Hlavní obsah

Je plastika špatná?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ca

Samozřejmě, že ne! Je to každého věc, najde se víceméně vždy něco, s čím není člověk na sobě spokojený.

Článek

Někdo plastické zákroky odsuzuje, někdo zase podporuje. Plastiky by měl každý podstupovat z vlastního rozhodnutí, pořádně si to rozmyslet. Brát v úvahu, že nazpět už to bude více složité.

V dnešní době je bohužel ze všech možných stran, jakou jsou sociální sítě, kde na nás proudí mnoho obsahu tohoto typu, vidět ten nátlak, kterému lidé čelí. Osoby se dostanou ke zdrojům snadněji, a když pak někdo něco prosazuje jako ideál krásy, tak se hlavně u mladých lidí často zákrok uspěchá. Kolikrát to, co si nechají udělat v 18 letech, ať už je to tetování nebo augmentace prsou, by si za 20 let udělat nenechali, proto opravdu není kam spěchat.

Plastika je každého věc a je to jeho vlastní rozhodnutí. Když chce někdo zvětšit prsa o pět čísel, tak proč by měl být pak obětí posměchu, jemu se to líbí, a to je přece hlavní. Lidé jsou k sobě více a více nepříjemní, vytrácí se respekt a slušnost.

Samozřejmě takto velké zákroky s sebou nesou také potenciální zdravotní rizika, která si musí ten dotyčný uvědomit a počítat s nimi. Také než své tělo svěří do rukou plastického chirurga, měl by si předtím zjistit informace, které se týkají konkrétní kliniky, doktorů, látek a materiálů, které používají, především když se vydává do zahraničí.

Bohužel jsme se v minulostmi setkali i s mnoha případy, kdy pacient zákroku podlehl, proto by ani neměl zanedbat jiná předoperační vyšetření a také rady lékařů, jelikož to už pak váš život záleží pouze na vás, zda podstoupíte riziko, abyste si splnili přání výměnou za komplikace.

Lidé na internetu by si naopak zase měli být vědomi, že to, co sdílí a prezentují jako jejich naprosto nejlepší rozhodnutí, může mít na ostatní velký vliv, proto by měli sdílet informace a zkušenosti s rozumem a ne za účelem zisku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám