Hlavní obsah

Dům Patrik 7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Mencl

Moderní patrový dům s obrovskou dávkou prosklení a krytými terasami, který nadchne všechny příznivce moderního bydlení.

Článek

Hlavní nosnou myšlenkou návrhu domu je jeden volný plynoucí prostor, spojený se zahradou do maximální možné míry. Dvě protilehlé strany domu, kde se nachází vstup, obytný prostor s jídelnou a kuchyní, jsou proskleny v maximální možné míře tak, že vytvářejí naprostý průhled a volnost vnitřního krytého prostoru.

Foto: David Mencl

Dům Patrik 7

Nezbytné zázemí v podobě WC a technické místnosti jsou umístěny jako dělící ostrůvek uprostřed tohoto otevřeného místa. Ostatní je otevřené, volné průchodné, maximálně přátelské. Přechod do zahrady je z obou stran zjemněn krytou terasou, která tlumí světelný kontrast mezi interiérem domu a slunečným dnem venku.

Foto: David Mencl

Dům Patrik 7 – obývací pokoj

Ložnice pro rodiče s velkou šatnou a koupelnou přirozeně navazují na tento hlavní prostor a jsou přístupné přes jedny, akusticky velmi dobře tlumící, dveře.

V druhém podlaží se nacházejí dva vetší a jeden běžný pokoj, které jsou z venku všechny opticky propojeny velkým pásovým oknem, které umožnuje panoramatické výhledy ven. K pokojům náleží samostatné WC a hned vedle umístěná koupelna.

Foto: David Mencl

Dům Patrik 7 – koupelna

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám