Hlavní obsah

Jak ukončit válku z jiného pohledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navíc když se začnete bránit a hlásit o svá práva, začne o vás šířit to že jste agresor a fašista, protože nechcete mír, ale boj a válku.

Článek

Proruští dezinformátoři chtějí mír a z tohoto jejich pohledu je každý kdo chce mír bránit agresorem. Proč? Protože Russko si představuje mít tak, že mohou napadnout koho chtějí, protože dle jejich názoru k tomu mají dostatečný důvod a je jedno jak velký nebo pravdivý ten důvod je. Něco jako že si udržujete svojí krásnou zahradu a pak jednoho dne přijde soused a část vaši zahrady si oplotí a udělá si z toho svou vlastní zahradu. Když se tomu začnete bránit tak prohlásí, že vám po zahradě běhaly slepice, on to nemá rád, tak to takto prostě vyřešil. Navíc když se začnete bránit a hlásit o svá práva, začne o vás šířit to že jste agresor a fašista, protože nechcete mír, ale boj a válku o tu zahradu.

Cože?? Nedává vám to smysl? Tak asi chápete že to není správné. Jak se ale dívat na ty co tomuto názoru tleskají a veřejně jej podporují? To nechám na každém z vás.

A teď ještě jeden pohled na nedávnou smutnou událost. Teroristický útok v Moskvě. Nechci rozebírat chování rusských úřadů a jejich možnou úlohu (spoluúčast například díky nečinnosti) v této záležitosti. Z pohledu většiny světa jde o velkou tragédii a teroristický útok. Nicméně obráceným pohledem se stejně chová Russko nyní na Ukrajině, ale i na jiných územích. Na Ukrajině bombarduje města, kde ve svých domovech umírají běžní lidé včetně dětí. Ano, ne vojáci, ale lidé ve svých domovech, na nákupech a během další běžné činnosti. Tento týden to krásně demonstrovala jedna baristka ve své kavárně, když nedaleko dopadla russká bomba. Celý svět viděl jak byla otřesená, ale vzápětí začala opět vařit kávu pro své okolí a to bez ohledu na zničenou výlohu a svoje otřesení. Hrdinka běžného dne pod palbou teroristů - Russka.

Nicméně zpět k teroristickému útoku z Moskvy, který provedl Islámský stát který se k tomu i hrdě hlásí, bez ohledu na to jak se do tohoto snaží Russko namočit Ukrajinu.

A proč na to upozorňuji? Protože Russko se ukázalo (podle jejich pohledu) jako agresor. Nejen že si to nenechalo líbit, ale chce se bránit a dokonce zasadit Islámskému státu nějakou bolavou ránu, nebo jej úplně zničit. Ne že bych nebyl rád kdyby tato nejhorší teroristická organizace byla zničena, ale rozhodně se nedá říci že by Rusko bylo pro mír, když chtějí válku s IS. Že by se sami Russové veřejně odkopali a stali se agresorem a fašistou? Jak na to budou reagovat místní proruští trollové? Co politici fandící Russké agresivitě a tupě šířící jejich propagandu, názory a pohled na válku? Je asi naivní myslet si že prohlédnou a pochopí že jediným agresorem je v tomto konfliktu pouze Russko. Zase za to bude moci západ, NATO, nebo premiér Fiala? No, nechme se překvapit jakým způsobem začnou tito lidé russkou agresi omlouvat, ale jedno je jisté. Stačí jen použít trošku té hmoty uvězněné v hlavě, aby bylo jasné kdo je na Ukrajině agresorem a že mír v této válce lze získat jediným způsobem a to ukončením války ze strany agresora a tím je jednoznačně Putinovo Russko. Každá jeho podpora a ospravedlnění jejich kroků, ve skutečnosti vede k tomu že se válka prodlužuje protože nejednota ve světě v nahlížení na ten konflikt, je to co Putinovu Russku pomáhá a co ho podporuje v pokračování agrese vůči sousednímu státu. Tedy ti takzvaní chcimíři, ve skutečnosti válku podporují a mohou za narůstající počet obětí. Jen těžko totiž čekat že se napadený nebude bránit, když se mu budou snažit ukrást „kousek jeho zahrady“, obzvláště když se v tom objeví mnoho prolité krve a to nejen z řad armády, ale i nevinných obětí bombardování civilních objektů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz