Hlavní obsah
Lidé a společnost

Paris Hilton, rozmazlená primadona nebo žena s citem pro úspěšný byznys?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Wikimedia Commons

Paris Hilton zřejmě odhalila přisvojení svého prvního dítěte v překvapivém oznámení na Instagramu.

Článek

Americká celebrita v úterý na svém Instagramu zveřejnila detailní obrázek dítěte, které drží za palec, ale žádné další podrobnosti nesdělila.

„Už teď jsi milován nad všechna slova,“ napsala jednačtyřicetiletá žena v krátkém popisku a na závěr přidala modrý emotikon srdce, což vyvolalo u lidí spekulace, že přivítala do rodiny chlapečka.

Hilton, vnučka zakladatele hotelů Hilton Conrada Hiltona, je od roku 2021 vdaná za Cartera Reuma a již dříve hovořila o své touze mít děti.

Pro mnoho fanoušků však bylo toto oznámení překvapením, protože na konci roku 2022 hrála v silvestrovském speciálu Miley Cyrus na stanici NBC a nezdálo se, že by byla těhotná.

Americká média People uvedla, že pár přivítal syna prostřednictvím náhradní matky.

V prosinci 2022 Hilton pro E! News uvedla, že si s Reumem chtěli užít první rok manželství a „vždycky plánovali rok 2023“, kdy chtěli rozšířit rodinu.

„A právě jsme, víte… připravovali vajíčka. Všechna jsou připravená a všichni na ně čekají a těší se na ně.“

Jednačtyřicetiletý muž to tehdy řekl v rozhovoru pro E! „Vždycky jsem milovala děti, ale nikdy jsem nenašla člověka, kterému bych to mohla svěřit. Ale teď, když se mi to podařilo, se prostě nemůžu dočkat a on bude ten nejlepší otec a budeme mít spolu ten nejkouzelnější život.“

Mezi tisíci přáteli a fanoušky, kteří páru blahopřáli během několika hodin od chvíle, kdy Hilton příspěvek sdílela, byly i celebrity jako Kim Kardashian, Lindsay Lohan, Chrissy Teigen, Demi Lovato a Miranda Kerr.

„Mám z vás takovou radost!“ napsala Kardashian a Teigen se přidala: „A BABY!!!!! Gratulujeme, mám takovou radost za vás oba!!!“

Paris Hilton a její cesta za bohatstvím

Podle agentury Reuters je jmění Hiltonových obrovské - přibližně 4,5 miliardy dolarů. Ale Parisin dědeček Barron Hilton už v roce 2004 oznámil, že 97 procent svých peněz hodlá věnovat na charitu.

Když Barron v roce 2019 zemřel, odkázal 3 procenta svých peněz svým osmi vnoučatům, 15 vnukům a čtyřem pravnoučatům, uvádí Insider. Tato 3 procenta činila celkem asi 135 milionů dolarů, podle Celebrity Net Worth. To však není malá částka. Při rovnoměrném rozdělení by Paris dostala 5,6 milionu dolarů. Zbytek peněz byl na Barronovu žádost věnován nadaci Conrada N. Hiltona.

Dokonce se objevily zvěsti, že Paris byla z dědečkovy závěti zcela vyškrtnuta. Podle Celebrity Net Worth nebyl zrovna fanouškem Parisiných četných skandálů a myslel si, že dělá jménu rodiny Hiltonů ostudu.

Každopádně se zdá, že vše dopadlo tak, jak si Paris přála: „Už jako teenegerka jsem chtěla být nezávislá. Nechtěla jsem o nic žádat svou rodinu,“ řekla v roce 2018 v rozhovoru pro Refinery 29.

S modelingem začala koncem 90. let

Poté, co pracovala jako dětská modelka a v dospívání prorazila na newyorské scéně jako společenská smetánka, podepsala Paris v roce 2000 smlouvu s agenturou Donalda Trumpa, T Management. Podle deníku Insider chodila na přehlídkách newyorského týdne módy pro různé návrháře a vybudovala si slušnou kariéru modelky.

Paris dále pracovala jako modelka pro značky Guess a Christian Dior a občas se vrací ke svým kořenům na přehlídkových molech (jako když v roce 2018 předváděla pro kolekci Yeezy 6 Kanyeho Westa). Všechny tyto rané modelingové vystoupení pravděpodobně pomohly rozjet její bankovní konto.

Paris získala nějaké peníze u soudu díky svému skandálu se sexuální nahrávkou

Poté, co v roce 2003 unikla Parisina sexuální nahrávka, byla její právní bitva dlouhá a velmi veřejná. „To byla prostě ta nejbolestivější zkušenost. Opravdu jsem kvůli tomu ztratila víru v lásku a důvěru v muže. A opravdu mi láme srdce, že budu po zbytek života souzena na základě soukromé chvilky mezi dvěma lidmi, kterou neměl nikdo vidět,“ řekla.

Na konci všeho Paris odešla s částkou kolem 400 000 dolarů, podle Insideru.

Paris hrála čtyři roky v seriálu The Simple Life

Parisin první televizní pořad The Simple Life se vysílal v letech 2003 až 2007. Reality show stanice Fox sledovala Paris s její nejlepší kamarádkou, Nicole Richie, jak se snaží proplout zcela jiným světem, než jaký znají.

Pořad měl vynikající sledovanost a upevnil Paris status první královny televizní reality show. V roce 2005 bylo oznámeno, že Paris vydělala 5 milionů dolarů jen za jednu sezónu pořadu. To bylo podle časopisu People mnohem víc, než kolik bylo údajně nabídnuto Nicole.

Po The Simple Life Paris hrála v několika dalších, méně úspěšných reality show. Většina jejích dalších pořadů trvala jen jednu nebo dvě sezóny, včetně The World According to Paris. Není jasné, kolik si za tyto pořady vydělala, ale vzhledem k tomu, že čtyř epizodní hostování v dánské verzi pořadu Paradise Hotel vyneslo Paris v roce 2013 skvělých 300 000 dolarů, je pravděpodobné, že jí její televizní kariéra vydělala docela velkou sumu, podle Radaru.

V roce 2004 Paris vydala svou první knihu

Confessions of an Heiress (Zpověď dědičky): A Tongue-in-Cheek Peek Behind the Pose vyšla v roce 2004 a okamžitě se stala bestsellerem New York Times. Hned o rok později Paris navázala druhou knihou Your Heiress Diary: Confess It All To Me.

Její knihy vycházejí už zhruba 15 let, takže je pravděpodobné, že si Paris na svém krátkém autorském působení vydělala pěkný balík.

V roce 2004 začala Paris vydávat také parfémy

Velká část Parisina čistého jmění pochází z jejího impéria vůní. A že to je impérium. Podle časopisu Money má na kontě už více než 25 parfémů.

Od roku 2004 prý Parisiny parfémy vydělaly na tržbách 3 miliardy dolarů. Její parfémové impérium je podle odhadů Hey Discount sedmou nejoblíbenější značkou parfémů celebrit.

Parisiny parfémy jsou její pýchou a radostí, uvedla pro Money: „Nemohla bych mít jen jeden! Fanoušci jich chtějí víc, takže jim musíme vyhovět. Jednou jich možná budu mít sto,“ řekla.

Paris si na svých hláškách vydělala i nějaké peníze

Paris vydělala na svých slavných hláškách ze seriálu The Simple Life, včetně „sliving“ (kombinace slov „slaying“ a "living") a „that's hot“. V roce 2007 zažalovala společnost Hallmark, která vyrábí přáníčka, za to, že vedle její fotky na přáníčku vytiskla „that's hot“. Podle CNBC byla žaloba o tři roky později urovnána v Parisin prospěch za nezveřejněnou (vysokou) částku.

V roce 2006 se Paris se svým debutovým albem Paris dostala na vrchol hitparád.

Poté, co Paris založila vlastní vydavatelství Heiress Records, vydala v roce 2006 své debutové album Paris. Alba se prodalo 200 000 kopií a dokonce se dostalo na 6. místo v žebříčku Billboard 200. Její singl „Stars Are Blind“ se podle Billboardu dostal na 18. místo v žebříčku Hot 100.

Od té doby Paris vydala devět dalších propagačních singlů, ale žádné další album zatím nevydala. Není jasné, kolik Paris na své kariéře popové hvězdy vydělala, ale všechny tyto prodané kopie se pravděpodobně rovnají velkému výdělku.

Pak Paris přešla na jinou dráhu a vydělala miliony jako DJka

Po knižních smlouvách, televizních pořadech a úspěšném popovém albu si Paris vyzkoušela dýdžejskou scénu. V roce 2012 Paris podle časopisu Billboard debutovala jako DJka na festivalu popové hudby v Brazílii.

Za svá vystoupení získala ocenění, v roce 2014 přijala rezidenční smlouvu v klubu Harrah's v Atlantic City a ještě téhož roku vyrazila na turné s 13 vystoupeními.

V roce 2015 se stala nejlépe placenou dýdžejkou na světě, podle deníku The Guardian vydělávala přes milion dolarů za set.

A spoustu peněz vydělává i na smlouvách se značkami

Podle deníku The Daily Mail jí 19 produktových řad Paris vydělá ročně kolem 10 milionů dolarů. Její jméno se objevuje na všem možném, od nemovitostí přes potravinové doplňky až po květiny, nemluvě o 50 maloobchodních prodejnách po celém světě, podle agentury Bloomberg.

Objevila se také ve spoustě reklam, například ve slavné reklamě pro Carl's Jr. v roce 2014. A ve svém posledním vystoupení seděla na nafukovacím gauči uprostřed bažiny pro reklamu na Uber Eats s dětmi Steva Irwina, což se pravděpodobně velmi dobře vyplatilo.

Paris je však velmi specifická v tom, s kým ráda obchoduje. Její manažerka podle deníku The Guardian tvrdí, že každý den odmítne 12 až 20 partnerství se značkami. Samozřejmě, že smlouvy, které přijme, jí také pomáhají naplnit její finanční nezávislost.

V průběhu let si také připsala herecké úspěchy ve filmech a televizních pořadech.

Od reality show se Paris dostala k desítkám scénáristických rolí na obrazovce. Zahrála si ve filmech jako House of Wax a menší role měla ve filmech jako Zoolander a Kočka v klobouku, i když podrobnosti o jejím hereckém platu jsou kusé.

Co se týče televize, Paris hostovala v epizodách několika docela známých seriálů, včetně Supernatural, The O.C. a Veronica Mars.

Paris si můžete najmout, aby se objevila na vašem večírku

Když zrovna nedělá modelku, DJku nebo neřídí své četné společnosti, účtuje si Paris „honoráře za vystoupení“, aby se ukázala na večírcích. Za 300 000 dolarů se objeví na vašem večírku, i když pravděpodobně odejde za méně než dvě hodiny, jak píše Daily Mail.

A její nová kuchařská show Cooking With Paris se na Netflixu objeví v roce 2021

Paris byla výkonnou producentkou pořadu Cooking With Paris, který se rozhodla uvést v život poté, co video s ní v kuchyni na YouTube získalo 5 milionů zhlédnutí. Díky spoustě hostujících celebrit, včetně Kim Kardashian a Nikki Glaser, se její pořad stal na streamovací službě okamžitě hitem.

„Rozhodně to není průměrná kuchařská show,“ řekla Paris pro Delish. „Nejsem profesionální ani vyučená kuchařka, takže se v kuchyni hodně učím za pochodu.“

Některé aspekty pořadu Cooking With Paris stojí hodně peněz, což může vysvětlovat, proč nebyl pořad obnoven pro druhou sérii. Pokud jste pořad sledovali, možná jste si uvědomili, že Paris nosí stylové oblečení a nenosí zástěru, což má za následek účet za čistírnu ve výši 2 000 dolarů, podle Mashed. Neví se však, kolik jí na financích přidal obchod s botami.

Jaké je tedy čisté jmění Paris Hilton?

Podle portálu Celebrity Net Worth se Parisino bohatství pohybuje kolem 300 milionů dolarů. Její bankovní konto se bude ještě více rozrůstat díky její nové show a lukrativním obchodním smlouvám, které jí přinášejí šeky. Jo, to je sexy!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Paris Hilton

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz