Hlavní obsah
Umění a zábava

Doja Cat si ve jménu módy nalepila na tělo 30 000 krystalů Swarovski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Getty Images

Pokud jste dnes ráno procházeli Instagram a mysleli jste si, že vidíte rudě, pravděpodobně jste právě sledovali příchod Doja Cat na přehlídku Schiaparelli.

Článek

Doja Cat se na týdnu módy předvedla s červenými krystaly na těle – přesněji řečeno s 30 000 krystaly Swarovski. Celá zpěvaččina hlava, obličej a paže byly umně posety červenými kamínky, aby ladily s jejím ohnivě rudým vzhledem od Schiaparelli.

Zatímco pařížský týden módy Couture přináší vrchol módy na molu, v ulicích a zejména na celebritách, přehlídka Schiaparelli vždy dokáže posunout drama o krok dál. Daniel Roseberry, současný návrhář Schiaparelli, je známý tím, že do svých návrhů začleňuje sochařské prvky, takže mezi uměním a modely není příliš velký rozdíl.

Tuto sezónu byla kolekce Schiaparelli inspirována Dantovým Peklem a představila modely se zlatými tvářemi a šaty z umělé kožešiny zdobené divoce realistickými hlavami pěnových zvířat. Doja Cat, sedící v první řadě, vnesla do přehlídky ďábelský prvek a její rudé krystaly se třpytily jako plameny pekla.

Aby Doja Cat získala žhavě rudý vzhled, spolupracovala s vizážistkou Pat McGrath, která byla zodpovědná za veškeré líčení modelek na molu. McGrath si vyhradil více než čtyři hodiny na práci s Doja Cat, aby pokryl zpěvaččino tělo červenou barvou a krystaly. Když se podíváte pozorně, uvidíte, že krystaly pokrývají i ty nejmenší plochy od víček Doja Cat až po její nehty.

Pat McGrathová zveřejnila konečný výsledek na své stránce na Instagramu a uvedla: „Doja Cat měla během 4 hodin a 58 minut vznešenou trpělivost, kterou potřebovala k vytvoření vzhledu s #TeamPatMcGrath, který byl pokryt více než 30 000 ručně nanesenými @swarovski Crystals, byla inspirující. Výsledný produkt byl kouzelným, fascinujícím mistrovským dílem třpytivého lesku.“

Nedílnou součástí působivosti finálního looku byl samozřejmě i outfit Doja Cat od Schiaparelli. Měla na sobě červené minišaty bez ramínek, které se vyznačovaly ostrým poprsím a bohatě korálkovou sukní. Sukně šatů působila stejně vizuálně jako tělové krystaly a vytvářela iluzi, že šaty jsou pokračováním těla Doja Cat. Součástí zadní části šatů byla dlouhá červená vlečka, kterou Doja Cat půvabně nosila kolem ramen. Jako obuv si Doja Cat obula červené boty Schiaparelli ke kolenům, které měly charakteristický obrys špičky značky.

Jako doplňky si Doja Cat vzala obrovské náušnice s červenými a zlatými drahokamy a zapojila se do trendu „bez náhrdelníku“, který v poslední době vídáme na červeném koberci.

I když je to určitě nejpokročilejší vzhled Doja Cat na týdnu módy, není to poprvé, co experimentovala s tělovým make-upem. V minulé sezóně si Doja Cat na pařížský týden módy oblékla zlatou barvu na obličej (podobnou make-upu, který jsme tuto sezónu viděli na molu Schiaparelli).

V reakci na negativní komentáře k jejímu zlatému líčení Doja Cat na Twitteru uvedla: „Nesnažila jsem se vypadat sexy nebo přitažlivě. Všechno moje líčení má svůj příběh a neplatí pro něj absolutně žádná pravidla.“

Vzhledem k tomu, že se blíží celý měsíc módních přehlídek, má Doja Cat spoustu příležitostí, aby se svým vzhledem dále experimentovala.

7 nejodvážnějších looků, které si celebrity oblékly na přehlídce Schiaparelli na pařížském týdnu módy

Italská influencerka Chiara Ferragni dorazila v odvážném outfitu jako jedna z prvních.

Její třídílný outfit zahrnoval puntíkované punčocháče, přiléhavé šortky a rozepnutou halenku s kuželovitými nástavci na hrudi. Posledně jmenovaný oděv měl také dlouhé rukávy s chomáčky hedvábí na každém zápěstí.

Ferragni, kterou stylizoval Fabio Maria Damato, doplnila svůj vzhled černými lodičkami, silným páskem, nadměrnými zlatými náušnicemi a kabelkou Schiaparelli za 6 077 dolarů, která je navržena tak, aby vypadala jako obličej.

Francouzská herečka Philippine Leroy-Beaulieu se pak nechala vyfotografovat v přehlídkovém kabátě s korzetovým živůtkem.

Bílý svrchní oděv navržený Schiaparellim je vyroben ze střiže a „zmačkané a glazované“ telecí kůže. Prodává se za 19 000 eur, tedy asi 20 643 USD.

Jako doplňky Leroy-Beaulieu zvolila průsvitné černé punčocháče, černé lodičky a odpovídající kabelku.

Kylie Jennerová se objevila v odvážných šatech, které byly ozdobeny replikou lví hlavy.

Jak Jennerová uvedla na Instagramu, lví hlava byla „uměleckým výtvorem vytvořeným ručně z umělých materiálů“.

Ačkoli celebrity jako Shay Mitchellová v komentářích k jejímu příspěvku vzhled pochválily, jiní uživatelé sociálních médií se k realisticky vypadající zvířecí hlavě vyjádřili negativně.

„I když to není skutečné, je to stále znepokojující a nevkusné,“ napsal jeden člověk.

Schiaparelli na Instagramu uvedl, že falešné zvířecí hlavy, které se objevily na jeho pondělní přehlídce, měly představovat „chtíč, pýchu a hrabivost“ přítomné v Dantově „Pekle“ – které sloužilo jako inspirace pro přehlídku.

Značka také zopakovala, že doplňky byly „ručně vytvarovány“ z pěny, pryskyřice, vlny a hedvábné umělé kožešiny a „ručně namalovány tak, aby vypadaly co nejrealističtěji“.

„Při výrobě tohoto vzhledu nebylo ublíženo žádnému zvířeti,“ uvádí se na instagramovém účtu Schiaparelli.

Falešná zvířecí hlava byla připevněna k Jennerovým tělovým šatům bez ramínek ze sametu, které spojila s proslulými podpatky Schiaparelli se zlatou špičkou.

Diane Krugerová oblékla kompletní róbu Schiaparelli, která se prodává za více než 22 000 dolarů.

Její černý džínový outfit zahrnoval tužkovou sukni s vysokým pasem a zkrácenou bundu s nabíranými rukávy – obojí s potiskem Schiaparelliho nákresů anatomie a souhvězdí.

Sukně se prodává za 6 900 eur, tedy asi 7 501 USD, bunda stojí 7 200 eur, tedy asi 7 828 USD, a její odpovídající kabelka z jehněčí kůže se prodává za 6 400 eur, tedy asi 6 958 USD.

Doja Cat byla v červeném outfitu a sladěných špercích, které jí zakrývaly kůži, k nepoznání.

Jak uvedl Vogue, vzhled Doja Cat ji měl proměnit v živou sochu. Její šaty byly nahoře bez ramínek a přes sukni pokryté červenými korálky.

Přes ruce nesla také odpovídající šátek a na nohou měla červené boty se zdobením na špičce od Schiaparelliho.

Ale byl to make-up Doja Cat, který ukradl show. Vizážistka Pat McGrath a její tým strávili téměř pět hodin tím, že hudebnici pokryli více než 30 000 karmínovými krystaly Swarovski.

Stylista celebrit Law Roach dorazil ve výrazném kabátě s ostrými ramenními vycpávkami.

Jeho zkrácené sako bylo potaženo chlupatým materiálem, zatímco rovná sukně byla z kontrastní matné látky.

Roach si tento outfit obul do sandálů na podpatku, mohutných slunečních brýlí a kožené kabelky.

Německá influencerka Leonie Hanne zvolila černé šaty s odvážným zlatým potiskem.

Minišaty s dlouhými rukávy hvězdy sociálních médií zdobily třpytivé zlaté malby ženské siluety. Oblékla si je s koženými botami do půli stehen, zlatou kabelkou a metalickými náušnicemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Swarovski

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz