Hlavní obsah
Sport

Tenisový Wimbledon má vítězku. Barbie Krejčíková se rozplakala v přímém přenosu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Triumf Krejčíkové je tady. Ačkoliv tomu nikdo moc nevěřil, Barboře se to skutečně povedlo. Další úspěch České republiky má na kontě tato rodačka z Brna.

Článek

Barbora Krejčíková poprvé ve své kariéře vyhrála Wimbledon. Ve dvouhře zvítězila a má tu nejcennější trofej, kterou mohla mít. Na Londýnské trávě porazila Italku Jasmine Paoliniovou 6:2; 2:6; 6:4 a navázala tak na vítězství z Roland Garros 2021.Finále s Paoliniovou trvalo necelé dvě hodiny, a to přesně hodinu a 56 minut. Bylo na co se dívat.

Tenisový Wimbledon má vítězku

Vítězstvím získává odměnu 2.7 miliónu liber, což v přepočtu čítá kolem 80 miliónů korun. Krejčíkové se povedlo zopakovat loňský triumf další české hráčky Markéty Vondroušové. Z českých tenistek byly takto úspěšné také Petra Kvitová (2011 a 2014) a bývalá trenérka Krejčíkové, před sedmi lety zesnulá Jana Novotná. Na tu také Barbora Krejčíková emotivně zavzpomínala a když viděla její jméno na tabuli wimbledonských vítězů, nedokázala zadržet slzy. V přímém přenosu tak všem ukázala, jak moc si své trenérky váží. Novotná je stále pro Krejčíkovou velkým vzorem a inspirací. Jejím současným trenérem je Pavel Motl.

Utkání si nenechala ujít ani legendární česká tenistka Martina Navrátilová. Přítomni mezi diváky byli i slavní herci Tom Cruise a Hugh Jackman. Největší podporou ale byla česká herečka Jana Paulová, která do posledních chvil s napětím sledovala tento turnaj. Po zdravotních potížích se zdálo, že Krejčíková není v nejlepší formě, ona však překvapila a stala se favoritkou a nyní je vítězkou!

Barbie Krejčíková se rozplakala v přímém přenosu

V závěrečné řeči Barbora jen stěží hledala slova. Nedokázala držet emoce a zavzpomínala na všechny, kteří jí pomáhali. „Já nevím, co mám říct. Nemám slov. Je to prostě neskutečné, co se stalo. Je to nejlepší den za celou mou tenisovou kariéru a možná i celého mého života. Víte, je to opravdu náročné vysvětlit, co zrovna teď cítím. Musím stále vzpomínat na Janu Novotnou, svou trenérku. Předtím než zemřela, tak mi řekla, že musím vyhrát Wimbledon. A já to udělala,“ prozradila Barbora Krejčíková ve své řeči.

„V posledních minutách jsem si říkala, že musím být statečná. Když to nevyjde, tak budeme hrát dál. Klidně bychom hráli celý den. Bylo to opravdu náročné finále, moc mě to bavilo a jsem moc šťastná, že tady mohu stát a užívat si tento okamžik. Vážím si všech, kteří tady dnes byli. Hlavně podpora od Martiny Navrátilové. Myslím si, že nikdo tomu v Česku nebude věřit, že jsem se dostala do finále a vyhrála jsem Wimbledon,“ prozradila na závěr nadšená a pyšná Barbora Krejčíková.

Zdroje: Autorský text na základně sledovaného přímého přenosu na ČT 2

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz