Hlavní obsah

Na lovu a Superlov: přehlídka vědomostí lovců a vtipných hlášek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: freepik, www freepik.com

Vědomostních soutěží není nikdy dost. Dříve oblíbené Chcete být milionářem, Riskuj a další soutěže nyní vystřídaly jiné, jako např. Na lovu a Superlov. Kromě znalostí v posledních dvou jmenovaných je to také hláška za hláškou, která diváky osloví.

Článek

Nejprve jednotlivě

Zábavní a vědomostní pořad Na lovu ukazuje divákům smíchem a znalostmi praskající show, kdy nejprve jednotliví hráči za správně zodpovězené otázky získají finanční částky. Celkovou nahranou částku musí poté obhájit před lovcem, který jim nabídne buď vyšší finanční sumu, nebo nižší. Dle zvolené výše si hráč zvolí, kolik otázek bude muset správně zodpovědět, aby z duelu vyšel jako vítěz.

Pokud uspěje, vrací se do týmu a na řadu přichází další hráči, kteří se pokusí správným zodpovězením otázek a následnou ,,obhajobou“ přinést do týmu další peníze. Když neuspěje, ve hře končí. Výsledná cifra, kterou hráči nahrají, jim zůstane, pokud v následném vědomostním boji zodpoví co nejvíce otázek, které musí v krátkém časovém úseku zodpovědět správně lovec a nepodaří se mu to. Pokud v průběhu boje odpoví na otázku špatně a hráči dobře, vrátí jej o jednu otázku zpět a má méně času. Během soubojů je vše napínavě proložené i humornými hláškami moderátora Ondřeje Sokola, který v těchto pořadech opravdu válí.

V soutěži vystupují 3 lovci a dvě lovkyně. Z lovců je to Jakub Kvášovský alias Kalkulátor, který občas působí dojmem, že jej vyloženě ,,deptají“ narážky moderátora, pak Doktor Vševěd v podání Jiřího Martínka, který zase vtipně reaguje historickými detaily na jeho poznámky a Pan Lišák, jenž se často setkává s dětinským přirovnáním ze strany moderujícího. Každopádně to ale bere s humorem a dokáže narážky vrátit i s úroky. Něžnější pohlaví je zastoupeno Dagmar Jandovou alias Kvízovou dámou a Viktorií Mertovou coby Belladonnou. Každý z lovců má svůj obor, ve kterém exceluje a naopak jsou oblasti, ve kterých mají dle svých slov nedostatky.

Nově se přidal k lovcům Bandita v podání Libora Šimůnka.

Superlov, vyšší level pořadu Na lovu

V Superlovu je princip soutěže poněkud jiný, i když samozřejmě jde opět o zodpovězení otázky a nahrání co nejvyšší finanční částky. V Superlovu za každou správně zodpovězenou otázku na začátku hry získává hráč pět tisíc korun. Pokud zodpoví správně všechny otázky (má jich celkem 5), jde do finálního souboje, který už vypadá trochu jinak. Může hrát buď o částku, kterou si nahrál, anebo přijmout jednu z nabídek lovců. Při soutěži o základní částku hraje proti dvěma lovcům, u nabídnutých vyšších částek se vždy přidá jeden lovec. Pokud v úvodním kole nahraje nejvyšší částku, může být finální soutěžní částka jeden milion korun.

Foto: diana.grytsku, www.freepik.com

Vítěz

Samozřejmě jeden milion je opravdu lákavá částka, ovšem většinou v případě, kdy ji nenabízí Doktor Vševěd, kterému se většina soutěžících chce vyhnout. Raději ten milion oželí. Někteří naopak berou Doktora Vševěda jako výzvu a tím spíš do vyšší částky jdou. Humorné je také pozorovat špičkování mezi Doktorem Vševědem a Kalkulátorem, kterému je možná proti srsti občasné doplnění detailů k některým odpovědím. Nutno dodat, že všichni lovci si skvěle nahrávají a umí pořádně ,,rozjet“ celou soutěž, humorem to dokoření Ondřej Sokol a o zábavný večer, plný nových informací a legrace máte rázem postaráno.

Anketa

Sledujete pořad Na lovu/Superlov?
Ano, jsem pravidelným divákem.
0 %
Ne, toto jde mimo mě.
100 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Zdroje:

Osobní názor autorky a zhlédnutí obou zmíněných pořadů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz