Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pohádkový Jiřík a Eliška ze Sanitky. Sympatie a popularita – to jsou Petr Štěpánek a Zlata Adamovská

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pořad Jana Krause, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

On jako Jiřík ve Zlatovlásce, kterého si zamiloval celý národ. Ona jako seriálová Eliška ze Sanitky coby životní partnerka doktora Jandery. Společná práce a život jim svědčí. Důkaz toho, že láska kvete v každém věku.

Článek

O pohádkovém Jiříkovi

,,Nes mě, loďko, ke břehu….“ a další pohádkové songy, které zazněly v roce 1973 v pohádce Zlatovláska prostřednictvím sympatického Jiříka. Do jeho role byl vybrán herec Petr Štěpánek, který se narodil 2. října 1948 Zdeňku Štěpánkovi a Soně Grossové. Měl bratra Martina a sestry Janu a Kristinu.

Jelikož v rodině působili všichni v herecké oblasti, bylo jasné, jakým směrem se Petr dá. Vystudoval DAMU, během studií již účinkoval v Divadle Na zábradlí a v Národním divadle. Poté, co úspěšně absolvoval DAMU, nastoupil na stálé angažmá v posledním jmenovaném divadle.

Obvykle byl obsazován do rolí kladných hrdinů, princů, nyní králů s příjemným hlasem. Exceloval jako Jiřík, hrál také v Nemocnici na kraji města po dvaceti letech, anebo v seriálu Ohnivý kuře. Také působí v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde spolu s ním hraje i jeho současná manželka Zlata Adamovská. Nutno podotknout, že jejich herecké duo vždy diváka osloví.

Anketa

Líbila se vám pohádka Zlatovláska z roku 1973?
Ano, líbila, moc.
100 %
Viděl/a jsem, ale nijak mě neoslovila.
0 %
Ne, nelíbila.
0 %
Líbila, už se těším se na novou verzi.
0 %
Celkem hlasovali 3 čtenáři.
Foto: Miloslav Rejha, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Zámek Sychrov

Na svém kontě má Petr Štěpánek neskutečné množství pohádek, dále se také objevil v seriálech pro děti a v detektivkách. Kromě toho se také věnuje dabingu, jeho hlasem promlouval legendární Sandokan, Alan Parrish ve filmu Jumanji nebo Princ Bajaja.

Rodinný život

Po osobní stránce je život Petra Štěpánka též velmi zajímavý. Jeho první manželkou se stala Regina Rázlová, později se ale při natáčení Zlatovlásky seznámil s režisérkou Vlastou Janečkovou, která mu učarovala. Manželství trvalo 39 let. Třetí manželkou sympatického herce se stala Zlata Adamovská, se kterou je ženatý od roku 2013.

Představitelka Elišky ze Sanitky Zlata Adamovská

Druhou, neméně oblíbenou součástí tohoto hvězdného páru, je herečka a dabérka Zlata Adamovská, která se narodila 9. 3. 1959 v Praze. Stát se herečkou bylo jejím dětským snem, který si splnila, když byla přijata na Pražskou konzervatoř.

Díky svému mladému vzhledu působila velice křehce a byla tak ideální volbou do rolí nejrůznějších princezen, např. ztvárnila Elenku v Princi a Večernici. Kromě pohádek a televizních seriálů či filmů, se příležitostně objevovala v divadlech, kde se ale kvůli televiznímu vytížení vyskytovala minimálně. Známá je také ze seriálu Hříchy pro pátera Knoxe, nebo Žena za pultem, či film Causa králík. Na konto si také může připsat několik komedií a věnuje se také dabingu. Často půjčuje hlas Meryl Streep.

Foto: David Sedlecký, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Zlata Adamovská

V současné době ztvárňuje diváky oblíbenou pediatričku MUDr. Bělu Valšíkovou, jejímž seriálovým manželem je také ten skutečný manžel Petr Štěpánek. Tihle dva na place dokážou vykouzlit humornou atmosféru.

Trochu soukromého života

Před manželstvím s Petrem Štěpánkem byla Zlata Adamovská 2× vdaná. Prvním manželem byl Vadim Petrov, který byl hudebníkem a manažerem. V roce 1984 si vzala za manžela Radka Johna, publicistu, se kterým má syna Petra a dceru Barbaru. Ovšem ani toto manželství nevydrželo a životní lásku našla po boku svého výše jmenovaného kolegy. Ten o její ruku požádal i její děti, takový hezký důkaz lásky.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz