Hlavní obsah
Lidé a společnost

Žlutá barva a prožívání života jako jedna velká zábava. To byl Dan Nekonečný

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Chandlervid85, www.freepik.com

Snad nikdo se v Česku neproslavil svým životním stylem a všemožnou zábavou jako zpěvák, tanečník a herec Daniel ,,Dan“ Nekonečný. Charakteristická pro něj byla žlutá barva a bylo jej všude plno. Nesměly chybět ani ohňostroje a gejzíry zlata.

Článek

Heslo dne? Užívej života na maximum!

Na tom něco bude a budu se toho držet. Toto si nejspíš řekl český showman Dan Nekonečný, vlastním jménem Daniel Konečný. Narodil se 29. června 1966 v Boskovicích, měl sestru Lenku a bratra Zdeňka.

Na DAMU studoval dva roky herectví, které ale nedostudoval. To mu naštěstí nebránilo vrhnout se do víru života a zkoušet nejrůznější profese, mezi nimi např. porodní asistent, či hrobník. O svém životě měl jasno, chtěl být zpěvákem, hercem nebo klaunem. Kdo by řekl, že se mu později povede skloubit všechny tři profese do jednoho? Jenom klauna bych nahradila slovem komik, protože tato neskutečně éterická bytost uměla pobavit opravdu hodně. A hlavně toužila po tom, aby ty lidi bavit mohla.

Foto: Pitel, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Dan Nekonečný

A pojďme to roztančit!

Zcela oprávněně se Daniel Konečný označoval jako ,,král rozkoše“. Kdyby existovalo ministerstvo zábavy, zaslouženě by jej vedl na nejvyšším postu. Jeho pěvecká kariéra začínala v kapele Laura a její tygři, později založil kapelu Šum svistu, s níž nahrál nám známé hity jako Sexy Hafana nebo Jsem bos.

Vystoupení Dana Nekonečného s brazilskou tématikou, tanci, že byste si připadali jako na karnevalu v Rio De Janeiru, jsou nezapomenutelné. Těmito akcemi dokázal publikum vyburcovat k tanci, zábavě a k tomu, aby se na celé představení dlouho vzpomínalo. Samozřejmě se nesmí zapomenout ani doplňky, které požíval, tedy spoustu zlatých třpytek, konfety, ne-li rovnou ohňostroje. Zkrátka živelné vystoupení.

Foto: freepik, www.freepikk.com

Karneval

Není se čemu divit. Tento král všemožné zábavy se jezdil dobíjet energií do amazonských pralesů, kde se inspiroval různými rytmickými pohyby. Občas byl podezírán, zda neužívá psychotropní látky a není závislý, přece jen na každé show byl dost nabuzen. Toto však nebylo nikdy potvrzeno.

Kromě pěvecké kariéry také trochu té zábavy přenesl i na filmové plátno. Diváci si jej jistě pamatují coby excentrického otce malého Vítka Koudelky ve filmu Jak se krotí krokodýli po boku Sabiny Laurinové a Josefa Vojtka.

Vzpomínky na divoké show navždy zůstanou

Ačkoliv předváděl zábavné show, nebylo mu dopřáno, aby své fanoušky bavil delší dobu. V roce 2019 na jaře byl nalezen v pronajatém domku v Řeporyjích bez známek života. Spekulace o drogách nakonec vyvrátila pitva, podle které Dan Nekonečný zemřel na infarkt.

Ačkoliv to byla tragédie, nakonec v jeho jméně byla zažita ještě jedna ,,show“. A sice ta, kdy se konal jeho pohřeb, který byl realizován, dalo by se říct, jako pořádný mejdan. Vzhledem k faktu, že Dan Nekonečný byl komik a celý svůj život na veřejnosti prezentoval jako zábavu, tak i tato jeho poslední cesta byla vedena v tomto stylu. Tedy taneční kostýmy, plyšové hračky, gejzíry barev.. přesně to, co by si tato nezapomenutelná osoba přála. Žádné smutnění, ale radost ze života.

Anketa

Bavila vás vystoupení Dana Nekonečného?
Ano, rád/a jsem se na jeho vystoupení podíval/a, nabilo mě to energií.
72,5 %
Občas jsem se na vystoupení podíval/a, ale nijak jsem to nevyhledával/a.
19,6 %
Ne, nijak mě neoslovoval. Ve filmu se mi líbil víc.
7,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 102 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz