Hlavní obsah
Sport

Spektakulární úspěch českého hokeje na Hlinka Gretzky Cup

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Ano, 2 . místo v turnaji hráčů do 18 let, je velký úspěch českého hokeje. Klíčem k úspěchu byl výborně složený tým. Trenéři vybrali osvědčené týmové útočné dvojice z domácí juniorské extraligy a doplnili je excelentními hráči.

Článek

Tímto způsobem se podařilo dosáhnout souhry a kombinační hry, v minulosti tak typické pro český tým. Je výborné dívat se na kluky, kteří se nebojí udělat kličku, zkusit ekvilibristickou fintu a hlavně zakončit akci střelou do branky.

Spousta lidí si teď bude říkat, jak jsme se posunuli a jak ten svaz ledního hokeje ve spolupráci s kluby vychovávají skvělé hokejisty. To je ovšem jen půl pravdy.

Druhá a skrytá část úspěchu je v tom, že je za tím obrovské úsilí rodičů - finanční a časové. Z ledního hokeje se stal celoroční sport. Kluci kvůli obrovské konkurenci jezdí od malička po skončení hlavní sezony na kempy, soustředění, hrají ve výběrech proti kvalitní mezinárodní konkurenci. Je to dřina, pot a  někdy i slzy po prohraném zápase, ale také často obrovská radost a euforie. Díky tomuto úsilí a změně paradigmatu se český hokej opět vrací do světové špičky,

Největším objevem turnaje byl pro mně Adam Benák, technický a rychlý útočník, přitom nejmladší a nejmenší hráč našeho týmu, naprosto jdoucí proti trendu vysokých hráčů. Na dotaz, zda nějak řeší svoji výšku například výživovými doplňky, odpověděl: Ne, musím , být rychlejší. Diváci milují malé a šikovné hráče, kteří díky svoji rychlosti a šikovnosti předvádějí úžasné hokejové kousky. A nutno podotknout, že hokej se hraje hlavně pro diváky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám