Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Adamczyková zabodovala u ostré poroty, Kubelková jde z kola ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Midjourney (generováno AI)

V semifinále 12. řady StarDance vypadla Iva Kubelková a Jakub Prágr.

Po hořkosladkém vyřazení Josefa Maršálka v minulém týdnu za sebou zbývající taneční páry ze StarDance mají předposlední soutěžní večer.

Článek

O postup do finále v devátém soutěžním večeru divácky oblíbené taneční soutěže StarDance zabojovaly čtyři taneční páry, kterými byla Iva Kubelková s Martinem Prágrem, Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou a Eva Adamczyková s Jakubem Mazúchem. Tanečníci svůj talent a píli ukázali na valčíku, tangu, rumbě, waltzu, sambě a paso doble. Každý taneční pár nám předvedl dva tance.

Krůček od velkého finále

Minulý týden, před první adventní nedělí, spadl kámen ze srdce všem hejtrům Josefa Maršálka. Oblíbený cukrář byl diváky vyřazen a dle jeho odpůrců tak v soutěži zůstaly pouze páry, které skutečně tančí.

Já jsem Maršálka ve StarDance měla ráda, ale uznávám, že rozhodnutí diváků před branami semifinále bylo spravedlivé, hodnotíme-li tanec. Přesto, že Josef Maršálek soutěž opustil, Marek Eben prozradil, že účastníky soutěže nadále obšťastňuje cukrářskými dobrotami.

Přísná porota

Ačkoliv jsme v semifinále viděli krásná vystoupení, trojice porotců tanečním párům nedala nic zadarmo. Zdviženou ruku s deseti body jsme viděli pouze po vystoupení Evy Adamczykové. Pravdou je, že přísnost poroty před branami finále se dala očekávat.

Přesto, že už v soutěži nezůstal nikdo, kdo neumí tančit, jsme na můj vkus slyšeli zbytečně moc kritiky, kterou asi nejvíc schytala Iva Kubelková a Martin Prágr po zatančení jejich druhého tance, moderně pojatého paso doble. Ve výrazu Ivy prý bylo málo něžnosti a žena má být přeci stále ženou. Mně zrovna jejich vystoupení přišlo náramně energické a hodnotím ho jako jedno z nejlepších.

Vavřinec Hradilek s taneční partnerkou nedopadli o moc lépe. Svou rumbou se porotě nezavděčili a zkrátka nechytla za srdíčko. Trapným okamžikem pak bylo hodnocení Richarda Genzera, který o jejich rumbě mluvil jako o sambě, což bylo pro samotného bývalého tanečníka v roli porotce nepříjemné. Přesto, že se situaci snažil uhladit, moc mu to nešlo a upřímně jsem byla ráda, když konečně předal slovo své kolegyni Tatianě Drexler. I když Geňův omyl byl přinejmenším nemístný, nikdo není neomylný a je mi jasné, že všichni, kdo se na StarDance podílí, už musí být unavení, a to tím spíš v adventním čase.

Naopak nejvíce zabodovala Eva Adamczyková. Ta se chvály z úst porotců dočkala se svým druhým tancem, kterým byl waltz.

Bez nutnosti dalšího tance do finále zaslouženě postoupila Eva Adamczyková a Darija Pavlovičová. Prozradím, že Darija, která ve StarDance udělala ohromný pokrok, je moje favoritka a ráda bych ji s jejím neustále pozitivně naladěným tanečním partnerem viděla jako vítěze.

Nečekaný výsledek rozstřelu

V rozstřelu, který následně rozhodl o vyřazení dalšího tanečního páru dvanácté řady StarDance, se octla Iva Kubelková a Vavřinec Hradilek, s jejichž nástupem na parket jsme shlédli cha chu a waltz.

Překvapivým vyvrcholením devátého soutěžního večera je pro mě vyřazení Ivy Kubelkové a Jakuba Prágra. Není divu, že Iviny dcery tuto skutečnost obrečely a já si myslím, že tento taneční pár rozhodně není tím, který měl vypadnout. S tímto míněním určitě nejsem sama, ale jedno je jisté. Divácké sympatie rozhodly a je potřeba brát to tak, jak to je. O vítězném tanečním páru se rozhodne už příští týden.

Anketa

Kdo je váš favorit ve StarDance?
Eva Adamczyková a Jakub Mazúch.
70,8 %
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička.
24,9 %
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková.
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 185 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz