Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tak pojedeš už konečně? Prosím o trpělivost, nenarodila jsem se s řidičákem v kapse

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: jet-po, www.freepik.com

Noční můra všech řidičů/řidiček, kteří buď právě ukončili autoškolu a mají se vydat do světa automobilů, uvedených do provozu na silnicích, anebo těch, kteří delší dobu nejezdili a potřebují se rozjezdit. A cedule ,,Z“ jako začátečník moc nepomůže.

Článek

A je to tu. Úspěšně dokončená autoškola, řidičský průkaz v kapse, takže vzhůru za volant a jezdit. Ovšem stačí několik špatných setkání s nerudnými řidiči a sebevědomí je na nule. Nejradši za volant vůbec nelézt. Na jednu stranu chápu, že člověk musí udržovat na silnici nějakou tu rychlost a nemůže bezdůvodně zdržovat provoz, na druhou stranu někteří řidiči by mohli kontrolovat své emoce a na tu chvíli, než se před nimi to auto rozjede, zatnout aspoň zuby a počkat. Věřte, že řidič před vámi to rozhodně nedělá schválně, že se ještě nerozjel. Je o dost nervnější než vy.

Foto: stefamerpik, www.freepik.com

Řidička

Nic nepomůže, když na něj budete troubit a mávat, aby už jel. On by rád jel, ale buď mu motor ,,chcípne“ a musí několikrát znovu startovat, nebo je tak nervní, že začne panikařit a ,,neštěstí“ je na světě. Rozumím, že jsou někteří řidiči takoví profesionálové, že se rozjedou ihned, řízení jim jde od ruky a nemají s ničím problém. Bohužel, ne všichni mají to štěstí a tahle dovednost se u nich ještě nesetkala s porozuměním, musejí ji trénovat.

Foto: mistr1305, www.freepik.com

Naštvaná řidička

Jisté období jsem byla názoru, že novopečeným nebo méně zkušeným řidičům/kám by pomohla cedule ,,Z“ na zadní části vozidla, aby ti, co jeli za nimi, věděli, že před sebou nemají zkušeného jezdce a musí počítat se zádrhely. Ovšem později mi bylo sděleno, že nejen, že tato cedule absolutně nepomůže, spíš řidiče za vámi ještě více podráždí. Dodnes ovšem nechápu proč.

Sice se najdou řidiči, kteří mají pochopení a ani netroubí, když auto před nimi nejede, ale takových je málo. Tak snad do doby, než se nevyježdění řidiči/ky vyjezdi, potkají co nejvíce těch tolerantních řidičů.

Rozčiluje vás, když řidič/ka před vámi použije na zadní části vozidla ,,Z“ jako začátečník? Co byste doporučil/a jako upozornění na začínajícího řidiče/ku?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz