Hlavní obsah
Finance

Cena služby Spotify Premium se právě zvýšila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Uživatelé služby Spotify Premium budou nyní platit o 1 až 2 dolary měsíčně více v závislosti na svém tarifu

Článek

Poslední dobou se zdá, že neuplyne více než pár týdnů, než jiná společnost oznámí zvýšení cen. Pokud si předplácíte streamovací služby, pravděpodobně jste se v posledním roce nebo dvou potýkali s rostoucími cenami předplatného. Milovníci hudby, kteří si předplácejí službu Spotify Premium, by se měli připravit na to, že za používání aplikace zaplatí více. Platforma pro streamování hudby oznámila, že se tarify Premium zdražily. Zde se dozvíte, jaký dopad může mít tato zpráva na váš běžný účet.

Všechny tarify Spotify Premium byly navýšeny

Spotify je oblíbená služba pro streamování hudby s více než 550 miliony uživatelů. Tato streamovací platforma má sice bezplatný tarif, který je k dispozici pro uživatele s omezeným rozpočtem, ale její možnosti jsou minimální ve srovnání s funkcemi, které mají k dispozici předplatitelé služby Premium.

Uživatelé, kteří si předplatí jeden ze čtyř tarifů Premium služby Spotify, mohou využívat hudbu bez reklam, možnost stahování offline a vyšší kvalitu hudby. 24. července společnost oznámila, že ceny všech tarifů Premium jsou nyní vyšší. Plány nyní stojí navíc 1 až 2 dolary měsíčně v závislosti na tom, který konkrétní plán si předplatíte.

Ačkoli je zvýšení cen poměrně malé, stojí za to o něm vědět, pokud jste stávajícím předplatitelem nebo jste o předplatném uvažovali. Každé zvýšení ceny se sčítá a má dopad na vaše osobní finance. Níže uvedené nové ceny platí zatím pro uživatele ve Spojených státech. (Evropa bude nasledovat)

Zde je rozpis předchozích a nových cen za jednotlivé tarify:

Premium Individual 9,99 USD/měsíc - 10,99 USD/měsíc

Premium Duo 12,99 USD/měsíc - 14,99 USD/měsíc

Premium Family 15,99 USD/měsíc - 16,99 USD/měsíc

Premium Student 4,99 USD/měsíc - 5,99 USD/měsíc

Zajímá vás, kdy začnou platit nové sazby? Stávajícím předplatitelům bude zaslán e-mail s vysvětlením zvýšení sazeb a bude jim poskytnuta měsíční lhůta, než nová cena vstoupí v platnost.

Stávající uživatelé, kteří se chtějí vyhnout zvýšení ceny, mohou předplatné zrušit před koncem odkladného období. Pro nové předplatitele platí nové ceny okamžitě po uplynutí měsíčního zkušebního období zdarma. Pokud v současné době využíváte nabídku bezplatného zkušebního období, získáte první placený měsíc za původní cenu. Poté vám bude účtována nová sazba.

Pokud vás tato zpráva zklamala, budete se muset rozhodnout, zda má smysl si službu Spotify Premium nadále předplácet. Zde je několik možností, jak tento výdaj ušetřit.

Snížení tarifu

Pokud je nová sazba pro váš rozpočet příliš drahá. Předplatitelé tarifů Premium Duo nebo Premium Family mohou zvážit přechod na tarif Premium Individual, aby ušetřili pár dolarů. Pokud máte tarif Premium Individual, zkontrolujte, zda máte nárok na levný tarif Premium Student.

Upgradujte svůj tarif a rozdělte si náklady

Jednotliví uživatelé mohou přejít na tarif Premium Duo nebo Premium Family a sdílet náklady s dalšími členy rodiny nebo domácnosti. Plán Premium Duo zahrnuje přístup pro dva uživatele a plán Premium Family poskytuje přístup až šesti uživatelům. Sdílený plán může být finanční výhrou pro všechny členy domácnosti.

Přepínání streamovacích platforem

Někteří předplatitelé mohou chtít změnit platformu pro streamování hudby, aby ušetřili peníze. Zatímco poplatky za předplatné Apple Music jsou srovnatelné s poplatky za aktualizovaný tarif Spotify Premium, přechod na tarif Pandora Plus nebo Pandora Premium by mohl přinést úspory.

Přechod na bezplatný tarif

Uživatelé služby Spotify Premium mohou také přejít na bezplatný tarif Spotify. Tím však přijdete o obsah bez reklam a další funkce Premium.

Je důležité zvážit, jak zvýšené měsíční výdaje ovlivní vaše finance. Pokud potřebujete pomoci se správou měsíčních výdajů a mohlo by vám pomoci dodržování rozpočtu, podívejte se na náš seznam nejlepších aplikací pro tvorbu rozpočtu. Technologie, jako je tato, vám mohou pomoci udržet si přehled a být v obraze, když se snažíte dosáhnout svých finančních cílů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz