Hlavní obsah
Cestování

Jakou pláž na Zakynthosu rozhodně nevynechat? Banana Beach

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: maczopikczu, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

Banana Beach je jednou z nejkrásnějších na Zakynthosu, ilustrační foto

Ostrov Zakynthos patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím v celém Řecku. Může za to jeho hornatá krajina, bujná vegetace, karety i krásné pláže. Ta s názvem Banana patří k nejkrásnějším.

Článek

Zlaté písky pláže Banana

Na jihovýchodním pobřeží ostrova Zakynthos najdeme oblíbené letovisko Vassilikos. Kdybyste si z něj popojeli malý kousek severním směrem, dostanete se k nejdelší a podle mnohých také k nejkrásnější pláži na celém ostrově.

Pláž Banana se táhne v délce 2,5 km a svým vzhledem skutečně připomíná banán. Platí to pro její tvar při pohledu z výšky, ale vlastně i pro její barvu. Jemný zlatý písek je jedním z největších lákadel tohoto místa, zvláště v kombinaci s tyrkysově modrým mořem. A aby výčet skvělých vlastností pláže Banana nekončil, můžeme přidat i informaci o pozvolném vstupu do vody, který z ní dělá ideální volbu pro rodiny s dětmi, nebo méně zdatné plavce.

Pláž Banana je také nejen dlouhá, ale i dostatečně široká. Místa je tu dost. I když na obou koncích pláže najdeme několik hotelů, ve střední části pláže žádné nejsou a návštěvníci se rekrutují spíše z řad lidí, kteří si sem dojedou půjčenými auty. Je zde dokonce i autobusová zastávka. Paradoxně je to ale právě střed, který je nejvíce zaplněný a okraje jsou přece jen volnější.

Banana Beach se může pyšnit skvělou infrastrukturou. Lehátka, slunečníky a dostatek barů poskytnou návštěvníkům potřebný komfort. Bohatá je také nabídka vodních sportů.

Letovisko Argassi jako ideální výchozí bod pro cestu na Banana Beach

Na pláž Banana se lidé dopravují především půjčenými auty z letovisek Vassilikos a Argassi. Z Argassi se dá dokonce přijet i autobusem, který sem míří hned několikrát denně. Samotné letovisko Argassi pak rozhodně stojí za návštěvu. Z města Zakynthos je to sem coby kamenem dohodil a pořád tady budete mít na co koukat a co dělat.

Foto: Michal M, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Pozůstatky benátského mostu v letovisku Argassi

Letovisko Argassi patří k těm, které kombinují krásnou okolní přírodu s možností navštívit jedinečné historické památky a večer se potom bavit v některém z mnoha podniků otevřených často až do časných ranních hodin. Nejvýraznějším orientačním bodem je zde hora Skopos, která s městečkem vytváří velmi fotogenickou kompozici. Na Skopos se rozhodně vyplatí vyšplhat. Čekají na vás totiž nejen krásné výhledy, ale po cestě i nejrůznější malebná zákoutí zaplněná květy, které hrají všemi barvami.

S prohlídkou památek můžete začít rovnou na vrcholu hory Skopos. Řecká mytologie sem umístila sídlo bohyně Arthemis. Dnes zde však naleznete klášter ze 17. století. Přímo na pláži potom turisté potkají asi nejznámější a nejikoničtější památku celého Argassi. Jedná se o pozůstatky kamenného mostu z benátského období, konkrétně z roku 1805.

Letovisko Argassi a nedaleká pláž Banana tvoří zkrátka skvělou kombinaci slibující příjemně strávenou dovolenou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz