Hlavní obsah
Umění a zábava

Film Duna: Druhá část se může stát nejlepším sci-fi snímkem letošního roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: photo-graphe/Pixabay

Očekávané pokračování úspěšného filmu Duna je tady. Premiéra filmu byla sice, tak jak jako jiných, posunuta kvůli loňské stávce scénáristů a herců v Americe, ale nakonec jsme se přece jen dočkali.

Článek

Slavnostní premiéra proběhla už ve čtvrtek 15. února v Londýně a podle prvních reakcí zahraničních novinářů to vypadá na srovnatelný úspěch s první částí filmu. „Duna: Část druhá je triumfální. Ještě ohromnější než první díl, ale mnohem komornější - Denis Villeneuve (režisér) dokázal zefektivnit odcizenější druhou polovinu knihy do strhujícího, akcí nabitého eposu. Mistrovství bitevních sekvencí na úrovni Dvou věží (Pán prstenů). Zendaya je hvězdou,“ nešetřil chválou na sociální síti X redaktor časopisu Inverse.

Griffin Schiller z pořadu Film Speak ještě dnes zpracovává všechno, co díky filmu zažil. Pod kůži se mu zaryla skvělá hudba Hanse Zimmera (Piráti z Karibiku, Pearl Harbor, Harry Potter,…). „Tragický příběh o slepém fanatismu a korupci. Velkolepé, oduševnělé, úctu vzbuzující mistrovské dílo estetiky a nálady nádherně odrážející hrdinovu bouřlivou cestu. Zanechal mě beze slov!“ napsal i on na svůj profil na síti X.

Dorian Parks si zase pochvaloval herecké spojení hlavních představitelů - Zendayi a Timothéeho Chalameta. „Byl jsem ohromen každým aspektem - od příběhu, hereckých výkonů, vizuální stránky až po soundtrack. Všechno bylo epické!“ svěřil se svými dojmy. Ostatní herce zase chválila novinářka Courtney Howard.

Ohledně herečky a zpěvačky Zendayi, která je momentálně přítelkyní posledního filmového Spidermana Toma Hollanda, přinášíme ještě pohled na její úchvatný kostým, který vynesla na londýnskou premiéru. Připomínal robota, měl však průhledné výřezy. Aby Zendaya neukázala nic, co by nechtěla, měla pod oblekem overal tělové barvy.

Oficiálně jde film Duna: Druhá část do českých kin 29. února. Pokud dáte na první reakce, zdá se, že si film užijete

Zdroje:

https://twitter.com/htranbui/status/1758249830084923732

https://twitter.com/griffschiller/status/1758250964170289268?s=20

https://twitter.com/DorianParksnRec/status/1758249947831627934?s=20

https://twitter.com/Lulamaybelle/status/1758250111556276352?s=20

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz