Hlavní obsah
Umění a zábava

Lenka Dusilová použila unikátní nástroj a zapsala se do jeho historie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: CoolBandit

Lenka Dusilová Band v zaplněném Lucerna Music Baru

Lenka Dusilová vystoupila se svým bandem v zaplněném Lucerna Music Baru.

Článek

Devítinásobná držitelka hudebních cen Anděl, Lenka Dusilová, vystoupila se svým bandem v zaplněném Lucerna Music Baru dne 9.10.2024.

Foto: CoolBandit

Lenka Dusilová

Představila nový vizuální design plný světel, barev a mlhoviny, který jí bude provázet na dalších vystoupeních. Zazněly skladby Indiánka, Pro Tebe i Seven. Svoji živou koncertní premiéru si odbyla skladba „Vdechni mi život“. Nový singl je pilotní písní projektu mezigeneračních dialogů, pod názvem „DLGS 24/25“

Foto: CoolBandit

Lenka dusilová Band a Kvietah

Hostem večera byla písničkářka Kvietah. Koncert si přišla užít i maminka Lenky, která v krátkém rozhovoru špitla dojatým hlasem, že je na svoji dceru velice pyšná.

Foto: CoolBandit

Lenka Dusilová

Lenka Dusilová hledá nové zvukové formy a hraje na téměř neznámé nástroje. Jeden takový použila ve své nové skladbě „Vdechni mi život“. Jedná se o kovový hudební nástroj připomínající UFO, který vyrobil Jiří Káš. Lenka použila NEO handpan jako základní stavební kámen při komponování pilotní skladby a stala se historicky první českou umělkyní, která viděla potenciál tohoto unikátu, a která ho dokonale zakomponovala do svojí tvorby. Lenka DUSILOVÁ se zapsala do české historie handpanů nesmazatelným písmem.

Foto: Lenka Dusilová

Lenka Dusilová s NEO handpanem při nahrávání singlu “ Vdechni mi život"

Kombinace bandu, nezaměnitelných hlasů, elektronické hudby a kovového skvostu, dělají ze singlu “ Vdechni mi život“ jedinečný počin na české hudební scéně.

Lenka Dusilová Band a její hosté, si právem zasloužili ohlušující potlesk a standing ovation.

Foto: CoolBandit

Lenka Dusilová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz