Hlavní obsah
Finance

Patrick Kane odchází do New York Rangers – které akcie by na tom mohly profitovat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Wikimedia Commons

Kane nyní dostane šanci zahrát si o čtvrtý Stanley Cup poté, co se Rangers a Blackhawks v úterý dohodli na výměně.

Článek

Blackhawks dostanou zpět volbu ve druhém kole draftu v roce 2023, volbu ve čtvrtém kole draftu v roce 2025 a obránce Andyho Welinského z nižší ligy za volného hráče, který se vzdal klauzule o zákazu stěhování. Výběr ve druhém kole se může stát prvním (v roce 2024 nebo 2025), pokud Rangers postoupí do finále konference, uvádí se ve zprávách. Do týmu Rangers míří také druholigový obránce Cooper Zech.

Chicago si ponechá 50 % z Kaneovy smlouvy ve výši 10,5 milionu dolarů a Arizona Coyotes převezme 50 % zbývající části, což je pro newyorskou situaci přijatelných 2,625 milionu dolarů. Coyotes dostanou od Rangers podmíněnou volbu ve třetím kole draftu 2025 a pošlou do Blackhawks perspektivního Viliho Saarijarviho.

O Rangers se myslelo, že jsou mimo hru o Kanea kvůli dřívější výměně za Vladimira Tarasenka. Nyní se Kane znovu setká s bývalým spoluhráčem z Blackhawks Artěmijem Panarinem.

Rangers si uvolnili místo tím, že vyměnili Vitalije Kravcova do Vancouveru Canucks, poslali Jakea Leschyshyna do American Hockey League a v úterý provedli několik dalších drobných změn v sestavě. Po prvních dvou přesunech Blackhawks zařadili Kanea mezi zraněné hráče a poslali ho domů.

Chcete-li se dozvědět jako první o novinkách na trhu, zaregistrujte se k odběru našeho Ranního Burziána zde.

S Kanem a Tarasenkem se Rangers rozrostli o hráče, kteří dohromady jedenáctkrát v sezóně vstřelili 30 a více gólů.

Kane byl v roce 2007 draftován týmem Blackhawks jako jednička a v letech 2010, 2013 a 2015 získal Stanley Cup. Jediným zbývajícím hráčem Chicaga z této série je kapitán Jonathan Toews, který je však dlouhodobě mimo hru kvůli nemoci.

Kane má během své kariéry průměr 1,06 bodu na zápas, v roce 2013 získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off a v sezóně 2015-16 vyhrál ligový bodovací titul a Hart Trophy. Devětkrát byl jmenován do All-Star Game.

Blackhawks se v rámci přestavby rozloučili s Alexem DeBrincatem, Kirbym Dachem, Dylanem Stromeem a Dominikem Kubalíkem, díky čemuž se dostali do losovací loterie o generační talent Connora Bedarda.

Kaneova čísla jsou v důsledku toho nižší, ale v posledních čtyřech zápasech před výměnou vstřelil sedm gólů. V této sezóně má na kontě 16 gólů a 45 bodů v 54 zápasech.

7 akcií, které je třeba sledovat během sezóny NHL

1. Walt Disney: Jedním z největších vítězů sezóny NHL by mohla být společnost Walt Disney Company (NYSE:DIS). Společnost Disney uzavřela s dohodu, na jejímž základě se zápasy poprvé po 17 letech vrátí na televizní stanici ESPN.

Společnost Disney platí za hlavního televizního partnera NHL údajně 400 milionů dolarů ročně. O smlouvu se dělí společnosti Disney a Turner Sports, součást AT&T Inc (NYSE:T).

Společnost Disney získala v roce 2021 práva na vysílání 103 exkluzivních zápasů NHL na stanicích ESPN, ESPN+, ABC a Hulu. Dohoda zahrnuje také více než 1 000 zápasů mimo trh, které se budou vysílat na ESPN+. Společnost Disney bude mít práva na finále Stanley Cupu po čtyři ze sedmi let, včetně aktuální sezóny.

Společnost Disney vyprodala reklamní sloty na sezónu 2021-22 v hodnotě 100 milionů dolarů za sezónu.

Například úvodní večerní dvojzápas sledovalo během více než pěti hodin průměrně 884 000 diváků. Jednalo se o rekordně nejsledovanější úvodní dvojzápas sezóny. Například zápas mezi Tampa Bay Lightning a Pittsburgh Penguins byl nejsledovanějším zápasem na kabelové televizi všech dob. Pozdější zápas mezi Seattlem Kraken a Las Vegas Golden Knights byl druhým nejsledovanějším zápasem základní části NHL v historii ligy, a to napříč kabelovými i televizními stanicemi.

2. AT&T: Dalším významným televizním partnerem pro obsah NHL je společnost Turner Sports, jak již bylo zmíněno výše. Společnost Turner platí za sedmiletou smlouvu s NHL údajně 225 milionů dolarů ročně.

První dva zápasy NHL vysílané v této sezóně na TNT společnosti Turner sledovalo v průměru 817 000 diváků a 522 000 diváků, přičemž dvojzápas sledovalo v průměru 670 000 diváků. Sledovanost zápasů NHL předčila sledovanost finále WNBA, kvalifikačního zápasu na mistrovství světa v americkém fotbale a předsezónního zápasu NBA na jiných sítích. Jeden ze dvou zápasů byl nejsledovanějším zápasem NHL, který byl kdy vysílán druhý večer nové sezóny NHL.

3. Madison Square Garden Sport: Společnost Madison Square Garden Sports (NYSE:MSGS) je vlastníkem několika sportovních týmů, včetně týmu NHL New York Rangers. Společnost vlastní také tým NBA New York Knicks.

Rangers jsou jedním z mála sportovních týmů, které jsou veřejně obchodovatelné a mají silnou sezónu NHL z hlediska sledovanosti, návštěvnosti fanoušků a celkové poptávky, což by mohlo být katalyzátorem pro akcie MSGS.

Podle společnosti Sportico jsou Rangers druhým nejhodnotnějším klubem NHL s hodnotou 1,87 miliardy dolarů, což je jen o 2 miliardy méně než Toronto Maple Leafs. Hodnota je rozdělena jako 1,4 miliardy dolarů pro tým a 470 milionů dolarů pro obchodní a realitní divizi.

Společnost Sportico uvádí, že Rangers v sezóně 2021-22 dosáhl příjmů ve výši 243 milionů dolarů, což byl nárůst oproti 91 milionům dolarů v minulé sezóně a 229 milionům dolarů v sezóně 2019-20, která se vyznačovala plnou návštěvností zápasů před pandemií COVID-19.

4. Madison Square Garden Entertainment: Majitelem stejnojmenné Madison Square Garden je společnost Madison Square Garden Entertainment (NYSE:MSGE).

Společnost je vlastníkem arény, která bude mít finanční podporu z návratu fanoušků na zápasy Rangers. MSGE je také mateřskou společností MSG Network a MSG+, dvou mediálních kanálů, které vysílají zápasy Rangers a další sportovní obsah.

5. DraftKings: Společnost DraftKings Inc. (NASDAQ:DKNG) je oficiálním partnerem NHL. Dohoda zahrnuje, že DraftKings bude oficiálním partnerem pro sportovní sázení, iGaming a daily fantasy sports.

Součástí dohody je také to, že DraftKings je exkluzivním integračním partnerem obsahu NHL na platformách Turner Sports. DraftKings bude vytvářet sportovní sázky a denní fantasy obsah pro digitální a lineární mediální platformy Turner Sports a Bleacher Report zaměřené na NHL.

6. Super Group: Společnost Super Group, která se spojuje se společností Sports Entertainment Acquisition Corp (NYSE:SEAH), uzavřela několikaleté partnerství s NHL. První partnerství značky Betway této společnosti se týká sportovní ligy NHL.

Společnost Betway bude mít během největších událostí roku v NHL, včetně All-Star Game a Winter Classic, pozici značky v rohu ledu.

7. Sinclair Broadcast Group: získala regionální sportovní sítě, které dříve vlastnila společnost Fox (NASDAQ:FOX), v rámci kupní smlouvy se společností Disney. Společnost má práva na vysílání mnoha týmů NHL na místní úrovni po celé zemi. Společnost rovněž zkoumala možnost spuštění platformy pro přímé streamování pro spotřebitele.

Mezi týmy NHL, které pokrývá společnost Sinclair Broadcast, patří Los Angeles Kings, Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Dallas Stars, St.Louis Blues, Columbus Blue Jackets, Carolina Hurricanes, Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers a Detroit Red Wings.

Komentář

Disney i AT&T jsou silné společnosti ve svých oborech. Disney je zavedená zábavní společnost, která již desítky let produkuje populární filmy, televizní pořady a zážitky v zábavních parcích. Má také silné zastoupení v odvětví streamování díky své platformě Disney+, která si od svého spuštění získává stále větší oblibu. Nedávná akvizice společnosti 21st Century Fox rozšířila také její knihovnu obsahu a duševního vlastnictví.

Na druhé straně je společnost AT&T významným hráčem v telekomunikačním průmyslu, který poskytuje bezdrátové, internetové a televizní služby milionům zákazníků. Vlastní také společnost WarnerMedia, která zahrnuje populární značky, jako jsou HBO, CNN a Warner Bros. Společnost investuje do technologie 5G a rozšiřuje své služby optického internetu, čímž si vytváří pozici pro další růst v budoucnosti.

Celkově lze říci, že společnosti Disney i AT&T jsou dobře řízené společnosti se silnými značkami, loajálními zákazníky a úspěšnými výsledky. Investice do těchto společností může potenciálně nabídnout solidní výnosy investorům, kteří věří v jejich dlouhodobé růstové vyhlídky. Andrej Krúpa, BurzovníSvět.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz