Hlavní obsah
Cestování

Orlando: to nejlepší místo na světě pro milovníky vodního živlu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Sea World není v Orlandu jediným zábavním parkem zaměřeným na vodu a vodní svět

Nejrůznější aquaparky a vodní světy se těší velké oblibě po celém světě, Česko nevyjímaje. Pokud ale máte vodu opravdu rádi, vydejte se do Orlanda na Floridě. Něco takového jinde nenajdete.

Článek

Jeden park nestačí

Oblast okolo města Orlando na Floridě je plná nejrůznějších zábavních parků. Tím nejznámějším z nich je samozřejmě Disney World. Zvláště nadšeni budou ale milovníci vody. Zábavních parků zaměřených přímo na tento živel je zde totiž celá řada. Ty nejzajímavější z nich patří pod křídla společnosti SeaWorld a zcela unikátní zážitek vám potom poskytne jednotná vstupenka do tří jejich parků. Každý z nich je jiný, a každý z nich je naprosto úžasný.

Sea World Orlando

Naši procházku po vodních parcích začneme v tom nejznámějším, ve floridském Sea Worldu. V tomto případě se jedná o park zaměřený na poznávání přírody a popularizaci mořské biologie. Hlavními hvězdami jsou zde mořští živočichové a potkáte jich tu celou řadu.

Vyrazit můžete na krmení tuleňů či vyder, pobavit se pohledem na tučňáky, obdivovat velké želvy nebo stovky druhů ryb všech velikostí. A nebojte se, žraloci zde nechybí. Úplně největší zájem je ale o show, kterou předvádějí místní kosatky. Vše pak doplňuje přes dvacet restaurací, zhruba stejný počet obchodů a v neposlední řadě také zábavné atrakce.

Vyrazit můžete na některou z pětice horských drah, které ale nejsou pro slabé povahy. O tom koneckonců svědčí již jejich jména. Jména Manta, Kraken, Mako nebo Ice Breaker naznačují, že tady půjde hlavně o adrenalin. Také jízda na raftu na atrakci Infinity Falls se těší velké oblibě. Pro park je pak ikonická i pohyblivá vyhlídková plošina Sky Tower. Zkrátka nepřijdou ani malé děti, pro které je zde připravena celá řada atrakcí úměrných jejich věku.

Foto: Jeremy Thompson from USA, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Je libo trochu adrenalinu? Horská dráha jménem Manta je vám k dispozici

Aquatica Orlando

Ze Sea Worldu se můžete přesunout do parku Aquatica. Tady se chtě nechtě skutečně namočíte, jedná se totiž o velký aquapark se vším, co k tomu patří. V hlavní roli jsou tady bazény a skluzavky a pokud máte rádi tobogány, nebudete vědět kam dřív skočit.

Začít můžete třeba u dvoutubusového tobogánu Riptide Race. Ten je ideální pro všechny, kdo se chtějí nejen svézt, ale i si trochu zazávodit s rodinou nebo přáteli. Zážitek podobného typu pak nabídne i tobogán Reef Plunge. Zajímavou variantu tobogánu potom představuje ten s názvem Ihu´s Breakaway Falls. Na něm je nejzajímavější způsob nástupu na tobogán, doslova se vám při něm propadne podlaha pod nohama.

Foto: Pixabay

Tobogány kam se podíváš

Zážitek jiného ražení si užijete na atrakci Underwater Twist. Tahle jízda nebude nijak zvlášť rychlá, ale zato vám k ní bude hrát hudba. Vyjmenovat všechny skluzavky a tobogány by vydalo na hodně dlouhý seznam. Jedním si ale můžete být jistí: plavky tady využijete na maximum.

Discovery Cove

Třetím parkem, který tvoří jeden velký komplex se dvěma předchozími, je Discovery Cove. Jaký je jeho účel? Celý park by se dal nejlépe popsat jako kontaktní Zoo zaměřená hlavně na vodní svět. Můžete si zde zaplavat s delfíny, tisícovkami tropických ryb nebo mantami. Nad vodou i pod vodou můžete pozorovat také sladkovodní vydry.

Foto: Pixabay

V parku Discovery Cove se můžete projít třeba mezi plameňáky

To ale není všechno, krmit zde můžete papoušky mnoha druhů, procházet se mezi kosmany (to jsou malé opičky), pochovat si lenochoda, anebo se zastavit mezi plameňáky. Samozřejmostí je i řada restaurací, odpočívadel apod.

Zkrátka a dobře, okolí Orlanda je jeden velký vodní svět, který je splněným snem pro každého, kdo má kladný vztah k vodě. Něco nového se tady dozvíte a královsky se pobavíte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz