našla svou spřízněnou duši. Jenže stejně tak nečekaně, jak jejich vztah začal, tak i skončil. Pak se sice spekulovalo, že si našla jeho dvojníka, nakonec ale přiznala, že je opět sama. Přesto nepřestává věřit, že se na ni jednoho dne usměje štěstěna a potká někoho, s kým stráví zbytek života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz