Hlavní obsah
Cestování

Stintino: pláž tak krásná a hlídaná, že vám na ní nenechají ani ručník

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Barva moře je u Stintina skutečně dokonalá

Sardinie je ostrov, který stojí za poznání. Jedním z hlavních důvodů je ten, že zde najdete celou řadu kouzelných míst s autentickou atmosférou. Jen je třeba počítat s tím, že si je místní střeží.

Článek

Poznejte Stintino

Městečko Stintino najdete v severozápadní části ostrova Sardinie, na malém výběžku, kde se rozkládají pláže s azurově modrou vodou a bílým pískem. Tato rybářská vesnička vás doslova uchvátí svým klidem. Nežije zde více než 1600 obyvatel. Kdo touží poznat poklidnou dovolenou, je proto teď na správném místě.

Pláž La Pelosa

Pláž, na kterou se smí jen se vstupenkou, ale určitě stojí za to. Za den sem totiž pustí jen 1500 návštěvníků. Místní si už řekli dost. Chtějí tak ochránit místní jedinečný ekosystém. Pláž s tyrkysově modrým mořem měří na délku 300 metrů, široká je zhruba 60 metrů. Vykoupat se zde můžete za 4 eura, na parkovné budou stačit 2 eura.

Foto: Pixabay

Věž Torre della Pelosa při pohledu od Stintina

V okolí nechybí řada romantických malých ostrůvků, na které můžete lodí vyrazit i vy sami. Uvidíte, jaká romantika tu na vás čeká. Pláž La Pelosa je považována za jednu z nejkrásnějších pláží z celé Itálie. Jemný bělavý třpytivý písek vás prostě dostane na kolena, připadat si tu budete jako v karibském ráji. Pláž je určená i pro neplavce, hloubky se tu bát opravdu nemusíte, vstup je natolik pozvolný, že ho zvládne i malé dítě.

Na pláž La Pelosa nic opravdu potřebovat nebudete. Na batoh i plážovou osušku s klidem zapomeňte. Místní vám nedovolí vzít si ani ručník. Strach o kamínky, bílý písek i mušle je natolik velký, že zde platí i tato přísná opatření. Sběr se trestá nemalou pokutou až do výše 3000 euro.

Strážní věž ze 16. století

Věž Torre della Pelosa je z pláže dobře viditelná. Jedná se o stavbu z doby před rokem 1578, která sloužila až do poloviny 19. století jako významná součást obranného systému, jehož úkolem bylo střežit pobřeží Sardinie. Věž Torre della Pelosa hlídala konkrétně vjezd do strategicky významného Asinarského průlivu. Věž má u své základny průměr 16 metrů a je deset metrů vysoká. V dobách, kdy byla používána, tvořilo její posádku celkem šest lidí: velitel, dělostřelec a čtyři další vojáci.

Závěr

Městečko Stintino na severozápadě Sardinie není místem, kam se sjíždějí desetitisíce turistů. O to je ale zajímavější. Najdete zde jednu z nejkrásnějších pláží celého ostrova, především ale pocítíte skutečně autentickou atmosféru Sardinie. Pokud cestujete na vlastní pěst, nebo máte možnost půjčit si při pobytu auto, tohle místo nevynechejte.

Zdroje informací:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz