Hlavní obsah
Finance

Je čas vsadit na akcie společnosti SoFi Technologies?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Akcie SOFI jsou odvážnou sázkou na segment fintech. A neměli byste jí litovat.

Článek

Dříve jsme doporučovali počkat na pokles akcií SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI). V poslední době však začínáme být vůči SoFi Technologies stále více optimističtí.

Brzy by se cena akcií mohla vrátit na své historické maximum a není špatný nápad držet nyní malou pozici.

SoFi Technologies se stále více ukazuje jako narušitel odvětví, ale také jako legitimní banka. Tradiční, nepružné banky by se měly cítit ohroženy společností SoFi Technologies, která by mohla v následujících čtvrtletích ukrást významný podíl na trhu.

Pojďme se tedy podívat na zprávy, které mě přiměly cítit se ohledně akcií SOFI optimističtěji. Nakonec se možná rozhodnete koupit několik akcií v očekávání potenciální rallye na konci roku.

SoFi má potenciál… může to ale trvat

Již několikrát SoFi Technologies ukázala, že je legitimní bankou. Společnost získala národní bankovní licenci a poskytla svým běžným a spořicím účtům přístup k pojištění Federální korporace pro pojištění vkladů až do výše 2 milionů dolarů.

SoFi Technologies získala poskytovatele hypotečních úvěrů Wyndham Capital Mortgage. Nedávno společnost SoFi Technologies udělala něco, co by se dalo očekávat od velkých, legitimních bankovních firem: upsala velmi očekávanou primární veřejnou nabídku akcií.

Konkrétně SoFi Technologies upsala IPO poskytovatele aplikace pro rozvoz potravin Instacart. Plně souhlasím se zprávou deníku Financial Times, která uvádí: „Získání role na jedné z nejvýznamnějších amerických burz tohoto roku je pro SoFi milníkem“.

Očekáváme, že IPO společnosti Instacart bude ve finančních médiích žhavým tématem. Nepřehlédněme však důsledky pro společnost SoFi Technologies.

Je zřejmé, že SoFi Technologies vstupuje do první ligy v bankovním sektoru. To je důvod, proč očekávat pohyb akcií SOFI výše, možná ne dnes nebo zítra, ale rozhodně v dlouhodobém horizontu.

Akcie SOFI a revoluce v oblasti umělé inteligence

V roce 2023 má mnoho lidí zájem získat portfoliovou expozici vůči trendu umělé inteligence. Věřte tomu nebo ne, ale skutečně toho můžete dosáhnout, pokud investujete do společnosti SoFi Technologies.

Společnost SoFi Technologies nevytváří generativní aplikaci AI ani čip AI. Společnost SoFi však využívá sílu strojového učení ke zlepšení zákaznické zkušenosti.

Zde je něco, co obchodníkům s akciemi SOFI mohlo uniknout. Ve finanční zprávě společnosti SoFi Technologies za druhé čtvrtletí roku 2023 společnost přiznala, že „zaznamenává silné přijetí nových produktů, včetně Konecta, našeho bota pro obsluhu zákazníků s přirozeným jazykem AI“.

Kromě toho SoFi Technologies zveřejnila některé pozoruhodné statistiky týkající se Cyberbank Konecta, konverzačního AI motoru vyvinutého dceřinou společností SoFi Galileo. S pomocí Cyberbank Konecta společnost SoFi Technologies zjistila, že se výkonnost zákaznického servisu „zlepšila o 7 %“.

Doba odezvy zákaznického servisu se zlepšila „o více než 65 %, což přispělo ke spokojenosti zákazníků“. Z chatu zákaznického servisu SoFi Technologies také vypadlo „o více než 50 % méně lidí“.

S pomocí Cyberbank Konecta společnost SoFi Technologies zvýšila efektivitu agentů zákaznického servisu a zvýšila angažovanost členů/zákazníků. To jen dokazuje, že SoFi Technologies se plně zapojila do revoluce strojového učení - a to je dobrá zpráva pro zákazníky i akcionáře.

Vydržte, ale buďte trpěliví

Netvrdím, že cena akcií SoFi Technologies letos vzroste na 25 dolarů. S tím, jak zjišťuji, co společnost v poslední době chystá, cítím se ohledně SoFi optimističtěji.

Zjistili jsme, že SoFi Technologies je legitimní finanční firma. Zároveň je SoFi na špičce technologie umělé inteligence.

Proto se domníváme, že je lepší koupit akcie SOFI dříve než později. Zisky přijdou v dlouhodobém horizontu a trpělivost odmění pravé věřící v SoFi Technologies.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz