Článek
Skotský zázrak, nebo kulinářská prasárna?
Miloš Pokorný v podcastu Lepší už to nebude popisuje svůj šok: „Vezmu si hranolky, zobu, a pak si dám pár hranolek a zmrzlinu. Je to prasárna, ale bizár je teprve dát hranolky a na to zmrzlinu a postavit na tom byznysplán… tohle si někdo koupí?“
Zdeněk Pohlreich kontruje: „Na všechno je kupec.“ Přidá příklady: hranolky na pizze pro německé turisty v Neapoli, pizza s nutellou…
Když se vám v břiše všechno smíchá, proč by to nešlo na talíři?
Zdeněk se s tím tentokrát nemaže. Diskuze o hranolkách se zmrzlinou vyústí ve slavné pravidlo: „Prdel si to stejně přebere.“ A jako bonus přidá moudro z rodiny: „Když si strčíš dva prsty do prdele a jeden si olízneš, tak je to jedno.“ Gastronomický relativismus v praxi.
Největší bizár Zdeňka?
Miloš si neodpustí dotaz: Jaký byl největší gastronomický extrém? A Zdeněk nezklame.„Ano, šéfe jsme točili a dostali jsme opečené klobásy s marmeládou. To už je silnej tabák.“
A i když platí, že proti gustu… pánové se shodnou: hranice někde být musí.
Britská kuchyně na přetřes
Miloš: „Proč třeba v Británii, kde je to jídlo pro mě mdlý a bez chuti, proč tam nedat tu marmeládu?“
Patrik Hezucký: „A když už tam máme marmeládu, tak tam dáme šlehačku, zmrzlinu… a už to jede.“
Zdeněk přitaká: „Jediný národ na světě, co jí jehněčí s mátovým želé.“
Kombinace, které vás posadí (nebo rozesmutní)
Celou diskuzi nádherně shrnuje český internet. Jak uvádějí Novinky.cz, kombinace hranolek a zmrzliny budí vášně. Někdo ji miluje, jiný má pocit, že nastal konec světa.
Ale jak říká Zdeněk – „Ať si každej jí, co chce.“
Celý díl si můžete pustit na jejich YouTube a nezapomeňte ho ohodnotit na stránce České podcasty.