Hlavní obsah
Seberozvoj

Jednoduchý výraz ve tváři, kterou potěšíte ostatní a působíte pozitivně? Obyčejný úsměv

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Racool_studio, www.freepik.com

Působí jako znak dobré nálady, potěší druhé a nic nestojí. Výsledkem tohoto výrazu je veselí v kolektivu a uvolněná atmosféra. Někdo si na něj dává pozor, aby se moc nesmál, jiný naopak se směje, jak jen může.

Článek

Co je vlastně zač, ten úsměv

Úsměv de facto není nic jiného než prohnutí obličejových svalů v oblasti po obou stranách úst. Obvykle je projevem radosti, nadšení, uvolnění, povzbuzení do akce, anebo prostého přivítání, či pozdravení. To je míněno v pozitivním slova smyslu.

Foto: halayalex, www.freepik.com

Smích a radost

Opakem je nucený úsměv, kdy se jeho projevením snažíme naoko projevit nadšení do dané aktivity, ale ve skutečnosti z ní radost nemáme. Ovšem to buď ostatní nechtějí vnímat, nebo to záměrně přehlížejí. U nuceného úsměvu se můžou projevit i záškuby v koutcích úst.

Foto: EyeEm, www.freepik.com

Nucený úsměv

Lidé také často využívají škodolibého úsměvu, kterým dávají najevo radost z něčeho špatného či náročného, co se děje druhým lidem. Kromě stažení svalů zde může své odehrát i nadzdvihnutí obočí či přivření očí.

Od úsměvu ke smíchu

Z jednoduchého a hřejivého úsměvu není daleko k upřímnému pozitivnímu smíchu (pominu-li sarkastický smích v některých situacích), který bývá naštěstí i nakažlivý. A dobrá nálada je tu. A ta, jak všichni víme, nevyřeší všechny problémy, ale naštve tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

Foto: freepik, www.freepik.com

Dobrá nálada

Anketa

Smějete se často (ať už v zaměstnání nebo doma)?
Ano, vždy se najde něco, co mě pobaví.
60 %
Ne, ne vždycky mám důvod k úsměvu nebo přímo ke smíchu.
40 %
Někdy ano, jindy vůbec.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz