Hlavní obsah
Finance

Justin Bieber ruší svůj koncert v Praze - nahlédneme na jeho jmění a úspěchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Zdroj: Wikimedia Commons

Justin Bieber zklamal fanoušky, neboť světové turné oblíbeného kanadského zpěváka bylo přerušeno z důvodu jeho zdravotních problémů.

Článek

Jedním z koncertů, které se neuskuteční, je i ten v Praze, původně naplánovaný na 12. března v O2 areně. Produkční společnost nejprve odložila tento koncert, ale nakonec byl zcela zrušen. Toto není jediný koncert, který Bieber musel zrušit – vystoupení po celém světě, naplánovaná v rámci jeho turné s názvem Justice World Tour, byla rovněž zrušena. Fanoušci v Německu, Polsku, Švédsku a Velké Británii se také musí obejít bez svého oblíbeného zpěváka a řada dalších koncertů byla odložena na neurčité datum.

Justin Bieber vydělával miliony už ve 14 letech a letos prodal svůj katalog za 200 milionů dolarů – tady je, jak vydělává a utrácí své jmění

Justin Bieber prodal začátkem roku 2023 hudební práva investičnímu fondu za odhadovanou částku 200 milionů dolarů

Justin Bieber prodal práva na svou hudbu investičnímu fondu s podporou společnosti Blackstone a stal se tak posledním a jedním z nejmladších umělců, kteří v době rozmachu licenčních smluv na hudbu zpeněžili své katalogy.

Společnost Hipgnosis Song Management, investiční poradce hudebního fondu Hipgnosis kótovaného v Londýně, získala práva na více než 290 Bieberových písní. Patří sem celosvětové hity vydané před 31. prosincem 2021, jako jsou „Sorry“, „Despacito“ a „Baby“.

Nákup byl uskutečněn jménem společnosti Hipgnosis Songs Capital, partnerství mezi společností Hipgnosis Song Management a správcem aktiv Blackstone, uvedla společnost Hipgnosis Song Management v tiskové zprávě.

Chcete-li se dozvědět jako první o novinkách na trhu, zaregistrujte se k odběru našeho Ranního Burziána zde.

Ačkoli společnost Hipgnosis Song Management veřejně nepotvrdila hodnotu transakce, deník Wall Street Journal uvedl, že její hodnota se pohybuje kolem 200 milionů dolarů.

Osmadvacetiletý Bieber se tímto krokem připojil k rostoucímu seznamu umělců, kteří prodali práva na svou hudbu. Mezi další, kteří tento krok učinili, patří Stevie Nicks, Bob Dylan a Bruce Springsteen, který v roce 2021 prodal celý svůj katalog společnosti Sony Music Entertainment za odhadovanou částku 550 milionů dolarů.

Justin Bieber je všeobecně známý už více než deset let

Biebera objevil Scooter Braun, když mu bylo 13 let, a v roce 2009 vydal své debutové album „My World“, takže není žádným tajemstvím, že bývalý člen žebříčku Forbes vydělal několik působivých šeků.

Přestože Bieberovo čisté jmění není přesně známo, časopis Forbes v roce 2017 uvedl, že zpěvák vydělává více než 80 milionů dolarů ročně.

Turné tvořilo velkou část jeho výdělku

Do dnešního dne absolvoval zpěvák s písní „Baby“ tři světová turné a na všech se mu mimořádně dařilo.

Jeho první turné My World (2010-2011) vydělalo podle časopisu Forbes 53,3 milionu dolarů, Believe (2012-2013) podle Forbesu 69,9 milionu dolarů a Purpose World Tour (2016-2017) podle Billboardu přes 250 milionů dolarů.

Přivydělával si dokumentárními filmy

Bieberův dokument „Never Say Never“ z roku 2011 se stal nejúspěšnějším koncertním filmem v USA. Během premiéry vynesl 29,5 milionu dolarů a podle Billboardu vydělal 73 milionů dolarů.

Jeho následný dokument „Believe“ z roku 2013 sice nepřinesl tak vysoká čísla, ale i tak podle Billboardu otevřel s 4,5 milionu dolarů.

Bieber také v roce 2021 spolupracoval se studiem Amazon na dokumentu „Justin Bieber: Our World“.

Na YouTube dosáhl mnoha úspěchů

Bieber je jedním z nejúspěšnějších umělců na YouTube, od spuštění platformy v roce 2007 má více než 69,7 milionu odběratelů a přes 28,5 miliardy zhlédnutí.

V roce 2020 také vydal desetidílný dokumentární seriál „Justin Bieber: Season“ na YouTube.

Podle serveru Variety zaplatil YouTube za debut seriálu na své platformě přibližně 20 milionů dolarů. Na tento seriál později téhož roku navázal také „Next Chapter“.

Zpěvák také spolupracuje s řadou významných značek

Jedna z nejznámějších Bieberových smluv o podpoře byla uzavřena se společností Calvin Klein. Jeho partnerství v roce 2016 údajně značce přineslo zvýšení prodeje a počtu příznivců na sociálních sítích.

Předtím, v roce 2010, uzavřel zpěvák smlouvu se společností Proactiv a v následujícím roce úspěšně spolupracoval s lakem na nehty Nicole by OPI.

Kromě toho měl Bieber smlouvy s významnými značkami, jako jsou Adidas, Beats by Dre, Best Buy, T-Mobile, Schmidt’s a Vespa.

Jeho řada vůní byla lukrativní

Kromě smluv se značkami vydal Bieber také sedm vůní.

Jeho debutová vůně Someday trhá rekordy, když se podle New York Times stala nejprodávanější vůní celebrit a nejprodávanější novou dámskou vůní v roce 2011.

A samozřejmě mu jeho hudba vydělala peníze

Od písně „My World“ v roce 2009 až po „Justice“ v roce 2021 vydává Bieber hity číslo 1. Ve skutečnosti je nejmladším hudebníkem, který vydal osm alb č. 1 v žebříčku Billboard 200 – tento rekord dříve držel Elvis Presley.

Podle CBC prodal zpěvák od roku 2021 po celém světě více než 70 milionů alb.

Na začátku roku 2023 Bieber uzavřel smlouvu s hudební investiční společností Hipgnosis Songs Capital, která prodala práva na všech jeho 290 písní za 200 milionů dolarů.

Bieber utratil slušnou část svého jmění za své domy

V 18 letech utratil Bieber 6,5 milionu dolarů za dům v kalifornském Calabasas, který později v roce 2014 prodal Khloé Kardashian za 7,2 milionu dolarů.

Poté si pronajímal milionové byty a domy v Beverly Hills, než utratil asi 132 000 dolarů měsíčně za sídlo v Londýně.

V roce 2018 se Bieber vrátil do Kalifornie a pronajímal si sídlo za 9,6 milionu dolarů v západním Hollywoodu za přibližně 55 000 dolarů měsíčně. Brzy poté však vyhodil 5 milionů dolarů za dům v kanadském Ontariu.

Po svatbě s Hailey Bieberovou (rozenou Baldwinovou) si pár pořídil sídlo v Beverly Hills za 8,5 milionu dolarů. O dva roky později tento dům prodali za necelých 8 milionů dolarů a přestavěli si sídlo v Los Angeles za 25 milionů dolarů.

Má také působivou sbírku automobilů

Podle serveru The Richest vlastní Bieber od roku 2021 více než tucet aut v celkové hodnotě přes 4 miliony dolarů.

K těm nejdražším patří Lamborghini Aventador a Mercedes Maybach S600.

Bieberovo tetování ho také stálo množství peněz

Tetování nejsou levná záležitost, zvlášť když jich máte tolik jako Bieber.

V roce 2018 napsal v popisku na Instagramu, že má na svém těle přes 100 hodin práce s inkoustem, který pokrývá hlavně jeho hruď a paže.

Komentář

Jako umělecká entita Justin Bieber přinesl světu mnoho hitů a získal si obrovskou fanouškovskou základnu. Nicméně, co se týče jeho lifestylu, je to spíše kontroverzní téma a záleží na tom, kdo se ptá. Mnozí lidé kritizují Biebera za jeho minulost s problematickým chováním, včetně různých incidentů a zatčení. Také se často objevuje kritika jeho rozhodnutí, jako například podle některých zdrojů, při odložení svatby s manželkou Hailey Baldwinovou, kvůli jeho osobním problémům. Na druhé straně, Bieber otevřeně mluvil o svých mentálních problémech a svém boji s depresí a úzkostí, což mnoho lidí ocení a respektují. Zdá se také, že se Justin Bieber za poslední roky stabilizoval a upevnil svůj vztah s Hailey Baldwinovou, což může být považováno za pozitivní. Každopádně jako marketingová značka se to jeví jako sázka na jistotu. Andrej Krúpa, BurzovníSvět.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz