Hlavní obsah
Krása a fitness

Nechápu, proč ženy podstupují úpravu svého zevnějšku botoxem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TungArt7, www.pixabay.com

Vnímání krásy je dnes většinou ovlivněno reklamou, sociálními sítěmi a časopisy. Ženská dokonalost by měla podle některých mít míry 90-60-90. Ženská krása nespočívá ale jen v tělesné schránce.

Článek

Dřív bylo celkem běžné, že žena měla být mléko a krev a její krása byla vnímána zcela jinak. V dnešní době si každá druhá žena nepřipadá hezká. Ať už ji trápí nějaké kilo navíc, vrásky či jiné „ne-dokonalosti“ těla. Okolo nás se celkem šíří osvěta, že by se každá žena měla mít ráda taková, jaká je. A je to pravda. Každá se nějak narodila a proč si hrát na něco jiného? Jsou však situace, kdy je lepší podstoupit zákrok, který může pomoct. To hlavně v případě, kdy by hrozilo, že bude žena psychicky strádat. Pak nějaký malý zákrok vhodným řešením být může.

Proč ale nemít třeba vrásky? Vždyť jsou vlastně takovým vepsaným životem na těle. Některé jsou jasným znakem, že je žena veselým tvorem. Možností, jak se vrásek zbavit dnes existuje celá řada. Mohou pomáhat krémy, různé masky, vyhlazování vrásek a nebo asi nejčastěji používaný botox. Proč si ženy do sebe dobrovolně nechají píchat v podstatě jedovatou látku? Pro někoho naprosto nepochopitelné, pro jiné běžná součást života. Tradovalo se, že aplikace botoxu je spíše doménou bohatých žen. To už ale dávno neplatí.

Botox je vyráběn uměle z přírodní látky Botulotoxinu nebo jinak botulinu. Je znám také pod označením „klobásový jed“ a je to jeden z nejúčinnějších přírodních bakteriálních jedů. Jed produkují bakterie Clostridium botulinum. Botulotoxin se skládá z devatenácti různých aminokyselin. Využívá se převážně v estetické medicíně, která napomáhá při redukci vrásek. Má však nesmírnou nevýhodu a to tu, že jeho funkčnost trvá tak 3-4 měsíce. Opakovanější aplikací se doba může prodlužovat i na 9-12 měsíců. Botulotoxin se používá i v oboru dermatovenerologie. Nachází uplatnění zejména u lidí, kteří trpí nadměrným pocením.

S botulotoxinem se často spojuje úprava rtů, kde vznikají velmi známé „kačeří rty“. Největší hrůzu všech dob však nezpůsobí aplikace botulotoxinu, ale většinou za ní stojí aplikace kyseliny hyaluronové. Nicméně to nemění nic na tom, že tento zákrok dokáže z některých žen vytvořit spíše naprosté „obludy“. Osobně znám paní, která bývala krásnou ženou. Ovlivněná jinou ženou a s pocitem, že se bude svému muži více líbit, si toto nechala udělat a stala se z ní dočista nešťastná žena. Pusu měla po různých opravách tak ošklivou, že rezignovala.

Velmi často podstupují botoxové úpravy známé osobnosti. Když to ale přehánějí, postupně je to velice změní a z krásných žen se stávají pouze umělé figurky. A co teprve, když už jsou v jistém věku, kdy jsou přece vrásky normální? Pohled na ženu, která má sice vyhlazenou tvář, ale velice zvrásněný krk a dekolt, nebudí určitě pocit krásy. Vypadá to spíše komicky. Jak se říká, že nejhorší pohled je na opilou ženu, tak tady by mohlo platit, že není horšího pohledu, než pohledu na ženu „z botoxu“.

Některé osobnosti se netají tím, že si botox nechávají píchat. Jednou z nich je velmi známá americká herečka Emma Watson. Její první botox úpravu podstoupila již ve věku 22 let. Sama uvedla, že obstát v Hollywoodu není snadné a někdy je třeba udělat něco navíc. Na herečce to zatím není tolik znát. A nikoho nepřekvapí, že jedna ze sexbomb minulosti Pamela Andersen také podstoupila úpravy botoxem. Ona sama to vnímá tak, že trocha omlazovací změny přece ještě nikomu neublížila. No, každý to může vnímat zcela jinak.

Nejsem žádná extra přírodní žena, jsem takový klasický průměr, ale vrchol úprav spočívá v obarvení hlavy či nalíčení se. Mám vrásky, ale jsou mé a s ohledem na věk jich i tak není tolik. Neměnila bych a rozhodně bych se nikdy dobrovolně nenechala takovým „svinstvem “ napíchat.

Anketa

Používáte sama úpravu botoxem nebo máte v okolí někoho, kdo si nechává botox aplikovat?
Ano, sama/sám si nechávám občas botox aplikovat, ale nepřeháním to.
31,8 %
Ano, mám v okolí člověka, který úpravu podstupuje pravidelně.
9,1 %
Ne, nikdy bych si to aplikovat nenechal/a.
20,5 %
Ne, sama/sám nic takového nemám, ale znám lidi, co to podstupují.
13,6 %
Ne, znám pouze osobnosti, které botox podstoupily a vůbec se mi to nelíbí.
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz