Hlavní obsah
Umění a zábava

Can Yaman, sex idol žen po celém světě, natočil nový seriál. Bude z něj středověký voják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Planet2023Music / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Can Yaman je idolem mnoha žen. A protože ho nemohou mít doma, pravidelně se na něj dívají v řadě tureckých seriálů, ve kterých hraje důležité role. Jenže se všechny z nich odehrávaly v současnosti. Teď z něj ale bude středověký voják.

Článek

Can Yaman pochází z Turecka a je vystudovaným právníkem. V advokátním prostředí se však cítil příliš svázán konvencemi, a tak se rozhodl jít svou vlastní cestou. A stal se z něj úspěšný herec.

Má za sebou mnoho hlavních rolí v takzvaných tureckých telenovelách, které milují divačky po celém světě. I u nás se těší velké oblibě, zejména kvůli svému vzhledu, vypracované postavě a charismatu. Vidět jste jej mohli například v telenovelách Lásce navzdory, Příchuť lásky, Zasněná láska nebo Recept na lásku.

Před několika lety se z Turecka přestěhoval do Itálie. Vzhledem k tomu, že studoval italské lyceum mluví perfektně italsky a v Římě se tak určitě neztratí. Jeho prvním seriálovým počinem v nové domovině byla třináctidílná série Barvy Palerma. Zde mu hereckou partnerku hrála Francesca Chillemi, jež kdysi vyhrála soutěž krásy Miss Italia. Seriál byl velmi kladně přijat v Itálii i v celé Evropě. Popularita Cana Yamana tak na našem kontinentu ještě vzrostla.

Nedávno se ale Can Yaman pustil do natáčení velmi odvážného historického seriálu, který by se měl odehrávat v Itálii na konci 17. století. V něm by měl hrát vojáka osmanské armády, který se po druhém obléhání Vídně stává dezertérem a vydává se na svou pouť Itálií. Tam se usadí v městečku Moena, kde začíná nový život.

Do příběhu samozřejmě vstoupí láska a Hasan se ožení s jednou z místních žen. Stává se hrdým občanem města a je připraven ho před kýmkoli bránit. Právě láska zde má hrát důležitou roli. Tak jak to v těchto seriálech bývá. Tentokrát však půjde o seriál natočený na základě skutečných událostí a reálného příběhu osmanského vojáka Hasana Balabana.

Jde o skutečnou postavu, jehož kult žije v Itálii dodnes. Bránil totiž italské obyvatele a snažil se o to, aby nemuseli platit nespravedlivé daně. Stal se miláčkem města a začalo se mu říkat El Turco. Dodnes se o něm v této oblasti mluví a tradice, které ve městě zavedl, přetrvaly do dnešních dnů.

Seriál El Turco, který produkuje slavná společnost Disney, je kompletně natočen a uveřejněn by měl být na televizních obrazovkách ještě v letošním roce. Divačky se tak nemohou dočkat svého idola, který se promění ve středověkého hrdinu. První fotografie slibují, že se bude na co dívat.

Zda bude seriál relevantním zachycením historických událostí, nebo budou tyto události odsunuty pouze na pozadí smyšleného milostného příběhu, se dozvíme ještě v letos. Tvůrci seriálu však mají od seriálu vysoká očekávání. Tak uvidíme, zda se naplní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz