Hlavní obsah
Lidé a společnost

Britney Spears: Kdysi populární zpěvačka a herečka, nyní spíše tvůrkyně lascivních póz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Drazen Zigic, www.freepik.com

Americká popová zpěvačka, která se proslavila hity jako např. ,,Baby One More Time“, ,,Oops!“, anebo ,,I´m not a girl, not yet a woman“, se dnes ,,proslavuje“ spíše lechtivými fotografiemi, nad kterými zůstává rozum stát.

Článek

A přitom její život vypadal nadějně. Tato zpěvačka, celým jménem Britney Jean Spears, se narodila 2. prosince 1981 ve městě McComb v Mississippi v USA. Jejím otcem byl stavitel James Parnell Spears a matkou byla učitelka na základní škole Lynn Irene Bridgese. Byla všestranně nadaná, dělala gymnastiku, soutěžila a vyhrávala.

Její kariérní život byl poměrně pestrý, hity, které zpívala, byly celkem úspěšné. Jezdila na turné, zahrála si i ve filmech. Stejně jako jiné mladé dámy i ona toužila mít rodinu, manžela a děti. To se jí postupně splnilo, když si v roce 2004 vzala tanečníka Kevina Federlina. S pochopením se moc nesetkala, tanečník byl ženatý a měl dvě děti. 14. září 2005 se jí narodil syn Sean Preston a 12. září 2006 se narodil druhý syn Jayden James. A začaly problémy. Krátce po narození druhého syna požádala Britney o rozvod a svěření synů do péče. To ještě netušila, co ji čeká.

Přichází problémy

Stejně jako i jiné celebrity byla také Britney pod drobnohledem novinářů, kde se co ,,šustlo“, to muselo být na prvních stránkách novin. Britneyin divoký styl života, který zahrnoval večírky a konzumaci alkoholu, ji dovedl až k rozhodnutí podstoupit léčbu závislosti. Ta ale nevydržela moc dlouho, téměř ani jeden den. V návaznosti na to se chtěla nechat v kadeřnictví v Malibu oholit dohola, což tamní zaměstnanci odmítli. Co neudělali oni, udělala ona sama a vlasy si ostříhala. Opakovaně podstupovala léčbu kvůli závislosti, ale nikdy ji nevydržela.

V únoru roku 2007 byli oba synové svěřeni do péče otce. Britney to nesla nelibě a chtěla je kontaktovat v domě jejich otce, to se jí ale nepovedlo a dostala varování od soudu, aby podstoupila léčbu, jinak děti nezíská do péče při rozvodu. Léčbu tedy podstoupila a úspěšně dokončila v březnu 2007. Mohla se tedy věnovat dětem a hudební kariéře. V září téhož roku se rozhodovalo o opatrovnictví obou synů. Ze strany soudu měla zpěvačka nařízeno se podrobovat každý týden testům na alkohol a drogy. Později byla obviněna, že jela bez řidičského oprávnění, hrozil jí rok ve vězení. Kvůli této události dostal do péče syny bývalý manžel, ona sama mohla vídat syny ve frekvenci jedné návštěvy týdně pod dohledem.

Boj o děti

V lednu 2008 byla pro svůj psychický stav hospitalizována. Syny držela u sebe, exmanželovi je odmítla vydat. Léčebnu opětovně opustila, ale brzy se do ní zase vrátila. To už na scénu nastoupil i její otec Jamie Spears, který byl ustanoven jejím opatrovníkem. Tím byl po dobu téměř 14 let. S jeho opatrovnictvím Britney nesouhlasila, dle jejího názoru měl otec vládu nad celým jejím životem. Otec naopak prohlásil, že nebyla jiná možnost, ale souhlasí s tím, že jeho dcera by o sobě měla opět rozhodovat sama.

Fanoušci zpěvačce znovunabytí volnosti přáli, někteří se obávali vlivu jejího otce na její život a radovali se, že má Britney opět kontrolu nad svým životem. Ovšem postupně se ukazuje, že ono opatrovnictví asi přece jen k něčemu bylo dobré. Proti fotkám selfie člověk nic nenamítá, ale to, co Britney předvádí, je za hranicí vkusu.

Lascivní fotky

Není to snad jediný měsíc, aby se někde na internetu neobjevily fotky nebo videa, kterými Britney zásobuje veřejnost. A že to není jen tak. Jednou je to video, kde zpěvačka v oblečku tancuje a šermuje s noži tak, že i pejskové v pozadí videa raději vyhledávají úkryt, jindy jsou to fotky z teplejších krajin, kde na sobě má zpěvačka v lepším případě aspoň krátké oblečky, které ale dost odhalují, v horším případě jsou na některých částech těla použity jen smajlíky, aby snímek úplně nepohoršoval, ale byl by spíš vhodnější na placenou formu OnlyFans, kde by tohle bylo žádanější.

A přitom toto nemá zpěvačka zapotřebí. Nebo snad ano? Chtěla mít děti ve své péči, ale nedokážu si představit, že by synové chtěli být u své matky, když vidí, co dělá. Místo toho, aby navázala na svou dřívější slávu a nazpívala nějaký hit, tak spíš vysílá do světa fotky v lascivních pózách, kterými vyvolává přesvědčení, že by léčba a opatrovnictví byly přece jen lepší volbou. Ačkoliv sama Britney to považuje za projev svobody a volnosti, veřejnost to vnímá jinak. Sama Britney však prohlásila, že se do hudebního průmyslu už nevrátí. Hudba ji baví, ale bude ji psát jen tak pro radost nebo pro jiné lidi.

Anketa

Myslíte si, že Britney Spears by prospělo opětovné ustanovení opatrovnictví?
Ano, bylo pro ni lepší, když jí byl otec opatrovníkem.
75 %
Ne, zveřejňuje sice nevkusné fotky/videa, ale je to její život.
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Zdroje:

https://www.novinky.cz/clanek/kultura-hudba-britney-spearsova-tvrdi-ze-se-do-hudebniho-prumyslu-nikdy-nevrati-40456296

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/britney-spears-opatrovnictvi-otec-soud.A210930_084619_lidicky_kot

https://refresher.cz/121325-Britney-Spears-uvedla-ze-uz-nejspis-nikdy-nevystoupi-Nese-si-s-sebou-trauma-z-opatrovnictvi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz