Hlavní obsah
Aktuální dění

Během páteční noci bychom mohli znovu vidět polární záři

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Kuzdas

Polární záře zachycená na mobilní telefon

Během páteční noci můžeme znovu spatřit polární záři. Pokračuje tak rok plný možnosti vidět tento nádherný úkaz i v České republice.

Článek

Když se v květnu Českem prohnala načervenalá polární záře, Češi se nechali tímto jevem doslova uchvátit a doufají, že ho uvidí co nejčastěji. A tento rok jim vyloženě přeje. Před několika dny byly zaznamenány na Slunci dvě silné erupce, nejsilnější od roku 2017. To znamená jediné, další slušná šance na pozorování tohoto úchvatného jevu i nad českou oblohou.

Jediným háčkem by mohla být oblačnost, a to hlavně nad částí východní Moravy. Nad zbytkem Česka by ale měla oblačnost alespoň během noci ustoupit. Doporučuje se spíše vyhýbat oblastem znečištěným pouličním světlem. K pozorování pravděpodobnosti výskytu polární záře existuje celá škála aplikací, takže pokud jste nadšenci do polární záře nebo je vaše přání ji vidět na vašem bucket listu, doporučuji nějakou z těchto aplikací nainstalovat.

Tak úspěšný lov!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám