Hlavní obsah

Rusové zuří nad Českou zlatou medailí s tím, že bez nich nemá žádnou hodnotu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Podle všeho Rusko i jeho posluhovače dráždí především to, že na mistrovství světa nikomu nechybí.

Článek

Během pondělního dne se objevilo několik článků s reakcí Ruska na zlatý výsledek Českých hokejistů. Mnoho povyku z Ruska a jejich přisluhovačů od nás na toto téma má jedno společné a to snižování hodnoty celého mistrovství, když v něm nehrají hokejisté Ruska. Několik proruských posluhovačů dokonce prohlašuje, že se na hokej nebudou dívat, dokud se tam ruští hokejisté nevrátí. A víte co? Ať se nedívají, nikomu chybět nebudou, stejně jako ruští hokejisté.

Podle všeho Rusko i jeho posluhovače dráždí především to, že na mistrovství světa nikomu nechybí. Za jejich absenci obviňují kde koho, a přitom si za to mohou jen oni sami. Osobně si nedovedu představit, že bych měl v jakémkoliv sportu soutěžit s lidmi, kteří schvalují a podporují ty hrůzy, co se odehrávají na Ukrajině. Ano souhlasím s tím že by sport měl především spojovat národy a věřím že se tomu tak skutečně děje. Nicméně to co předvádí Rusko na Ukrajině, je daleko, opravdu daleko za jakoukoliv hranicí lidskosti a bude trvat neskutečně dlouho, než se po ukončení války na Ukrajině zacelí alespoň některé rány. Putinovský režim je právem srovnáván s fašizmem a stejně tak by měl být posuzován a odsuzován. Uvalené sankce jsou plně v pořádku, včetně omezení sportovců, kteří se s Putinem předvádějí před kamerami a veřejně podporují ruskou armádu v jejich teroristickém úsilí vůči sousednímu suverénnímu státu.

Ale uznávám že vzájemné zápasy mezi našimi a ruskými hokejisty v sobě roky mívaly zajímavý náboj. Bohužel opět na základě jejich invaze na naše území. Poražení Ruska bylo vnímáno jako takový odboj a pomsta za všechna trpěná příkoří ze strany okupantů. Roky to byl vlastně jediný způsob jak se jim pomstít a pro sportovce nejen v hokeji, to bylo velmi prestižním úspěchem. Z tohoto pohledu přiznávám, že zde určitá mezera je. Ale rozhodně to neznamená že by mi Rusko ve sportu chybělo, obzvlášť když z jejich strany šlo často o státem řízený doping, jak se později mnohokrát ukázalo, což se sportem nemá nic společného a jde to proti veškerým sportovním pravidlům. Vím co mi takzvaní vlastenci odpoví. Ano i mnoho sportovců z jiných států, včetně USA, bylo trestáno za dopingové aféry. Bohužel ano. Nicméně se jednalo o pochybení jednotlivců a ne sportovní podvody pod taktovkou státu, jako se tomu dělo a možná ještě děje v Rusku. To je další z více důvodů proč by ruští sportovci měli být vyřazeni na delší čas a proč nám prostě nechybí. Účast na podobných akcích, si totiž musí každý sportovec zasloužit svými výkony a ne počtem dopingových látek v těle.

Rusko a jejich pátá kolona u nás se také ohánějí tím, že sport by měl být apolitický. Ano, souhlasím. Právě proto jsou ti sportovci co válku podporují, vyřazení z olympiády a dalších sportovních klání, aby nedocházelo k politizování sportu a podpoře války sportem. Podle zkušeností právě úspěchů ve sportu využívají teroristi typu Putina v propagaci a posílení svých mocenských i vojenských choutek.

Abych to uzavřel. Těším se na Ruské sportovce a dokonce i hokejisty. Bude to znamenat že válka je u konce a že doping a další problémy Ruska jsou když ne vyřešené, tak alespoň na ústupu.

Také rád čtu stesky proruských přisluhovačů, protože to znamená že sankce fungují a navíc se tím sami odhalují. Rád vím kdo přede mnou stojí, protože alespoň vím co od něj mohu čekat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz