Hlavní obsah
Sport

Hledá se nový Pastrňák. Náborové akce po Česku lákají rodiče s dětmi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Český hokej

Momenty, kdy čeští reprezentanti získávají medaile, se nesmazatelně píší do srdcí fanoušků i do hokejových dějin. Teď hledáme nové hrdiny, kteří se jednou proslaví jako mistři z šampionátu v Praze.

Článek

Každý mistr světa začínal stejně - na kluzišti, v místním klubu, s touhou stát se jedním z nejlepších. Týden hokeje je akce, kdy si děti mohou zadarmo vyzkoušet hrát hokej v jednom ze 160 klubů v České republice. První Týden hokeje v této sezoně se uskuteční ve dnech 23. - 29. září 2024. Je to ideální příležitost, jak začít hokejovou cestu vašich dětí.

A proč? Hokej je jedním z nejvšestrannějších sportů vůbec, který je zaměřen na rozvoj a osvojování základních pohybových schopností a dovedností. Mimo to se jedná o dynamický sport s odpovídající fyzickou aktivitou v synergii se zábavnými herními prvky v rámci tréninků a dalších aktivit.

Hokej je více než sport

Kromě pohybu a sportu jako takového pak hokej klade důraz na vštípení a rozvoj zásadních společenských hodnot a přístupů - fair play, respekt, pokora, odhodlání, týmová spolupráce, vyrovnání se s výzvami s cílem naučit děti být silnými a vyrovnanými jednotlivci a skupinami.

Hokej je více než sport. I kdyby se nakonec vaše dítě rozhodlo pro jinou cestu, z hokeje je díky své komplexnosti jednoduché přejít na jiný sport. Role trenéra navíc nekončí jen na ledě, jakožto pedagogický pracovník se stará o výchovu, vývoj a mentoring dítěte. Hokej tak dítě obohatí i pokud bude chtít se sportem úplně přestat.

Hokej jsou emoce a vášeň, které se silně pojí se zážitky, na které mohou děti vzpomínat po celý život. A kdo z malých hokejistů by nechtěl být novým Dostálem, Nečasem, Gudasem, Červenkou nebo Pastrňákem?

Drahý sport? Ani náhodou!

Důležité je také dodat, že začínat s hokejem není extrémně drahá záležitost. Na akci si stačí přinést jen brusle, helmu (cyklistická či lyžařská) a rukavice. Vedle toho je možné použít také chrániče kolen a loktů pro in-line bruslení, ale nejsou nutné. Pokud nemáte k dispozici brusle a helmu, můžete se obrátit na pořádající klub s dotazem na možnost zapůjčení vybavení přímo na místě.

V tomto ohledu se tedy skutečně není čeho bát. Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej dál pokračuje v nakupování výstrojí a hokejových setů pro nejmenší. Pro tento ročník akce věnuje Český hokej klubům vybavení pro nejmenší hráče v hodnotě 12,6 milionů korun. Kluby pak výstroje propůjčují dětem a rodiče tak nemusí nic kupovat a řešit, že dítě už z první výstroje vyrostlo, nebo že ho hokej tolik nebaví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám