Hlavní obsah
Cestování

Nejčistší voda ke koupání v Praze? Vodu tak průzračnou jako v Motole byste hledali jen těžko

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: ŠJů (cs:ŠJů), CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Koupaliště Motol se může pochlubit nejčistší vodou v Praze

Co dělat, když jsou rekordní teploty v průběhu prázdnin stále častější? Teploty ve stínu přesahují třicet stupňů? Jedinou možností, jak se v Praze trochu ochladit, je vyrazit na přírodní koupaliště.

Článek

Motolský rybník

Vydejte se na Motolský rybník nedaleko sídliště Homolka. Vody se tu opravdu bát nemusíte, je často kontrolována hygienickými stanicemi. Vodu do Motolského rybníka přivádí Motolský potok, který předtím není nikde znečištěn, a navíc rybníkem protéká, což také pomáhá k udržování čisté vody. Rybník je též majetkem hl. města Prahy, které se poměrně nedávno postaralo o odbahnění, a snížení množství ryb. Ponořte se tedy do vody a nechte plout vaše myšlenky. Výsledkem je dlouhodobě dosahovaná meta jednoho z nejčistších přírodních koupališť v Praze.

Ideální podmínky pro všechny

Voda v motolském rybníce je příjemná, dno písčité, jen tu a tam se pohne malá rybka. Pokud se vydáte na trip i s malými dětmi, rozhodně nebudete litovat. Mimochodem, hloubka vody zde dosahuje maximálně 2,5 metru a hledáte-li pozvolný svah do vody či dokonce kousek soukromí na nudistické pláži, pak jste rozhodně na správném místě.

Koupaliště je obehnáno řadou keřů, které brání pohledu na jinak rušnou silnici. Motolský rybník, který se nachází i nedaleko Motolské nemocnice, byl založen v šedesátých letech minulého století a má již za sebou tedy i nějakou tu historii. Nejen v případě, že budete mít cestu z nemocnice se můžete osvěžit právě zde.

Na koupališti zaplatíte vstupné, ale můžete se zde i občerstvit. Malé občerstvení ve stánku tu nechybí. Při plavání na vás dohlédne i místní plavčík. Zahrát si zde budete moci i stolní tenis anebo volejbal. Převlékárny i WC jsou samozřejmostí.

Koupat se můžete celý den od 9.30 až do 20 hodin. Výhodou je, že je vstupné od 17 h jen za polovinu. Ani jinak ale není nikterak vysoké. Travnaté pláže, stinné stromy, zkrátka vše, co letnímu koupališti sluší a patří, to je koupaliště Motolský rybník. Pokud nevíte, kam se jít v Praze v létě vykoupat, zkuste Motol.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz