Hlavní obsah

The Kelly Family: dříve davy fanoušků, pak rozpad, dnes již vystupují společně jen někteří členové

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Kungfuman, 3.0 Unported , 2.5 Generic , 2.0 Generic a 1.0 Generic

V devadesátých letech slavili největší úspěch se svým albem Over the Hump. Nejeden fanoušek jásal nadšením, když viděl na pódiu své pěvecké idoly, kterými se stali Paddy a Angelo. A skladby jako An Angel nebo Who´ll come with me nebudou zapomenuty.

Článek

Devadesátá léta ve znamení úspěchů

Není snad nikdo, kdo by je neznal. Původně vzniklá skupina Kelly Kids, sestávající z nejstarších dětí Daniela Kellyho, otce a hlavního velitele celého klanu Kellyů, tedy Carolie, Danielem, Kathy a Paulem, byla pěveckým bodem večírků a kulturních akcí. Jejich vystupování je proslavila tak, že pronikli za hranice a objevili ve španělském vysílání.

Nezůstávalo se ale ve čtyřčlenném uskupení. K aktivním členům skupiny se postupně přidávali další členové rodiny, na vystoupení se podílela i jejich matka Barbara Ann. V roce 1976 se přejmenovali na The Kelly Family a vyrazili na turné do světa, konkrétně do Itálie, Německa a Nizozemska.

V roce 1977 cestovali po Irsku, kam se jako rodina přestěhovali a cestovali ve dvoupatrovém autobusu. Tři roky na to natočili veleúspěšný hit Who´ll come with me, kde sólově vystoupil nejstarší syn Barbary John, kterému v té době bylo dvanáct let.

Úspěch měly i další přebrané hity, jako např. We are the World nebo The Rose, jiné byly složeny na základě zkušeností členů rodiny, jejich víry a náboženství. Patří sem ,,Santa Maria“, ,,Why why why“ nebo ,,Mama“. Do povědomí posluchačů vstoupil mladší člen rodiny Paddy Kelly při natočení klipu s písní An Angel. Spolu s ním o sobě dal vědět také nejmladší člen celého klanu Angelo se svým poutavým hlasem.

Foto: Proone, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Kelly_Family,_M%C3%BCnchen.jpg

The Kelly Family

Když přijde na řadu změna

Ačkoliv skupina slavila mimořádné úspěchy, časem zatouží jednotliví členové po změně, příp. je donutí okolnosti. Někteří se rozhodnou zkusit sólovou dráhu, jiným brání v pokračování nemoci a tlak veřejnosti. A dalším vadí směr, kterým se skupina vydala. Proto se v roce 2000 rozhodla nejstarší členové skupiny Kathy a John ostatní opustit. Kathy šla zkusit štěstí v sólové dráze, Johnovi se nelíbilo, jakým směrem se skupina ubírá, nesouhlasil s tím.

Po nějakou dobu se skupinou vystupuje ještě Barby Kelly, která se ale kvůli psychickým problémům později stáhne a se skupinou již nevystupuje. A miláček všech, Paddy, si nechá ostříhat dlouhé vlasy, které byly pro všechny tak charakteristické a vstoupí do kláštera ve Francii. Ovšem po nějaké době se ke skupině vrátí. Každý občas potřebuje pauzu. Sólovou dráhu zakusili i Angelo a Jimmy, kteří měli úspěch.

Foto: Paulae, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Jimmy Kelly

Hvězdný comeback? Uvidíme..

Své chvilky slávy si členové již užili, přesto se však dají někteří opět dohromady a v roce 2017 oznámí svůj návrat na pódia. Z původního složení již vystupuje jen Kathy, Patricia, Joey, Maite a Paul. Kathy se ke skupině po nějaké době vrátila, naopak již není její součástí Paddy a Barby, která v roce 2021 podlehla své nemoci. Stálým členem již není ani Jimmy, který ale nevyloučil, že by se v budoucnu k některým vystoupením přidal. Nyní ovšem dává přednost vlastní kariéře. Angelo se skupinou v comebacku vystupoval, později ale odešel. Nyní vystupuje se svou ženou a pěti dětmi.

Stejně tak Johny vystupuje se svou manželkou, operní pěvkyní. Ve skupině hrával na bicí a kytaru, ovšem jako introvert byl rád, když se mohl stáhnout do ústraní.

Patricia se také rozhodla pro sólovou dráhu. Kromě toho musela také bojovat se zdravotními problémy, trápila ji rakovina prsu a zánět míchy, obojí naštěstí porazila. Byla považována za nejkrásnější členku celé skupiny.

Jestli byl někdo občasným terčem posměchu ve skupině, pak jím neoprávněně byla Maite, která musela strpět nevhodné poznámky na svou adresu kvůli plnoštíhlosti. Jako by nebylo pro lidi důležité, jak zpívá, ale jak vypadá. Naštěstí se nedala odradit a nadále vystupovala s ostatními. Kromě pěveckého talentu uměla ukázat jiným ženám se stejnou figurou, že i přes problémy s váhou se mohou stát úspěšnými.

Foto: Udo Grimberg, Creative Commons by-sa-3.0 de

Maite Kelly

Pamatujete si skupinu The Kelly Family? Která píseň vás nejvíce oslovila?

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz