Hlavní obsah

Co je smyslem života?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek pro ty, kteří to zatím nevědí. Úvodem a v neposlední řadě zdůrazňuji, že se nejedná o žádnou legraci, náboženské chlácholení nebo esoteriku.

Článek

Odpověď je poměrně stručná: „Smyslem života je reciproční disponibilita.“ Možná jste čekali něco jiného, ostatně tak to bývá vždy: toužíváme po něčem vyšším, honosném, posvátném atd. a přitom je to jednoduché jak facka nebo plácnutí po zadku. Prostě být k dispozici: žena muži, muž ženě, dítě rodičům, rodič dítěti, stát občanům, občané státu, okrádaný zlodějovi, zloděj okrádanému - schválně kolik dáte dohromady smysluplných dvojic? Můžete si večer doma místo telky udělat takové zábavné cvičení. A samozřejmě nezapomeňte, televize divákovi, divák televizi! O sociálních sítích a AI nemluvě!

Jestli vás odpověď neuspokojila, můžete samozřejmě hledat marně dál. Ale zkuste být alespoň jeden den k dispozici. Třeba šéfovi nebo partnerovi. Uvidíte, jak se váš život zaplní a jak hluboké uspokojení pocítíte, až zase vám bude k dispozici někdo z nich.

Asi se najdou i tací, co si pomyslí, že tohle je pěkná blbost. Jenže blbost pravdě, pravda blbosti. Ale hlavně ne blbost náladě a nálada blbosti! A přiznejte si, že právě nyní jsme vy (čtenáři) a já (autor) - vytvořili reciproční disponibilitu. Děkuji vám, že jsme si byli vzájemně k dispozici. Hezký den!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám