Hlavní obsah
Cestování

Výlet na Karlštejna byla pěkná fraška: Vlak v zastávce nezastavil a průvodčí se schoval na toaletě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Začaly letní prázdniny, a tak jsme se s rodinou rozhodli vyrazit na menší výlet. Vybrali jsme si krásný Karlštejn, který naše děti vždy toužily vidět. To jsme ale netušili, že výlet se změní v pěknou frašku. A proč? Protože nám vlak nezastavil.

Článek

Úterý. Státní svátek, letní prázdniny a slunečné počasí. To vše nám hrálo do karet, abychom se rozhodli, že vyrazíme na rodinný výlet na Karlštejn, který naše děti z pohádky Noc na Karlštejně milují. V 9:10 nám z Plzně odjížděl vlak. Byl to rychlík, který pravidelně zastavuje v Berouně. Jenže nyní probíhaly na trati nějaké technické úpravy a průvodčí nám říkala, že přestupovat nemusíme, že tento vlak výjimečně bude zastavovat i na Karlštejně. Jaká to paráda, říkali jsme si a byli jsme šťastní, že s dětmi nebudeme muset složitě přestupovat.

„Vzhůru za dobrodružstvím,“ vykřikl náš synek. Za Berounem jsme se pomalu začali připravovat na výstup, když v tom manžel spatřil Karlštejn, jak se nám ztrácí před očima. Vlak nezastavil a jel plno rychlostí dále. Rozzlobení lidé se shromáždili u dveří a na okamžik nikdo nevěděl, zda se nám to jen nezdálo. A opravdu nezdálo. Tak jsme se rozdělili a na každou stranu vlaku se vydali dva lidé, kteří šli hledat průvodčí. Z jednoho konce vlaku po několika minutách dorazil manželský pár, který řekl, že průvodčího nikde nenašel. Po asi půl hodině dorazil můj muž, vytočený do nepříčetna a s velmi špatnou náladou.

Průvodčího našel ve vagonu těsně za lokomotivou, jak se schovává zavřený na záchodě. Manžel se ho zeptal, proč vlak nezastavil a jak to, že jedeme dál. Průvodčí mu řekl, že to jde teprve řešit a bude volat na dispečink. Vlak nám tedy zastavil v nejbližší zastávce, kterou byla Praha-Radotín. Když jsme chtěli znát důvod, proč vlak nezastavil, dozvěděli jsme se, že za to mohla špatná komunikace mezi personálem, tj. mezi průvodčím a strojvedoucím.

Pro naše děti to byl sice neskutečný zážitek, ale pro dospělé to tak příjemné nebylo. Kromě toho, že jsme skončili až v Praze, další vlak směr Beroun (zastavující na Karlštejně) jel až za 2 hodiny. Takže v době, kdy už jsme dávno měli být na hradě, jsme stále čekali v Praze na vlakové zastávce a čekali, kdy náš spoj dorazí.

Po dlouhém a bojovném čekání jsme se dočkali. Vlak dorazil a my se s rodinou a ostatními cestujícími vydali vstříc poznávat nové místa, užít si přírody, krásného výhledu a pohádkové atmosféry hradu Karlštejn.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz