Hlavní obsah
Lidé a společnost

Příjmení Ledecká je synonymem rychlosti i v Paříži

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jim De Ramos / Pexels

Ve středu 31. července jsme si mohli v živém přenosu užívat skvělý olympijský výkon americké plavkyně Ledecké.

Článek

Zdá se, že příjmení Ledecká je synonymem rychlosti bez ohledu na to, na jakém skupenství vody se zrovna soutěží.

Je snad příjmení Ledecká předurčeno k výhrám?

Zdatná americká plavkyně Katie Ledecky zabodovala v dráze číslo 4 při plavání volným způsobem na 1500 metrů. Ačkoliv na své plavecké čepici měla nápis Ledecky, v živém přenosu jsme z úst komentátora ČT4 sport museli opakovaně poslouchat přechýlené příjmení ve tvaru Ledecká. Má snad Katie něco společného s naší legendární Ester? Je náhoda, že Ester se objevila na obrazovce po přenosu plavání v následné reklamě? Jaktože Ester jezdí trénovat do Ameriky, ze které pochází i Katie, čerstvě oceněná svou osmou olympijskou zlatou medailí?

Holky prý mají společné předky

Připomeňme si prostřednictvích dvou příspěvků na sociálních sítích, jak se věci vlastně mají. První příspěvek je z roku 2018 a na síť X ho napsala Katie, když Ester zářila na Zimních olympijských hrách. Katie v příspěvku sděluje, že si myslí, že jsou příbuzné a měly by si nechat udělat testy DNA.

O tři roky později jsme se na facebooku Ester mohli dočíst, že její děda zjistil, že Ester a Katie mají doopravdy společné předky.

Po zlatých olympijských medailích Katie Ledecky v plavání a Ester Ledecké na sněhu chybí už jen Ledecká, která bude vítězit na ledě. Dočkáme se?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz