Hlavní obsah
Sport

Mistrovství světa v ragby 2023 je už za dveřmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fiši97

Eben Etzebeth probíjející se obranou Nového Zélandu

Už zbývá jen 8 dní do zahajovacího zápasu mistrovství světa v ragby mezi Francií a Novým Zélandem.

Článek

Blíží se nám zahájení jedné z nejočekávanějších událostí letošního roku, a je třeba si připomenout, kdo je adeptem na vítězství, kdo pravděpodobně neprojde do vyřazovací fáze či kdo může příjemně překvapit.

Ve skupině A by nemělo být o postupujících pochyb. Skupině by měly dominovat týmy Nového Zélandu a Francie, jen jejich vzájemný zápas rozhodne, kdo bude výše nasazený. Outsiderem skupiny je Namibie, u které bude úspěch zisk jakéhokoliv bodu.

Skupina B už bude trochu větší oříšek. O postup se zde budou rvát týmy Jihoafrické republiky, Irska a Skotska. Jihoafričané jako úřadující šampioni by si měli první příčku ve skupině ohlídat, i s ohledem na jejich poslední dva přátelské zápasy, kde rozdílem třídy porazili jak Wales, tak i Nový Zéland. O postupujícím z druhého místa rozhodne vzájemný zápas mezi Irskem a Skotskem, kde já osobně věřím outsiderovi, kterým je v tomto zápase Skotsko. Rozhodujícím aspektem tohoto zápasu bude křídelní útočník Skotska Duhan van der Merwe.

Skupina C bude velkou neznámou. První místo by měl opanovat tým Austrálie. O druhé místo si to rozdají týmy Walesu a Fidži. Wales je momentálně z formy a naopak Fidži v tomto týdnu poprvé v historii porazilo tým Anglie. Za normálních okolností bych věřil ve výhru Walesu, ale stát se může cokoliv. Nesmíme zde zapomenout na Gruzii, která si pravděpodobně smlsne na Portugalsku a bude pokukovat po skalpu někoho z favoritů.

Většina fanoušků vidí ve skupině D na první příčce Anglii, s tím si ale dovolím nesouhlasit. Pro mě je favoritem na první příčku Argentina a souboj o druhou příčku bude mezi Anglií a Japonskem, které v posledních letech zažívá vzestup. Outsiderem skupiny je Chile, která se kvalifikovala tím nejtěsnějším rozdílem po vítězství nad USA.

Ve vyřazovacích fázích se pak ale může stát cokoliv. Mými osobními favority na zisk titulu mistrů světa jsou týmy Jihoafrické republiky a Francie. Černým koněm tohoto turnaje je za mě tým Skotska.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám