Hlavní obsah
Lidé a společnost

Vážný úraz Petra Nárožného: Oblíbený herec podstoupil operaci, jeho kariéra je nyní v ohrožení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Luděk Kovář – ludek@kovar.biz, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Český divadelní a filmový svět zasáhla znepokojivá zpráva. Uznávaný herec Petr Nárožný utrpěl vážný úraz, který si vyžádal okamžitou hospitalizaci a chirurgický zákrok. Nehoda se stala ve Zlíně, kde Nárožný účinkoval v divadelním představení.

Článek

Český herecký svět zasáhla znepokojivá zpráva o vážném úrazu legendárního herce Petra Nárožného, který před nedávnou dobou oslavil své 86. narozeniny. Oblíbený komik a divadelní herec utrpěl zlomeninu stehenní kosti po nešťastném pádu v hotelu ve Zlíně, kde byl ubytovaný po svém divadelním představení. K nehodě došlo 16. září večer poté, co Nárožný odehrál představení komedie Milionový údržbář na Malé scéně Městského divadla Zlín. „Pan Nárožný bravurně odehrál představení s Veronikou Freimanovou, ale pak nešťastně upadl v hotelu, kde měl nocovat,“ uvedl zdroj blízký divadlu, který také dodal, že se hotelem rozezněl bolestný výkřik. Na místo ihned dorazila záchranná služba.

Okamžitý převoz do nemocnice

Herec byl ihned po úrazu převezen do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, kde podstoupil naléhavou operaci. „Pan Nárožný je druhý den po operaci. Operoval ho náš pan primář. Je v pořádku, ale ještě dospává,“ informovali z ortopedického oddělení nemocnice. Vzhledem k vážnosti zranění byla všechna plánovaná představení s Petrem Nárožným do odvolání zrušena. „Všech pět představení, kde hraje, jsme zrušili a já si počkám, až sám zavolá, že může hrát. Nechci ho stresovat,“ sdělil Václav Hanzlíček z agentury Harlekýn, která herce zastupuje.

Rekonvalescence po operaci stehenní kosti může trvat 3 až 6 měsíců, což znamená, že se Petr Nárožný letos už pravděpodobně na divadelní prkna nevrátí. Vzhledem k hercovu věku panují obavy o jeho další kariéru. Na sociálních sítích se objevilo mnoho podpůrných zpráv od fanoušků i kolegů z branže. „Stehenní kost je horší než lýtková. Snad nebudou žádné komplikace a přeji brzké uzdravení,“ napsal jeden z příznivců. „Moje maminka po této zlomenině už nikdy nechodila, snad to nebude i jeho případ,“ napsala jiná smutná fanynka.

Vyhlídky do budoucna jsou nejisté

Přestože je situace vážná, lékaři jsou lehce optimističtí. Operace proběhla úspěšně a Petr Nárožný je nyní v péči špičkových odborníků. Jeho zástupce Václav Hanzlíček vyjádřil naději, že by se herec ještě mohl na divadelní prkna postavit. „Je to nešťastná věc, ale pan Nárožný je bojovník a věřím, že se dá dohromady, má navíc spousta energie a elánu.“

Sám Nárožný v minulosti hovořil o svém přístupu ke stáří a zdraví tak, že si přeje, aby nikdy neměl bolesti. „Jako každý normální smrtelník si nejvíce přeju, abych netrpěl bolestmi. Neříkám, abych byl zdravej, v pětaosmdesáti nemůžete být v kondici třicátníka, to prostě nejde. Ty choroby se nastřádají, ale jde o to, aby byly snesitelné a úměrné. Snažím se být vůči stáří pokorný.“ Nyní bude záležet na průběhu rekonvalescence a rehabilitace.

Fanoušci i kolegové doufají, že se oblíbený herec brzy zotaví a vrátí se ke své milované profesi. Petr Nárožný svým přístupem k životu a práci inspiruje mnoho lidí a jeho návrat na jeviště by byl pro české divadlo velkým přínosem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz