Hlavní obsah
Cestování

Do Keni nemusíte jezdit jen kvůli safari, má také skvělé pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Keňa není jen o safari, ale i o krásných plážích

Keňa je země, kterou má většina lidí spojenou s výlety na safari, na nichž turisté pozorují ikonická zvířata jako jsou zebry či žirafy. Keňa je ale i destinací pro klasickou plážovou dovolenou.

Článek

Keňa a její pobřeží

Keňské pobřeží je omýváno Indickým oceánem na pobřeží dlouhém celkem 536 kilometrů. A právě zde najdete některé z nejkrásnějších pláží celé Afriky. Křišťálově čistá a teplá voda Indického oceánu v kombinaci s krásnými písečnými plážemi, stínem palem a bohatým podmořským životem vytvářejí dokonalé prostředí pro relaxaci a odpočinek. Někteří pobyt v resortech kombinují se safari, jiní sem přijíždějí čistě kvůli krásným plážím. Toto jsou ty nejkrásnější a nejoblíbenější.

Diani Beach

Třicet kilometrů jižně od Mombasy leží ta vůbec nejznámější keňská pláž. Diani Beach je dokonce dlouhodobě označována za nejkrásnější pláž celé Afriky a skutečně představuje dokonalý tropický ráj se vším, co k tomu patří. Dlouhá pláž s bílým pískem lemovaná restauracemi, obchody, či bary, je skvělým místem nejen pro běžné koupání, ale také pro provozování řady dalších vodních sportů.

Foto: Pixabay

Diani Beach, co víc dodat

Windsurfing, kitesurfing, vodní lyže nebo potápění a šnorchlování: to vše zde můžete provozovat. Podél pláže je také zřízeno několik chráněných oblastí s cílem uchovat jedinečné podmořské ekosystémy. O to bohatší podmořský život zde potkáte.

Malindi Beach

Tato pláž se nachází v severní části keňského pobřeží, a i zde se nachází mořská rezervace. Ta zde byla založena v roce 1968 jako vůbec první v celé Africe. Pod vodou je tady toho k vidění opravdu hodně, včetně mnoha vzácných druhů ryb zářících všemi barvami. Stejně tak ale na pobřeží najdete řadu restaurací, barů i nočních klubů. Ani večer se tady proto nudit rozhodně nebudete. V kontrastu s moderními resorty zde stojí i nejstarší křesťanský kostel ve východní Africe.

Watamu Beach

Jedná se o pláž, kterou byste na mapě nalezli 105 kilometrů severně od Mombasy. Také zde jsou ideální podmínky pro šnorchlování a potápění. V blízké podmořské rezervaci žije na 600 druhů ryb a další stovky druhů korálů, korýšů či mořských měkkýšů. V oblasti, kde se pláž Watamu nachází, se dlouhodobě stýká několik kultur. Kromě té tradiční keňské je tady také kultura arabská a italská. To z ní dělá nesmírně zajímavé a kosmopolitní místo. A vlastní pláž? Ta je zde také nádherná.

Foto: Pixabay

Na Watama Beach není nouze o adrenalin

Lamu

Také ostrov Lamu je domovem nádherných pláží. Kromě toho ale nabízí ještě mnohem více. Samotné město Lamu je totiž na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a potěší tak všechny milovníky historie a kultury. Jeho zajímavostí je, že z plážových resortů se k němu dostanete jen pěšky nebo na oslíkovi. Taktéž nedaleká vesnička Shela stojí za návštěvu, neboť právě zde se konají mnohé kulturní festivaly, které dokážou váš pobyt obohatit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Písečná pláž

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz