Hlavní obsah
Cestování

Kam na výlet se psem - do Rokycan na rozhlednu a do muzea

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bišonek na cestách

Pohled na Rokycany z kopce Kotel

Tentokrát jsme vyrazili na výlet do Rokycan. Tento článek vám přiblíží jaké památky můžete ve městě navštívit se psem.

Článek
Foto: Bišonek na cestách

Trasa výletu

Start a cíl výletu: Rokycany, vlakové nádraží

Pro jaké psy je výlet určen: tentokrát jde o výlet bez omezení. V muzeu pouze požadují aby měl pes vodítko a náhubek.

Terén: jediné stoupání je na rozhlednu Na Kotli, kde je kopec poměrně prudký. Cesta vede po zpevněné lesní cestě. Zbytek trasy je po rovině ve městě a v parku.

Co cestou uvidíte:

Foto: Bišonek na cestách

Rozhledna Na Kotli

Rozhledna Na Kotli - stojí na stejnojmenném kopci Kotel. Vstup se psem není vyloženě zakázaný, ale schody jsou úzké a proto je lepší nechat chlupáče dole. Na stejném místě stála rozhledna již v roce 1895. Z rozhledny je výhled na Brdy, Šumavu, Český les, České středohoří, Krušné hory a příležitostně je možné spatřit i Alpy. Cestou na vrchol se můžete zastavit u pramene krásy. Podle pověsti zkrásní každý kdo se z něj napije.

Foto: Bišonek na cestách

Muzeum na demarkační linii

Muzeum na demarkační linii - jedná se o největší nestátní vojenské muzeum. Muzeum je rozděleno na vnitřní a venkovní expozici. Celým muzeem vás provede naučná stezka ve formě mluvicích informačních panelů. Ve venkovní expozici si můžete prohlédnou nejenom tanky, letadla a sanitky ale můžete si projít i bunkr. Ve vnitřní expozici se dozvíte o průběhu II. světové války. Zdejší exponáty se objevily v celé řadě českých i zahraničních filmů a seriálů - např. Hellboy, Tobruk nebo Zdivočelá země.

Foto: Bišonek na cestách

Park U Rakováčku

Park u Rakováčku - na závěr výletu si můžete odpočinout v jednom z místních parků. Celý parkem vás provedou informační tabule o zdejší fauně a flóře. Parkem protéká Rakovský potok, ve kterém žijí vzácní raci kamenáči.

V Rokycanech je ještě spousta památek, které stojí za návštěvu. Ve městě je muzeum Dr. B. Horáka, hvězdárna nebo památník na demarkační linii. Celé město je obklopené přírodními rezervacemi. Které památky můžete navštívit se psem, se dozvíte na některém dalším výletě.

Výlet si můžete upravit podle svých potřeb. I když jsem památky navštívila se psem doporučuji se vždy dopředu zeptat, jestli je to stále možné.

V okolí můžete třeba vyzkoušet výlet do Plzně:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz