Hlavní obsah

Recenze Falcon Broker

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.falcon.broker

falcon broker recenze zkušenosti

Recenze a zkušenosti s Falcon Broker: Poznejte výhody i nevýhody a zjistěte zda je Falcon Broker důvěryhodnou volbou pro Vaše investice.

Článek

I v dnešní recenzi, stejně jako posledně u Binance zabrousíme do světa digitálních měn. Falcon Broker možná přináší zajímavé inovace ale i některá omezení. V dnešní recenzi se ale zaměříme i na důvěryhodnost tohoto brokera a na bezpečnost vkladů u Falcon Broker.

Platformu Falcon Broker provozuje společnost Future Finance Services LTD, která je autorizovaná a registrovaná pod registračním číslem HY00623016, 1257 Bonovo Rd, KM a regulovaná jako International Brokerage and Clearing House Company úřadem M.I.S.A. pod licenčním číslem T2023327.

Webové stránky Falcon Broker i obchodní platforma jsou vedeny v několika světových jazycích, počínaje angličtinou, přes španělštinu, němčinu nebo turečtinu, což poukazuje na širší mezinárodní působení společnosti. Dostupná je však i česká, nebo třeba maďarská verze stránek.

Platforma Falcon Broker dle svých webových stránek neumožňuje vklady prostředků ani vedení účtů v běžné měně, jako jsou CZK, EUR nebo USD, ale v digitální měně USDT (Tether), která je navázána na kurz amerického dolaru a dle auditorské společnosti BDO, která Tether audituje je plně kryta aktivy, primárně vysoce likvidními v podobě krátkodobých amerických vládních dluhopisů.

Pokud aktuálně digitální měny nevlastníte, vklad na Falcon Broker je možné poměrně jednoduše provést také prostřednictvím několika integrovaných směnáren, a to platební kartou, nebo bankovním převodem. Zde je třeba neopomenout, že se směnou například korun ale i eur nebo dolarů do digitálních měn se pojí poplatek směnárny, obvykle kolem 3%, nicméně tento poplatek je klientům Falcon Brokers dle dostupných informací vynahrazen formou kreditu, což je sympatické proklientské gesto.

Co se obchodování týká, Falcon Brokers nabízí 4 úrovně obchodních účtů a to pod názvy Academy, Standard, Falcon Trader a Falcon LP.

Zde přichází v rámci naší recenze primárně největší kámen úrazu, protože i základní účet Academy lze otevřít až s minimálním depozitem 2.000 USDt v přepočtu kolem 50.000 korun, což není úplně nejmenší částka pro počáteční depozit. Pro část obchodníků tak může být i základní účet Academy nedostupný, většina brokerů totiž nabízí otevření základního účtu s minimálním vkladem v přepočtu kolem dvou tisíc korun. Falcon Broker však po úspěšném ověření údajů nabízí začátečníkům možnost demoúčtu bez jakéhokoliv vkladu, o dostatečnou náplast se ale z našeho pohledu nejedná..

Co se základního účtu Academy týká, nabízí spready od 1.5 PIPu a komisní poplatky 5 USDt za otevřený lot, což je poměrně solidní a konkurenceschopná nabídka srovnatelná s dalšími brokery podobného typu. Výhodou může být technická podpora v jazyce klienta i u základního účtu, což se na straně brokera musí pojit s jistými náklady a může to být zároveň i důvod, proč pak Falcon Broker omezuje svůj základní účet minimálním depozitem 2.000 USDt, tedy proto aby mohl poskytnout slíbený minimální standard služeb všem klientům bez rozdílu. Jedná se však spíše o spekulaci z naší strany než o potvrzený fakt, ale jistou logiku tato úvaha má.

Účet Standard je obchodníkům dostupný od minimálního depozitu 10.000 USDt, nabízí výrazně nižší minimální spready již od 1 PIPu, komisní poplatky jsou oproti účtu Academy o 50% nižší, což u každého obchodu ponechá více peněz v kapse klienta. Účet Standard dle webových stránek brokera nabízí prémiovou podporu, opět v jazyce klienta. Při obchodování na účtu Standard je pak možné se kvalifikovat jako Falcon Trader a následně obchodovat s kapitálem brokera až do výše 500.000 USDt, což může být lákavé ale i tato nabídka má své pro a proti.

Falcon Broker na svých stránkách upozorňuje, že způsobilým obchodníkům může být nabídnuta možnost obchodovat s firemními prostředky a ponechat si až 90 % podílu na zisku z těchto obchodů. Společnost vyhodnotí Vaše obchodování a může financovat Váš obchodní účet až do výše 500.000 USDt.

Zní to jako lákavá nabídka, na druhé straně ovšem broker vyžaduje v tomto případě i vlastní kapitál klienta a to 30% výše účtu a minimálně 30.000 USDt, což opět není suma kterou disponuje každý a proto se jedná o nabídku evidentně určenou pouze pro omezenou skupinu obchodníků. Nicméně Falcon Broker tyto informace uvádí transparentně na svých webových stránkách, včetně toho, že tento typ účtu má samostatné smluvní podmínky.

Posledním nabízeným typem účtu je Falcon LP. I zde se jedná o nabídku, která není běžně na trhu k vidění a rozhodně stojí za zmínku, ale vzhledem k tomu že jde o účet s velmi vysokým počátečním kapitálem, v tomto případě minimálně 250.000 USDt, určený pouze velmi omezené skupině obchodníků, zaměříme se na něj někdy příště, v samostatné recenzi.

Co se týká obchodního prostředí, Falcon Broker na rozdíl od většiny brokerů nepoužívá dnes již poměrně zastaralou, přesto velmi rozšířenou platformu MetaTrader 4/5, ale sází na výrazně jednodušší a přehlednější technologii. Ta na rozdíl od desktop aplikace MT 4/5 nevyžaduje složitý download a instalaci, naopak funguje ve webovém prohlížeči a stažení do mobilního telefonu, nebo nastavení jako desktop aplikace je velmi jednoduché a intuitivní a k dispozici je více než dostatečná nabídka instrumentů k obchodování ve formě CDI (crypto-denominated instruments)

Jedním z nejpodstatnějších faktorů při volbě brokera v dnešní době je bezpečnost Vašich prostředků, které brokerovi svěříte.

Zde je základním předpokladem to, že jakýkoliv důvěryhodný broker musí spravovat klientské prostředky odděleně od těch klientských, a to primárně ze dvou důvodů – aby v případě krachu brokera nebyly klientské prostředky zahrnuty do majetku společnosti a mohly být navráceny klientům anebo v případě, že broker obchoduje na svůj účet, tak nemohl prodělat klientské prostředky, ale výhradně ty vlastní.

Falcon Broker poměrně jednoznačně deklaruje na svých webových stránkách, že prostředky klientů jsou reálně odděleny od majetku společnosti, u tzv. kvalifikovaných správců, což jsou speciálně licencované a regulované instituce, které zajišťují nejvyšší možný stupeň zabezpečení digitálních aktiv třetích stran, v tomto případě tedy klientských prostředků.

Tyto instituce obvykle takto svěřené prostředky i pojišťují proti různým typům rizik, včetně útoku hackerů, zneužití zaměstnanci a podobně.

Falcon Broker dále deklaruje, že pojistné krytí klientských prostředků uložených u kvalifikovaných správců poskytuje přední britský emitent, jedna z nejznámějších společností v oboru, která od 19. století pojišťuje některá ze světově nejcennějších aktiv.

Nejpodstatnější věcí předtím, než začnete obchodovat u jakéhokoliv brokera je však vzít v potaz případná rizika, která se pojí s obchodováním, ať už s obchodováním za margin, nebo hotovost. Falcon Broker na svých stránkách správně upozorňuje nato, že obchodování s kryptoměnami i jejich deriváty zahrnuje vysoký stupeň rizika, nemusí být vhodné pro všechny investory a doporučuje vyhledat nezávislé poradenství.

Zapomněli jsme podle Vás uvést něco podstatného v naší recenzi Falcon Broker? Máte vlastní zkušenost, o kterou byste se s námi rádi podělili? Napište nám na email našeho projektu Recenze brokerů – Brocenze brocenze@seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám