Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dara Rolins – když vás zradí vlastní sláva

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Dara Rolins, která započala svoji kariéru již jako malé dítě, nyní čelí nepříjemnému úniku videa a fotek z plastické operace.

Článek

Dara Rolins je známá slovenská zpěvačka, která se narodila roku 1972 v Bratislavě. Vlastním jménem Darina Rolincová, se objevila na televizních obrazovkách již ve čtyřech letech. Má starší sestru Janu, kterou považuje za svého anděla strážného a která pravděpodobně Daře zajistila start její kariéry.

V osmi letech, v roce 1980, poprvé natočila film, ale ve stejném roce byla zároveň vyhozena ze sboru – údajně nebyla týmovým hráčem, což ji poměrně těžce zasáhlo. Ale kdyby nebylo vyhazovu, kdoví, kam by se ubírala její kariéra. Takhle ji sestra v témže roce vzala k učiteli Františku Tugendliebovi. Ten byl známý tím, že vyučoval téměř všechny tehdejší hvězdy a Dara se tak dostala do té nejlepší možné společnosti.

V následujícím roce natáčí svůj první hudební film Zázračný autobus. Jednalo se o barevný autobus v ulicích Bratislavi, který vypadal podobně jako člověk – měl velké modré oči, nos klauna a usmíval se. Vozil děti do zázračného světa, kde všude hrála hudba a děti mohli zpívat a tancovat.

Hned rok poté se Dara umisťuje v anketě Zlatý slavík, kde obsadila 31. příčku. V devíti letech neuvěřitelný úspěch, který byl však teprve počátkem. O rok později poskočila na 14. příčku a v dalším roce byla už osmá. V roce 1987, ve svých patnácti letech, obsazuje páté místo v této anketě.

Zatímco slavila úspěch na Zlatém Slavíkovi a natočila svoji první LP desku Keby som bola princezna Arabela, vystoupila později v roce 1984 s Karlem Gottem, českým fenomenálním zpěvákem, v pražské Lucerně, kde poprvé zazněla její osudová píseň Zvonky štěstí. Kdo ji do té doby nezaznamenal, tak nyní ji už nemohl přehlédnout. O rok později nahrála i německou verzi Zvonků štěstí (Fang das Licht) a i tato verze láme v německých končinách rekordy.

Následně vydala s pomocí Ládi Štaidla svoji druhou desku s názvem Darinka. V té době už přemýšlela, zda natrvalo nepřesídlit do Prahy. V roce 1987 začíná své studium hudebně-dramatického oboru na bratislavské konzervatoři, ve stejném roce, kdy obsadila na Zlatém slavíkovi páté místo. O rok později se však už stěhuje do Prahy i se svojí sestrou a ve studiu pokračuje na Státní konzervatoři. Ve stejném roce ještě stíhá nahrát třetí LP desku Čo o mně vieš.

Dosahuje dalších úspěchů, má novou LP desku a s Jurajem Jakubiskem natáčí koprodukční muzikál Téměř růžový příběh. Zajímavou prací je i její autorský počin na desce černošské skupiny Kool and the Gang. Z úspěchů má sice radost, ale cítí, že to stále není ono a že potřebuje novou inspiraci. Opouští patronát Ladislava Štaidla a odlétá do USA. O dva roky později podepisuje spolupráci s BMG a nahrává pátou desku, která je v angličtině a Dara ji považuje za restart své kariéry. Deska vychází o rok později a v dalším roce vychází hned šestá deska Sen lásky.

V roce 1998 koncertuje v Lucerně, která je úplně vyprodaná a ve stejném roce vychází její další deska. Vrací se do USA, kde připravuje další.

V roce 2000 mění charakter své práce a více se soustřeďuje na kluby, kde se začíná etablovat a s DJ Tvyksem rozjíždí projekt SUIIT. O rok později otevírá na Václavském náměstí restauraci a klub Duplex, jejichž je spolumajitelkou a vydává kuchařku.

V průběhu let vydává další alba. Její kariéru krátce přeruší narození dcery Laury v roce 2008, kterou má se svým bývalým přítelem Matějem Homolou, s nímž se rozešla dva roky po narození Laury. Od roku 2011 následně tvořila pár se slovenským rapperem Rytmusem, se kterým se ale také rozešla. V současnosti je jejím partnerem Pavel Nedvěd.

Rok po narození dcery účinkovala jako porotkyně Československé SuperStar a v roce 2012 účinkovala v Hlasu Česko Slovenska.

Perfektně rozjetou kariéru a období na výsluní české a slovenské hudební scény na nějaký čas zakalil mrak, kdy svým autem srazila v Šáreckém údolí motocyklistu Jindřicha Rotrekla, který srážku nepřežil. Následovaly roky soudních tahanic s vdovou po Jindřichu Rotreklovi. Sama Dara Rolins je přesvědčená, že je nevinná a že motocyklista vjel do jejího pruhu. Soud však dospěl k tomu, že jel v pruhu svém a kdyby dávala větší pozor, bylo by možné se srážce vyhnout. Proti prvnímu trestu se odvolala a trest jí byl zmírněn. Dostala podmínku, tříletý zákaz řízení a povinnost odškodnit pozůstalé. Podmínka byla později v rámci Klausovy amnestie prominuta, ale odškodné a zákaz řízení zůstaly v platnosti. Přesto Dara s výsledkem nesouhlasila, neboť chtěla dosáhnout toho, že by byla prohlášena za nevinnou.

Soudní tahanice a zájem médií ji pronásledovaly několik let, než celá kauza postupně vychladla. Když už se radovala, že zájem je opět upřen na její tvorbu, přišla další podpásovka.

Dara, která se dřív nijak netajila tím, že podstoupila už několik plastických operací, nedávno absolvovala další. Operace měla být soukromou záležitostí a prováděl ji italský plastický chirurg Michel Pascali. Ten se zřejmě chtěl zviditelnit tím, že měl na sále známou osobnost a na svém účtu na sociální síti zveřejnil bez Dařina souhlasu videokonzultaci s Darou. A to i přesto, že se jednalo o zcela soukromou konzultaci, která se neměla dostat na veřejnost. A nejde ani tak o to, že se veřejnost dozvěděla, co Dara podstoupila, ale že byla na videu vidět v nemocničním úboru a nenalíčená. Pro ženy to je mnohdy citlivější záležitost než cokoliv jiného, zvláště pokud si jako Dara dávají záležet na dobrém líčení a nenechávají se vidět bez něj.

Podobné situaci čelila už před dvěma lety, když jiný lékař sdílel informaci o tom, že u něj podstoupila úpravu nosu.

Z hlediska profesního jde v obou případech o naprosté porušení lékařského tajemství, vzájemné důvěry mezi pacientem a lékařem a porušení etiky. Dara tak doplácí na to, že je natolik známou osobností, že se lékařům vyplatí porušit pravidla a udělat si raději reklamu. Doufejme, že nebude platit, že i negativní reklama je reklama a že dotyční lékaři spíše doplatí na to, že porušili důvěru, která se jen těžko získává.

Zdroje:

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/778807/dara-rolins-v-51-soku-lekar-zverejnil-intimni-video.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz