Hlavní obsah
Finance

Akční letáky v důchodu. Zábava nebo nutnost?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: David Pírek finance

Jak bude vypadat můj důchod? Budu „kroužkovat“ v letáku a budu supermarketovým prostitutem, nebo to jde jinak? Klíčem je zhodnocení!

Článek

Představte si situaci: Jste penzista, sedíte v kuchyni u stolu, pijete svou oblíbenou kávu a prohlížíte si akční letáky, kde kroužkujete slevy, jako by mělo jít o výherní čísla v loterii. Vypadá to jako zábava, že? Ale co když vám řeknu, že v budoucnu to může být pro většinu důchodců jediný způsob, jak přežít?

Situace penzí je v našem státě dost špatná. Stát prostě nemá dostatek peněz na to, aby zajistil dostatečné důchody pro všechny. Jak to vím? Každý pátý důchodce aktuálně žije na hranici chudoby. Překvapeni?

Foto: David Pírek finance

Peníze

Ale nebojte, mám pro Vás dobrou zprávu! Existují nástroje, které vám mohou pomoci vytvořit si vlastní důchodovou rentu.

A nejlepší na tom je, že při tom můžete stále kroužkovat v akčních letácích! Jenom si to představte - kroužkujete slevy a zároveň budujete své bohatství! Je to jako být supermanem ve světě supermarketů!

Takže, jak na to? Tady jsou tři nástroje, které vám mohou pomoci zhodnocovat finance a dosáhnout finanční nezávislosti v penzi:

  • Doplňkové penzijní spoření: Je to jako hledání pokladu ve světě investic. Můžete si vybrat různé fondy a strategie, které vám pomohou zhodnotit vaše úspory a dosáhnout vyššího výnosu. A když se podíváte na to, kolik peněz se vám za několik let může nahromadit díky zhodnocení, budete se cítit jako opravdový superman!
  • Investování do nemovitostí: Není to jen o koupi nového domu nebo bytu. Můžete využít své úspory a investovat do nemovitostí, které vám budou poskytovat pravidelné příjmy i po odchodu do důchodu. A když se nad tím zamyslíte, můžete mít třeba svůj vlastní supermarket.
  • Investování do zlata: A teď jeden ze zářivých šperků finančního světa - zlato. Zlato je dlouhodobě považováno za bezpečný uchovatel hodnoty a může sloužit jako ochrana proti inflaci a finančním turbulencím. Investování do zlata může poskytnout stabilní a spolehlivý růst vašeho jmění.
Foto: David Pírek finance

Růst investice v čase

Je čas přemýšlet o budoucnosti a zajistit si důstojnější důchod. Stát prostě nebude mít peníze na to, aby Vás uživil.

V roce 2050 bude na jednoho důchodce vydělávat jeden pracující.

Ale s doplňkovým penzijním spořením, investováním do podílových fondů, nemovitostí a zlatem se můžete stát pravými „králi“ své penze.

Takže? Hurá do toho! Kroužkujte slevy v akčních letácích, ale nezapomeňte také kroužkovat investiční příležitosti pro váš budoucí bohatý důchod! A až se jednou budete procházet ulicemi plnými důchodců, budete s úsměvem na tváři vědět, že jste se postarali o svou penzi a jste jedni z těch, kteří si svůj život užívají a letáky máte jen jako zábavu.

Pamatujte si, že každý máme možnost ovlivnit svůj finanční osud. Ať už si kroužkujete slevy nebo investujete, důležité je myslet na své stáří a připravit se na budoucnost. Buďte nezávislí na státu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám