Hlavní obsah
Lidé a společnost

Alchymie Vánoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

ALCHYMIE VÁNOC

Keltové, ti starověcí mistři magie a mystiky, věděli, že se v noci čarodějnic dějí pozoruhodné věci. 12 nocí, kdy ve vzduchu létají čarodějnice…

Článek

Keltové, ti starověcí mistři magie a mystiky, věděli, že se v noci čarodějnic dějí pozoruhodné věci. 12 nocí, kdy ve vzduchu létají čarodějnice a zemské démony vycházejí z temnoty, byly pro ně záhadným a zároveň magickým obdobím. Jak se ale můžeme ochránit před těmito nebezpečími? Zde vstupuje na scénu alchymie a moudrost Alchymistky. Keltové, aby se ochránili před čarodějnicemi, používali sušené bylinky, jako mateřídoušku, která měla moc odstrašit zlé síly. Aby se bránili zemským démonům, vycpávali svá lůžka slámou. Dnes víme, že tyto zvyky mohou být spojeny s energetickou ochranou před kosmickým a zemským zářením. Alchymistka nás učí, že tato záření mohou mít na náš organismus neblahý vliv a že bychom se měli chránit, stejně jako Keltové dávno před námi.

Svátek Yule, který slavíme v tomto období, nám přináší naději a víru, že světlo zvítězí nad temnotou a že přichází nový život. Je to čas, kdy bychom se měli spojit s rodinou a přáteli, sdílet lásku a porozumění. Je to také čas pro sdílení znalostí a vášně.

Vstoupit do světa alchymie s Alchymistkou znamená vydat se na posvátnou cestu, jak vnější, tak vnitřní. Bude to cesta, kterou budete podnikat sami, spoléhajíce jen na své vlastní instinkty, které vás budou provázet. Alchymie zahrnuje čistotu, nezkaženost, hlubokou moudrost a nezlomnou oddanost pravdě. Je to intuitivní volba, řízení se srdcem a vírou, a pocit, že v životě máme schopnost dosáhnout všeho. Nechme se inspirovat ochranou a moudrostí, kterou nám přináší alchymie a Alchymistka. Buďme vedeni vírou a zbavme

se strachu z volby. Najděme v sobě sílu, abychom se vydali na vlastní alchymistickou cestu, kde můžeme objevit své vlastní poklady a znovu najít své světlo v temnotě.

A co si udělat šálek čaje z jmelí? Zde je jednoduchý recept, který vám může pomoci začít vaši vlastní alchymistickou cestu:

Tip Alchymistky

Recept na čaj z jmelí
1 čajová lžička jmelí suché nať bylinný čaj 1 šálek vroucí vody

Jmelí dejte do hrníčku. Přelijte vroucí vodou a nechte lžičku jmelí namočit asi 5-10 minut. Sceďte čaj a můžete ho podávat. Má jemnou a zemitou chuť, která vám může pomoci spojit se s přírodou a alchymistickými silami tohoto období.

UPOZORNĚNÍ: Je však třeba mít na paměti, že jmelí je rostlina, která obsahuje toxické látky, a konzumace jmelí může být nebezpečná. Pokud se rozhodnete používat jmelí či čaj z něj, měli byste se řídit příslušnými pokyny a dávkováním a měli byste se poradit s lékařem nebo odborníkem na byliny, abyste se ujistili, že to pro vás není škodlivé.

Vánoční stromek je dalším prvkem, který nám může pomoci navázat spojení se starobylými tradicemi. Mnoho z nás zdobí stromek klasickými ozdobami, ale co kdybychom se inspirovali starověkými tradicemi?

Keltové zdobili jedle, zatímco v Římě uctívali borovice, které přenášeli do chrámů. Oba tyto stromy jsou symbolem života a znovuzrození. Pohanské rodiny přinášely do svých domovů stromky a zdobili je potravinami, aby duchové mohli najíst. Můžete tedy zkusit místo tradičních ozdob zkrášlit stromeček červenými jablky, ořechy a dalšími potravinami, které máte doma. Tímto způsobem budete uctívat staré tradice a vytvoříte si originální a osobní výzdobu. Každý druh stromku má svůj vlastní význam, takže můžete vybrat strom, který vám bude v tento čas nejbližší. Pro více informací o významu stromů a jejich alchymistickém spojení můžete navštívit portál alchymistka.com a vyhledat sekci symbolika věnovanou stromům.

Yule je tedy mnohem více než jen další svátek. Je to doba, kdy můžeme prozkoumat alchymii přírody a spojit se s tajemstvími našich předků. Tak se nechte unést kouzlem tohoto období, zastavte se a pohlédněte do svého vnitřního já, protože to je ten největší dar, který si můžete na Yule dopřát.

Zdroj k článku: Alice Cross - alchymistka.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám