Hlavní obsah
Internet a technologie

Huawei má na „Vision Pro“ ochrannou známku. Donutí Apple změnit značku svého headsetu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alza.cz

Společnost Huawei podala v roce 2019 v Číně žádost o ochrannou známku „Vision Pro“.

Článek

Nová zpráva z technologického webu s názvem HuaweiCentral (HC) Newsroom, která není oficiální zprávou společnosti Huawei, uvádí, že „Vision Pro“ je ve vlastnictví společnosti Huawei. Zpráva uvádí, že „podle patentové přihlášky má ochranná známka Huawei Vision Pro registrační číslo 38242888. Tato přihláška má výhradní práva na používání ochranné známky od 28. listopadu 2021 do 27. listopadu 2031.“

Společnost Patently Apple se dnes ráno vydala na čínský úřad pro patenty a ochranné známky, aby si přihlášku ochranné známky vyzvedla, jak je uvedeno níže.

Foto: patentlyapple.com

Ochranná známka společnosti Huawei na Vision Pro

Ochranná známka „Vision Pro“ je skutečně ve vlastnictví společnosti Huawei Technologies Co. Ltd, Bantian Huawei Headquarters Office Building, Longgang District, Shenzhen City, provincie Guangdong."

Společnost Huawei přihlásila svou ochrannou známku v mezinárodní třídě 9 (označované jako 901); Základy toho, co je zahrnuto v této třídě, zahrnují: „Počítačová paměťová zařízení; Nahrané počítačové programy; Počítačové klávesnice; Nahrané počítačové operační programy; Elektronická pera; Flexibilní ploché displeje pro počítače; Stojany pro tablety; Tiskárny videoobrazů; Stahovatelný počítačový aplikační software; Tablety; Počítačový software (nahraný); Konektor (zařízení pro zpracování dat); Myš (periferní zařízení počítače); Karta integrovaného obvodu; Notebook.“

Když však kliknete na odkaz „podrobnosti“ týkající se třídy 901 v přihlášce ochranné známky, je zde uveden delší seznam zařízení, na která se vztahuje. Důležitější je, že zahrnuje: nositelné počítače, chytré brýle; zařízení pro virtuální realitu na hlavě; nositelné videodisplej.

Nyní víme, že si ochrannou známku „Vision Pro“ vyhradili pro pravděpodobný budoucí produkt s brýlemi.

Minulý týden zveřejnila společnost Patently Apple zprávu o ochranné známce, která se týkala obrazové verze ochranné známky „Apple Vision Pro“ v Hongkongu a Evropě.

Vzhledem k tomu, že Čína je jedním z největších trhů společnosti Apple, zdá se, že novou značku náhlavní soupravy Apple Vision Pro může ve skutečnosti napadnout společnost Huawei. Dovolil by Apple společnosti Huawei prodávat produkt s názvem „Huawei iPhone“ nebo Huawei MacBook atd.? Rozhodně ne. Takže přidání předpony „Apple“ k názvu Vision Pro v textovém nebo přeneseném smyslu pravděpodobně nebude v Číně povoleno.

O víkendu zveřejnil server Patently Apple zprávu o duševním vlastnictví s názvem „Apple žádá o záhadnou ochrannou známku „Apple Reality“ v Evropě, na Novém Zélandu a dalších zemích.“ Jedná se o záložní plán společnosti Apple, nebo jde o něco jiného?

Pokud společnost Apple nemá k dispozici nějaké technické právní řešení, jak si ponechat „Apple Vision Pro“, vypadá to, že Huawei má právo zabránit společnosti Apple v používání ochranné známky v Číně.

Mark Gurman si minulý týden také všiml, že na videu ze školení vývojářů na WWDC byl 45krát zmíněn údajný termín xrOS. To by zřejmě naznačovalo, že ochranná známka VisionOS byla dokonce před inženýry společnosti Apple do poslední chvíle utajována.

A konečně, ačkoli společnost Huawei podala žádost o tuto ochrannou známku v roce 2019, stále nebyla udělena jako registrovaná ochranná známka. Ačkoli je o několik let před společností Apple, pochybuji, že Apple bude schopen zabránit její registraci vzhledem k tomu, že společnost Huawei již dnes má zavedený produkt s brýlemi pod značkou Huawei Vision.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz