Hlavní obsah
Zdraví

Borelioza a Migréna, švédský stůl léčby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bobromroz

To nechcete, opravdu !!

Borelióza a Migréna, názor na zdlouhavý proces léčby z blizké zkušenosti. A švédský stůl léků.

Článek

Zdravím všechny, léčba nebude pro každého a nebude nabízen švédský stůl (tohle jsou slova z rozhovoru s Tomášem Hauerem s Čestmírem Strakatým, kterého si jako novináře, podcastera nesmírně vážím a není přímo k mému tématu, ale všeobecně s ním podle mě souvisí), to by bylo úžasný možná by to šlo i efektivněji nemohla by už třeba k tomuto přispět AI svým analytickým pohledem? V mém velmi blízkém okolí mám možnost nahlédnout do léčby boreliózy a následnému spuštění silných migrén, což velmi pravděpodobně je s tím související. Existuje skupina kde se lidé svěřují na sociálních sitích se svými zkušenostmi s léky předepisovanými na migrénu kde je určitá plejáda léků ( povětšinou antidepresiv, která lidem netrpící depresí, ale migrénou nedělají zrovna moc dobře spíš naopak ) a jsou předepisovány jako možné řešení problému proces trvá cca rok a výsledek dle načtených zkušeností a mnou pozorovanou zkušeností je téměř k ničemu. Prostě celý skoro jedno roční proces je k hovnu. A pak existuje zázrak a říká se mu biologická léčba. Ano je drahá, ale efektivní ! Pozitivních ohlasů je k tomu opravdu velká spousta. A teď se vracím zpět k švédskému stolu. Proč není biologická léčba podávána mnohem dřív ? Nebylo by ekonomičtější a humánnější ušetřit rok života (a déle) lidem zkoušením léků, které se zdají být nefunkční. Spousta migreniků není schopná vykonávat naprosto běžné činnosti čili jsou na marodní ! A nakonec pokud vám není pomoci někým vymyšlenou metodou, která se aspoň dle poměrně početné sociální skupiny zdá být zbytečná. Tak se musíte dostat do centra bolesti hlavy ( kterých je zoufale málo ) místo neurologie, kde by se bioléčba zajisté mohla podávat také a vše by se urychlilo a člověk by se mohl snadněji dostat zpět do běžného života. A ve finále vás může čekat i na doporučení neurologa na biologickou léčbu ( která opakuji je efektivní ) v centru bolesti hlavy další proces nezmaru. A tím se dostávám do finále mého ráblování, biologická léčba na migrenu se nedá zaplatit a nechápu proč ve finále je to přece stejně o penězích ! A dále nebylo by možná levnější to na základě zkušeností lidí, které je dnes např. AI schopna dát dohromady statisticky, vynechat ten stupidní roční proces léků a podávat rovnou bioléčbu i vzhledem k  tomu, jako je to u jiných komodit, by se pravděpodobně v rámci množství snížila cena ? Věřím, že to tady bude mít velmi malý záběr, ale nemohl jsem si pomoct. Třeba si to někdy přečte někdo povolaný. Děkuji za vytrvalost pokud jste to dočetli do konce. Přeji pevné zdraví a bacha na tu malou svini může Vám změnit život.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám