Hlavní obsah
Finance

Ex šéf distribuce v Disney zemřel ve věku 47 let. Jaký měl majetek a jak je na tom společnost nyní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Burzovnisvet.cz

Ve věku 47 let zemřel Dave Hollis, bývalý manažer společnosti Disney a bývalý manžel autorky knihy „Girl, Wash Your Face“ Rachel Hollisové.

Článek

Příčina jeho úmrtí zatím nebyla stanovena, ale zástupce rodiny pro TODAY potvrdil, že byl nedávno hospitalizován kvůli zdravotním problémům se srdcem a že zemřel 11. února doma v Austinu v Texasu.

Dave Hollis, který by se 14. února dožil 48 let, přežil své čtyři děti.

Hollis opustil společnost Disney v roce 2018, aby se věnoval kariéře po boku své tehdejší manželky, blogerky, která se stala autorkou svépomocných knih, jako jsou „Girl, Wash Your Face“ a „Girl, Stop Apologizing“.

Bývalá manželka Rachel Hollisová se stala virálně známou v roce 2015, kdy sdílela fotografii v bikinách, na níž hrdě odhalovala strie z těhotenství, a pár se proslavil na internetu produkcí podcastu a výjezdních zasedání pro páry zaměřených na inspirativní sdělení. Společně založili společnost „The Hollis Company“.

V roce 2019 deník New York Times napsal, že pár, který se vzal v roce 2004, si z povzbuzování udělal „práci na plný úvazek“, ale v roce 2020 oznámili rozvod.

„Naše manželství bylo triumfem v mnoha ohledech … a vyčerpalo se,“ napsal tehdy Dave Hollis v příspěvku na Instagramu, který byl mezitím smazán. „Přestože se stále milujeme a hluboce respektujeme jako přátelé, spolurodiče a obchodní partneři, Rae a já jsme se rozhodli, že nejlepší způsob, jak umožnit každému z nich v budoucnu vzkvétat, je ukončit naše manželství, dokud možnost krásné, nekonvenční nové rodiny, přátelství a partnerství stále existuje jako reálná a nadějí naplněná možnost.“

Po rozchodu manželů Dave Hollis vytvořil vlastní podcast „Rise Together“ a je autorem dvou svépomocných knih: „Get Out of Your Own Way: A Skeptic's Guide to Growth and Fulfillment“ a „Built Through Courage: Face Your Fears to Live the Life You Were Meant For.“

V roce 2022 napsal obrázkovou knihu pro děti „Here's to Your Dreams!: A Teatime with Noah Book“.

Chcete-li se dozvědět jako první o novinkách na trhu, zaregistrujte se k odběru našeho Ranního Burziána zde.

Jaká byla jeho kariéra?

Své první vzdělání získal na místní soukromé škole a poté získal bakalářský titul v oboru organizační komunikace na Pepperdine University.

Hollis začal svou kariéru v oblasti public relations, kde pracoval ve společnosti Bragman Nyman Cafarelli. Odtud pokračoval v práci pro několik známých společností, včetně Fox Broadcasting Company a Twentieth Century Fox.

Nakonec nastoupil ke společnosti Disney, kde se významně podílel na činnosti její filmové divize. Během svého působení u společnosti Disney pracoval na několika filmových trhácích, včetně filmů „Black Panther“, „Beauty and the Beast“, „Avengers“ a „Star Wars“.

Jako vedoucí distribučních operací společnosti Disney se Hollis podílel na úspěchu několika kasovně nejúspěšnějších filmů společnosti Disney, včetně snímku „Avengers“ studia Marvel, filmu „Star Wars: The Force Awakens“ společnosti Lucasfilm a animovaného filmu „Frozen“ společnosti Pixar.

Přestože společnost Disney natočila v porovnání se svými konkurenty méně filmů, ovládla domácí trh s 22% podílem na prodeji vstupenek, čímž se stala vedoucím studiem v roce před Hollisovým odchodem ze společnosti.

Po odchodu od společnosti Disney Hollis založil společnost The Hollis Company, kde působil jako generální ředitel. Společnost se zaměřuje na pomoc jednotlivcům a organizacím při uvolňování jejich plného potenciálu a dosahování jejich cílů. Kromě svých podnikatelských aktivit byl Hollis také vyhledávaným řečníkem a autorem. Napsal několik knih a článků o svých zkušenostech a poznatcích ze zábavního průmyslu.

Jaké bylo jeho čisté jmění v roce 2023?

Měl více zdrojů příjmů, ale většina jeho příjmů pocházela z jeho platu, když pracoval jako generální ředitel společnosti Rachel's Firm Chic Media, a z prodeje jeho knih.

V minulosti si vydělával také prací hlavního ředitele společnosti Disney Film Distribution. Kromě toho všeho si Dave vydělával také prostřednictvím podcastu, který provozoval na iTunes.

Aktualizované čisté jmění Davea Hollise v roce 2023 činí 5 milionů dolarů. Daveovo čisté jmění navíc v posledních letech rychle rostlo.

Jak se společnosti Disney daří nyní?

S generálním ředitelem Bobem Igerem, který se vrátil do čela společnosti, se Disney snaží provést „významnou transformaci“ svého podnikání snížením výdajů a navrácením tvůrčí moci do rukou tvůrců obsahu.

„Věříme, že práce, kterou děláme na přetvoření naší společnosti na kreativitu a zároveň na snížení výdajů, povede k trvalému růstu a ziskovosti našeho streamovacího byznysu, lépe nás připraví na budoucí narušení a globální ekonomické výzvy a přinese hodnotu pro naše akcionáře,“ uvedl Iger v prohlášení.

Pokud se chcete dozvědět více o hospodářských výsledcích společnosti Disney, můžete pokračovat zde.

Iger také oznámil, že mediální a zábavní gigant provede reorganizaci, zruší tisíce pracovních míst a sníží náklady o 5,5 miliardy dolarů. Společnost se nyní bude skládat ze tří divizí:

· Disney Entertainment, která zahrnuje většinu jejích streamovacích a mediálních aktivit.

· Divize ESPN, která zahrnuje televizní síť a ESPN+.

· Oddělení parků, zážitků a produktů.

Igerův návrat přichází v době, kdy se starší mediální společnosti potýkají s rychle se měnícími podmínkami, protože dolary za reklamu klesají a spotřebitelé stále častěji ruší předplatné kabelové televize ve prospěch streamingu. V posledních čtvrtletích je obtížné se orientovat i v oblasti streamingu, protože výdaje se zvyšují a spotřebitelé si uvědomují, že za média utrácejí stále více.

Nedávné zvýšení cen za streamovací služby společnosti Disney pravděpodobně vedlo ke ztrátě přibližně 2,4 milionu předplatitelů služby Disney+ během čtvrtletí. Podle serveru StreetAccount se očekávalo, že společnost přijde o více než 3 miliony.

Společnost uvedla, že již nebude poskytovat dlouhodobé odhady počtu předplatitelů ve snaze „překonat důraz na krátkodobé čtvrtletní ukazatele“, řekl Iger. Podobné rozhodnutí učinila společnost Netflix koncem loňského roku.

Kromě toho, jak společnost Disney předpovídala v předchozích čtvrtletích, její podnikání v oblasti přímého prodeje zákazníkům opět vykázalo provozní ztrátu. V posledním čtvrtletí činila provozní ztráta 1,05 miliardy dolarů, což je méně než 1,2 miliardy dolarů, které předpovídala Wall Street.

Čistý zisk činil 1,28 miliardy dolarů, tj. 70 centů na akcii, zatímco před rokem to bylo 1,1 miliardy dolarů, tj. 60 centů na akcii. Tržby vzrostly o 8 % na 23,51 miliardy USD z 21,82 miliardy USD před rokem.

Světlým bodem společnosti Disney byly její divize parků, zážitků a produktů, které v posledním čtvrtletí zaznamenaly 21% nárůst tržeb na 8,7 miliardy dolarů.

Společnost Disney prošla během pandemie COVID-19 poměrně těžkými časy, dokonce zrušila dividendy (generální ředitel připustil, že do konce roku by je chtěli obnovit). Čistý zisk vzrostl na 1,28 miliardy dolarů a tržby celkově vzrostly o 21 %. I díky těmto faktorům 19 z 22 analytiků z Wall Street doporučuje nákup akcií.“ Andrej Krúpa

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz